Jégkorong, U18-as EBJL: a fehérváriak drámai, hosszabbításos veresége

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 19:35
Címkék
Drámai, hosszabbításba torkolló csatában szenvedett vereséget a Fehérvár AV19 együttese a Red Bull Salzburg gárdája ellen az osztrák U18-as bajnokság (EBJL) döntőjének harmadik mérkőzésen. A Volán 1–3-ről jött vissza a mérkőzésbe, a rendes játékidő utolsó percében egyenlített, a ráadást viszont az osztrákok bírták jobban, ennek köszönhető, hogy a Salzburg egy győzelemre került az aranyéremtől.

B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta az osztrák U18-as bajnokság (EBJL) döntőjét a Fehérvár AV19 együttese a Red Bull Salzburg gárdája ellen, s mint az hétfőn este kiderült, friss Az év műhelye-győztesként léphetett jégre. A Volán a finálé első két mérkőzését Salzburgban játszotta, egyszer győzött, egyszer kikapott, így érkeztek a felek az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta az osztrák U18-as bajnokság (EBJL) döntőjét a Fehérvár AV19 együttese a Red Bull Salzburg gárdája ellen, s mint az hétfőn este kiderült, friss Az év műhelye-győztesként léphetett jégre. A Volán a finálé első két mérkőzését Salzburgban játszotta, egyszer győzött, egyszer kikapott, így érkeztek a felek az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

A hosszabbítást ugyan kiharcolta, de kikapott a Fehérvár U18-as csapata Forrás: Fehérvár AV19
A hosszabbítást ugyan kiharcolta, de kikapott a Fehérvár U18-as csapata Forrás: Fehérvár AV19

A hosszabbítást ugyan kiharcolta, de kikapott a Fehérvár U18-as csapata  •  Forrás: Fehérvár AV19

A mérkőzés nem kezdődött valami fényesen, az alapszakaszgyőztes osztrákok vitték el a kevés helyzetet hozó első harmadot, a 11. percben szerezték meg a vezetést. A folytatás már jobban alakult, s a hazai helyzetek góllá értek, Roczanov Zsolt egyenlített.

A második felvonás hajrájában azonban a félperces rövidzárlat nagyon sokba került a székesfehérváriaknak. Alig harminc másodperc alatt két gólt is szerzett a Salzburg, és azzal jelentős előnybe került az utolsó harmad előtt.

Dézsi Bence gólja gyorsan visszaadta a reményt, a támadónak mindössze 49 másodperc kellett a szépítéshez. A mérkőzés hátralévő részében hatalmas erőket mozgósított a hazai csapat az egyenlítés érdekében. A harmad végén emberelőnybe került, így – miután kapusát, Horváth Dominiket lehozta – kettős előnyben rohamozhatott az egyenlítésért. A próbálkozások az utolsó percben eredményt is hoztak, Almási Márk talált a kapuba.

A hosszabbításban mindkét csapat előtt adódtak nagy lehetőségek a mindent eldöntő gól megszerzésére, de az sokáig nem született meg. Végül az osztrákok örülhettek, Wallner a ráadás 20. percében döntötte el a meccset.

Így három mérkőzés után 2–1-re vezet a Salzburg, ugyanakkor már szerdán lehet javítani, 18.40-kor lépnek újra jégre a csapatok.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg (osztrák) 3–4 – hosszabbítással (0–1, 1–2, 2–0, 0–1)
Gólszerzők:
Roczanov (28.), Dézsi (41.), Almási (59.), illetve Peterka (11.), Menner (35.), Zanoff (36.), Wallner (80.)
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–1-re vezet a Salzburg

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik