HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.09.13 16:38 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Íjászat: rátermett fiatalok egész sora bizonyított az országos 3D-bajnokságon

Összesen negyvenegy utánpótláskorú íjász képviselte magát a háromdimenziós íjászat országos bajnokságán, Kétvölgyben. A rendkívül technikás terepen különösen nehéz volt a távbecslés, ennek ellenére a fiatalok kitűnően megoldották a feladatot, szép eredményeket lőttek.

HIRDETÉS

Krecsik Adrienn Színvonalas és igen technikás pályát építettek a szervezők a Vas megyei Kétvölgyben, a 3D szakág országos bajnokságára. Maximálisan kihasználták a terepviszonyokat, völgyekben elhelyezett, dombbal takart célokat raktak le, így roppant nehéz volt felmérni a valós távolságokat, de támpontot sem volt egyszerű találni a talajon. Ennek ellenére szép eredmények születtek, határozott fejlődést produkáltak az utánpótláskorú versenyzők, akik között huszonhat gyerek, tíz kadet, két ifjúsági és három mini versenyző indult.

Forrás: misz.hu

Állatvédők figyelmébe! A versenyzők természetesen nem élő nemesvadakra lőnek  •  Forrás: misz.hu

Az edzők gyakran maguk is részt vesznek a viadalokon a felnőttkorosztályban, így kísérik el a tanítványaikat. A fiatalok azonban a verseny közben teljesen magukra vannak utalva, semmilyen segítséget nem kaphatnak, sem a lövésben, sem a távbecslésben nem konzultálhatnak. A végén annál inkább érdemes! Nem történik ez másként Román Bálint esetében sem, aki az ob-n a kadetkorosztályban, a csigásíj-kategóriában nem talált legyőzőre. Az Uni SE kadet 3D világbajnoka abban a szerencsés helyzetben van, hogy édesapjával vitathatja meg a viadalok részleteit.

A 16 esztendős fiút Román Péter saját maga edzi, lévén versenyző és tréner. Elmondása szerint Bálint nagy tehetség, rendkívül fegyelmezett a lőállásban, már most hivatásszerűen űzi a sportágat:
– Bálint ezúttal tudatosan a magyar bajnoki címre hajtott. Az első napon nagyon koncentrált, másnap viszont lazíthatott, mert már a kezében volt a győzelem. Csak az volt a kérdés, mennyivel előzi meg társait.

Román Péter és Román Bálint

Román Péter és Román Bálint

Bálint, fiatal kora ellenére, az idén már felnőttkorosztályban indul a bajnokságon kívüli vetélkedőkön. Rettentő eltökélt a célja elérésében: felnőttvilágbajnoki címet nyerni. Már most kellően fegyelmezett, sportszerű versenyzőnek ismerik társai.

Érdekesség, hogy nem emlékszik arra az időszakra az életéből, amikor nem volt íj a kezében. Három és fél évesen kapta ugyanis az elsőt, amellyel négyévesen már meg felmérhette a tudását, természetesen szülői hozzájárulással.

Két ki nem mondott elv alapján működnek együtt édesapjával, ezt tartják sikerük titkának.

– Soha nem kérdőjelezi meg, amit kérek, és soha nem is tagadja meg. Ez a siker titka. Feltétel és kérdés nélkül végrehajtja, amit szeretnék, hiszen tudja: értelme és eredménye van. Ez vezet odáig, hogy a világ legjobb íjásza lehessen – mondta Román Péter.

Bálint a pályán kívül a 16 éves tinik életét éli, kikapcsolódás gyanánt némi küzdősportot is iktat a hétköznapjaiba. Utóbbiról azt mondja, remek kiegészítése az íjászatnak, ugyanis fegyelemre, összpontosításra nevel, és ami a legfontosabb: segít megtanulni akár a nulláról is felállni.

A legközelebbi célja a februári országos, majd űa világbajnokság.

3D ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, KÉTVÖLGY
A bajnokok
Mini korosztályban: Nisóczi Miklós Álmos (tradicionális hosszúíj), Egyed Barnabás (tradicionális reflexíj)
Gyermekkorosztály: Bogyó Gergő (csupasz reflexíj), Reiter Zoltán (csigás íj), ifj. Nagy Gábor (vadász íj), Szabó Szebasztián (olimpiai reflexíj), Tóth Eszter (olimpiai reflexíj), Mossóczy Miklós (primitív és lovasíj), Török Hanna (tradicionális hosszúíj), Vörös Gábor (tradicionális reflexíj), Molnár Karolin Ráchel (tradicionális reflexíj)
Kadetkorosztály: Román Bálint Dániel (csigás íj), Molnár Anna Éva (csigás íj), Szabó Ármin (olimpiai reflexíj), Dózsák Boglárka (olimpiai reflexíj), Kincses Zoltán (tradicionális reflexíj), Czigler Panna (tradicionális reflexíj)
Ifjúsági korosztály: Mossóczy Kristóf (tradicionális hosszúíj), ifj.Szántó Zoltán (tradicionális reflexíj)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS