HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.01.18 20:06 Frissítve: 2018.01.18 21:15

Hoki: Kercsó Árpád egy éve az FTC utánpótlásával

Egy év sem telt el azóta, hogy Kercsó Árpádot nevezték ki az FTC jégkorong-szakosztályában utánpótlás-szakmai igazgatónak. A legendás edző munkája már most meglátszik a fiatalokon, akad olyan ferencvárosi együttes, amely a honi legjobbakkal is felveszi a versenyt. Az előrelépés nem csoda, hiszen Kercsó az FC Barcelona futballjának az általa a jégkorongba átmentett filozófiája szerint képezi az ifjú játékosokat.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu 2017 februárjában, azaz csaknem egy éve vette át az FTC jégkorong-utánpótlásának irányítását a legendás székelyföldi tréner, Kercsó Árpád. Dolgozott korábban a Dunaújváros, a Zalaegerszeg és a Fehérvár fiataljaival. Az újabb állomáshelyén azt a feladatot kapta, hogy szinte a nulláról építsen a klub nevéhez méltó részleget. Az új megbízatása ráadásul különösen kedves neki, hiszen gyerekkora óta Fradi-szurkoló.

Kercsó Árpád az élet nagy ajándékának tekinti, hogy az FTC fiatal hokisaival dolgozhat Fotó: Járai László

Kercsó Árpád az élet nagy ajándékának tekinti, hogy az FTC fiatal hokisaival dolgozhat  •  Fotó: Járai László

„Valóságos csoda, hogy itt dolgozhatok, nagy álmom vált valóra, hogy a klubnak immár a része lehetek. Majdnem egy éve töretlen lelkesedéssel jövök ide nap, mint nap, előfordul, hogy egész délután a jégen vagyok, de ez egyáltalán nem teher, örülök, hogy itt lehetek.”

Az új utánpótlás-szakmai igazgató munkája már a relatíve rövid idő alatt is érzékelhető javulást hozott a zöld-fehér szakosztályban. Akad olyan együttesük, amely már a legjobbakkal is felveszi a versenyt.

„Örömmel mondhatom, találtunk néhány ügyes gyereket, akik valóban megütik azt a szintet, amelyet én elvárok. Semmivel sem rosszabbak, mint például a Ladányi-féle sikergeneráció képviselői voltak ennyi idősen. A lényeg, hogy kialakult az a hat-hétfős mag, amelyre lehet építeni. Hogy mást nem mondjak, az U10-es csapatunk a mostani szezonban már kétszer is legyőzte a Volánt.

Kercsó gyakorlatilag akárhol járt, sikeres utánpótlásműhelyt hozott létre, Dunaújvárosban és Zalaegerszegen is hasonló helyzetből el indult, mint most.

Azt kérdeztük tőle, mi a sikerek titka:
„Saját módszertant fejlesztettem ki, csapataim minden ellenféllel szemben a sokmozgásos pozíciós játékot gyakorolják, ezt a felfogást egyébként a Barcelona focicsapatáéhoz tudnám hasonlítani. Emellett persze fontos a fegyelem, a következetesség, valamint az, hogy olyan edzők vannak körülöttem, akik ugyanazt vallják, mint én, így maximálisan megbízom mindenkiben.”

Az FTC mestere még a jégkorongedzők között is keménykezűnek számít, nem tűri pillanatra sem a fegyelmezetlenséget, azt mondja, ez a tényező is elengedhetetlen a sikerhez. S hát neki elhihetjük, hiszen az eddigi eredményei igazolják.

Ami a jövőt illeti, Kercsó egyetlen dolgot ígért: a keze alatt dolgozó gyerekek folyamatosan fejlődni fognak.
„Egy év múlva nyilvánvalóan sokkal jobbak leszünk. Konkrét jóslatokba nem mennék bele, a legfontosabb, hogy a kiemelkedő gyerekek elérjék a tőlük remélt szintet, s a klub felnőttcsapatának közvetlen utánpótlásává váljanak.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.