HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.01.18 20:06 Frissítve: 2018.01.18 21:15

Hoki: Kercsó Árpád egy éve az FTC utánpótlásával

Egy év sem telt el azóta, hogy Kercsó Árpádot nevezték ki az FTC jégkorong-szakosztályában utánpótlás-szakmai igazgatónak. A legendás edző munkája már most meglátszik a fiatalokon, akad olyan ferencvárosi együttes, amely a honi legjobbakkal is felveszi a versenyt. Az előrelépés nem csoda, hiszen Kercsó az FC Barcelona futballjának az általa a jégkorongba átmentett filozófiája szerint képezi az ifjú játékosokat.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu 2017 februárjában, azaz csaknem egy éve vette át az FTC jégkorong-utánpótlásának irányítását a legendás székelyföldi tréner, Kercsó Árpád. Dolgozott korábban a Dunaújváros, a Zalaegerszeg és a Fehérvár fiataljaival. Az újabb állomáshelyén azt a feladatot kapta, hogy szinte a nulláról építsen a klub nevéhez méltó részleget. Az új megbízatása ráadásul különösen kedves neki, hiszen gyerekkora óta Fradi-szurkoló.

Kercsó Árpád az élet nagy ajándékának tekinti, hogy az FTC fiatal hokisaival dolgozhat Fotó: Járai László

Kercsó Árpád az élet nagy ajándékának tekinti, hogy az FTC fiatal hokisaival dolgozhat  •  Fotó: Járai László

„Valóságos csoda, hogy itt dolgozhatok, nagy álmom vált valóra, hogy a klubnak immár a része lehetek. Majdnem egy éve töretlen lelkesedéssel jövök ide nap, mint nap, előfordul, hogy egész délután a jégen vagyok, de ez egyáltalán nem teher, örülök, hogy itt lehetek.”

Az új utánpótlás-szakmai igazgató munkája már a relatíve rövid idő alatt is érzékelhető javulást hozott a zöld-fehér szakosztályban. Akad olyan együttesük, amely már a legjobbakkal is felveszi a versenyt.

„Örömmel mondhatom, találtunk néhány ügyes gyereket, akik valóban megütik azt a szintet, amelyet én elvárok. Semmivel sem rosszabbak, mint például a Ladányi-féle sikergeneráció képviselői voltak ennyi idősen. A lényeg, hogy kialakult az a hat-hétfős mag, amelyre lehet építeni. Hogy mást nem mondjak, az U10-es csapatunk a mostani szezonban már kétszer is legyőzte a Volánt.

Kercsó gyakorlatilag akárhol járt, sikeres utánpótlásműhelyt hozott létre, Dunaújvárosban és Zalaegerszegen is hasonló helyzetből el indult, mint most.

Azt kérdeztük tőle, mi a sikerek titka:
„Saját módszertant fejlesztettem ki, csapataim minden ellenféllel szemben a sokmozgásos pozíciós játékot gyakorolják, ezt a felfogást egyébként a Barcelona focicsapatáéhoz tudnám hasonlítani. Emellett persze fontos a fegyelem, a következetesség, valamint az, hogy olyan edzők vannak körülöttem, akik ugyanazt vallják, mint én, így maximálisan megbízom mindenkiben.”

Az FTC mestere még a jégkorongedzők között is keménykezűnek számít, nem tűri pillanatra sem a fegyelmezetlenséget, azt mondja, ez a tényező is elengedhetetlen a sikerhez. S hát neki elhihetjük, hiszen az eddigi eredményei igazolják.

Ami a jövőt illeti, Kercsó egyetlen dolgot ígért: a keze alatt dolgozó gyerekek folyamatosan fejlődni fognak.
„Egy év múlva nyilvánvalóan sokkal jobbak leszünk. Konkrét jóslatokba nem mennék bele, a legfontosabb, hogy a kiemelkedő gyerekek elérjék a tőlük remélt szintet, s a klub felnőttcsapatának közvetlen utánpótlásává váljanak.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS