Forma–3-as Eb: megkezdi szereplését a 18 éves Mick Schumacher

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 16:04
Címkék
Egyelőre nem ő az esélyes, mégis talán Mick Schumacher (18) bemutatkozását övezi a legnagyobb figyelem a Forma–3-as Európa-bajnokság angliai nyitányán. A hétszeres Forma–1-es világbajnok fiának jóval rutinosabb csapattársak ellen kell helytállnia az általa eddig megszokottnál lényegesen gyorsabb autó volánja mögött. Nézzük, hogy sikerül neki.

Majer Dániel A hétvégén megkezdi szereplését a Forma–3-as Európa-bajnokságon Mick Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnoki fia. A Forma–4-es sorozatból feljebb lépő 18 éves újonc – akárcsak az alacsonyabb kategóriában eltöltött tavalyi szezonjában – a Prema Powerteam színeiben versenyez, célja pedig első idényében nem is lehet más, mint minél előkelőbb helyen végezni az újoncok értékelésében.Majer Dániel A hétvégén megkezdi szereplését a Forma–3-as Európa-bajnokságon Mick Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnoki fia. A Forma–4-es sorozatból feljebb lépő 18 éves újonc – akárcsak az alacsonyabb kategóriában eltöltött tavalyi szezonjában – a Prema Powerteam színeiben versenyez, célja pedig első idényében nem is lehet más, mint minél előkelőbb helyen végezni az újoncok értékelésében.

Mick a silverstone-i szabadedzésen Forrás: fiaf3europe.com
Mick a silverstone-i szabadedzésen Forrás: fiaf3europe.com

Mick a silverstone-i szabadedzésen  •  Forrás: fiaf3europe.com

Mick március végén két hivatalos teszten készült a szezonra, először a Hungaroringre, majd az ausztriai Red Bull Ringre látogatott el a mezőnnyel. Az már akkor kiderült: nem lesz könnyű dolga, a versenyzők között ugyanis rendkívül kicsi a különbség, valamint a Forma–4-es géphez képesti jelentős sebességnövekedéshez is hozzá kell szoknia. Az idei Forma–3-as autók egyébként is a sorozat történetének leggyorsabbjai, köszönhetően a kasztnikat gyártó Dallara által a télen elvégzett aerodinamikai módosításoknak, amelyek miatt a 240 lóerős, versenyzővel együtt is mindössze 580 kilogrammot nyomó négykerekűeket fizikálisan is megterhelő vezetni.

Persze nem az ifjú német lesz az egyetlen újonc a 2017-es rajtrácson, a Prema csapatban viszont igen. Három csapattársa közül Callum Ilott (18) és Maximilian Günther (19) a harmadik, Guanyu Zhou (17) pedig a második idényét kezdi a sorozatban. A többi istállóban már több debütánst is találunk, többek között a német Forma–4-es bajnokság tavalyi győztese, Mick Schumacher nagy ellenfele, az ausztrál Joey Mawson (21) is az első idényét kezdi a Forma–3-ban.

Két szabadedzést és a háromból egy időmérőt már teljesített a mezőny Angliában, utóbbin eldöntve az első futam rajtsorrendjét. Mick a 12. helyet szerezte meg, több mint fél másodperccel elmaradva az élen végző McLaren juniornevelt Lando Norristól. A mezőny sűrűségét jól mutatja, hogy már három tizedes javítással is az ötödik helyre léphetett volna előre, az első 18 versenyző pedig egy másodperces belül volt egymáshoz képest.

A 2017-es szezonban tizenkilenc versenyző sorakozik fel az egyik legelismertebb utánpótlás-széria rajtrácsára, öt különböző csapat színeiben. A fiatalok tíz versenyhelyszínre – június 17-én és 18-án többek között a Hungaroringre – látogatnak el az év során és mindegyiken három futamot teljesítenek szombat-vasárnap eloszlásban. Az április közepi silverstone-i nyitóhétvégén pedig egyedülálló módon már pénteken is versenyeznek, mégpedig magyar idő szerint 17 órától.

A második futamra szombaton délben, a harmadikra vasárnap tíz órától kerül sor, a Digisport pedig az összes megméretést élőben közvetíti.

Egyéb korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik