HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.01.18 20:06 Frissítve: 2018.01.18 21:15

Hoki: Kercsó Árpád egy éve az FTC utánpótlásával

Egy év sem telt el azóta, hogy Kercsó Árpádot nevezték ki az FTC jégkorong-szakosztályában utánpótlás-szakmai igazgatónak. A legendás edző munkája már most meglátszik a fiatalokon, akad olyan ferencvárosi együttes, amely a honi legjobbakkal is felveszi a versenyt. Az előrelépés nem csoda, hiszen Kercsó az FC Barcelona futballjának az általa a jégkorongba átmentett filozófiája szerint képezi az ifjú játékosokat.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu 2017 februárjában, azaz csaknem egy éve vette át az FTC jégkorong-utánpótlásának irányítását a legendás székelyföldi tréner, Kercsó Árpád. Dolgozott korábban a Dunaújváros, a Zalaegerszeg és a Fehérvár fiataljaival. Az újabb állomáshelyén azt a feladatot kapta, hogy szinte a nulláról építsen a klub nevéhez méltó részleget. Az új megbízatása ráadásul különösen kedves neki, hiszen gyerekkora óta Fradi-szurkoló.

Kercsó Árpád az élet nagy ajándékának tekinti, hogy az FTC fiatal hokisaival dolgozhat Fotó: Járai László

Kercsó Árpád az élet nagy ajándékának tekinti, hogy az FTC fiatal hokisaival dolgozhat  •  Fotó: Járai László

„Valóságos csoda, hogy itt dolgozhatok, nagy álmom vált valóra, hogy a klubnak immár a része lehetek. Majdnem egy éve töretlen lelkesedéssel jövök ide nap, mint nap, előfordul, hogy egész délután a jégen vagyok, de ez egyáltalán nem teher, örülök, hogy itt lehetek.”

Az új utánpótlás-szakmai igazgató munkája már a relatíve rövid idő alatt is érzékelhető javulást hozott a zöld-fehér szakosztályban. Akad olyan együttesük, amely már a legjobbakkal is felveszi a versenyt.

„Örömmel mondhatom, találtunk néhány ügyes gyereket, akik valóban megütik azt a szintet, amelyet én elvárok. Semmivel sem rosszabbak, mint például a Ladányi-féle sikergeneráció képviselői voltak ennyi idősen. A lényeg, hogy kialakult az a hat-hétfős mag, amelyre lehet építeni. Hogy mást nem mondjak, az U10-es csapatunk a mostani szezonban már kétszer is legyőzte a Volánt.

Kercsó gyakorlatilag akárhol járt, sikeres utánpótlásműhelyt hozott létre, Dunaújvárosban és Zalaegerszegen is hasonló helyzetből el indult, mint most.

Azt kérdeztük tőle, mi a sikerek titka:
„Saját módszertant fejlesztettem ki, csapataim minden ellenféllel szemben a sokmozgásos pozíciós játékot gyakorolják, ezt a felfogást egyébként a Barcelona focicsapatáéhoz tudnám hasonlítani. Emellett persze fontos a fegyelem, a következetesség, valamint az, hogy olyan edzők vannak körülöttem, akik ugyanazt vallják, mint én, így maximálisan megbízom mindenkiben.”

Az FTC mestere még a jégkorongedzők között is keménykezűnek számít, nem tűri pillanatra sem a fegyelmezetlenséget, azt mondja, ez a tényező is elengedhetetlen a sikerhez. S hát neki elhihetjük, hiszen az eddigi eredményei igazolják.

Ami a jövőt illeti, Kercsó egyetlen dolgot ígért: a keze alatt dolgozó gyerekek folyamatosan fejlődni fognak.
„Egy év múlva nyilvánvalóan sokkal jobbak leszünk. Konkrét jóslatokba nem mennék bele, a legfontosabb, hogy a kiemelkedő gyerekek elérjék a tőlük remélt szintet, s a klub felnőttcsapatának közvetlen utánpótlásává váljanak.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS