Hoki: árnyék-vb Dunaújvárosban, gyerekek előadásában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.03. 15:01
Címkék
Harmadik alkalommal rendezik meg vasárnap Dunaújvárosban a gyerek jégkorong-világbajnokságot. Az idei eseményen 224 fiatal vesz részt, akik egyetlen napra a világ legjobb jégkorong-válogatottjait képviselik.

B. V. – utanpotlassport.huA világ jégkorongsportjának élmezőnye vonul fel vasárnap Dunaújvárosban az úgynevezett gyerek-világbajnokságon. Az NHL-es sztárokat ezúttal persze U10-es korosztályú hokisok helyettesítik, akik egy napra valamelyik topválogatott játékosaivá válnak.B. V. – utanpotlassport.huA világ jégkorongsportjának élmezőnye vonul fel vasárnap Dunaújvárosban az úgynevezett gyerek-világbajnokságon. Az NHL-es sztárokat ezúttal persze U10-es korosztályú hokisok helyettesítik, akik egy napra valamelyik topválogatott játékosaivá válnak.

Dunaújvárosban harmadszor rendezik meg a gyerek világbajnokságot Forrás: Facebook
Dunaújvárosban harmadszor rendezik meg a gyerek világbajnokságot Forrás: Facebook

Dunaújvárosban harmadszor rendezik meg a gyerek világbajnokságot  •  Forrás: Facebook

Az eseményen a nagyok vébéjéhez hasonlóan tizenhat válogatott vesz részt, a szervezők négy csoportba sorolták az együtteseket, a tornán természetesen valamennyi helyet kijátszanak. Az eseményen megjelenő 224 gyereket is véletlenszerűen sorolták a kanadai, az orosz vagy éppen a magyar válogatottba.

A tornát harmadszor rendezik meg Dunaújvárosban, egyre növekvő érdeklődéssel, ezért tavaly már bevonták az U12-es korosztályt is, és ez az idén sem lesz másképp: az idősebbek – szintén egynapos – viadalát áprilisban rendezik meg.

Az esemény főszervezője, Babic Vladimir a meghívóban kiemelte: az egyik legfontosabb küldetésüknek tartják, hogy még inkább összehozzák a jégkorong-társadalmat.

„Három éve pattant ki az ötlet, hogy rendezzünk olyan tornát, amellyel több játéklehetőséget biztosítsunk a fiatal jégkorongozóknak. Olyan alkalmat és helyszínt teremtünk, ahol a különböző csapatok játékosai megismerik egymást, így kialakíthatunk még szorosabb, családiasabb közeget a sportágban.”

A tornára évről évre túljelentkezés nyilvánul meg, hatalmas az érdeklődés, ezért nem is kérdés, hogy jövőre is megtartják. Céljuk, hogy még több fiatal vonjanak be.

„A következő évre az a tervünk, hogy az U10-es korosztályt két részre bontjuk, U9-re és U10-re, hogy még több gyerek tapasztalhassa meg, hogy milyen érzés világbajnoknak lenni.”

A DUNAÚJVÁROSI GYEREK VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A csoport:
Kanada, Németország, Norvégia, Magyarország
B csoport: Oroszország, Svájc, Fehéroroszország, Koreai Köztársaság
C csoport: Svédország, Csehország, Szlovákia, Dánia
D csoport: Finnország, Egyesült Államok, Lettország, Franciaország

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik