Forma–1: a 18 éves, kanadai Lance Stroll történelmet írt az Azeri Nagydíjon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 14:32
Címkék
Lance Stroll minden idők legfiatalabb újonc pilótájaként végzett a dobogón a hétvégi Azeri Nagydíjon. A 18 éves, kanadai versenyző annak ellenére is rendkívül boldog, hogy az utolsó métereken bukta el a második helyet.

Bruckner Vince Nem mindennapi futamot hozott a hétvégi Forma-1-es Azeri Nagydíj. A mostanában többek által kritizált elitsorozat, vasárnap rendesen rácáfolt a kritikákra. Roppant izgalmas eseményekkel teli futamon végül az ausztrál Daniel Ricciardo győzött, ugyanakkor talán még nagyobb szenzáció a mindössze 18 esztendős Lance Stroll dobogós helyezése. A kanadai versenyző ezzel a legfiatalabb újonc lett – Max Verstappen második F1-es évében fiatalabban nyert futamot –, aki az első háromban tudott végezni egy futamon.Bruckner Vince Nem mindennapi futamot hozott a hétvégi Forma-1-es Azeri Nagydíj. A mostanában többek által kritizált elitsorozat, vasárnap rendesen rácáfolt a kritikákra. Roppant izgalmas eseményekkel teli futamon végül az ausztrál Daniel Ricciardo győzött, ugyanakkor talán még nagyobb szenzáció a mindössze 18 esztendős Lance Stroll dobogós helyezése. A kanadai versenyző ezzel a legfiatalabb újonc lett – Max Verstappen második F1-es évében fiatalabban nyert futamot –, aki az első háromban tudott végezni egy futamon.

Lance Stroll élete első F1-es dobogós helyezését ünnepelhette a hétvégén Azerbajdzsánban Forrás: Toronto Star
Lance Stroll élete első F1-es dobogós helyezését ünnepelhette a hétvégén Azerbajdzsánban Forrás: Toronto Star

Lance Stroll élete első F1-es dobogós helyezését ünnepelhette a hétvégén Azerbajdzsánban  •  Forrás: Toronto Star

Az újonc pilóta első éve eddig nem éppen úgy alakult, ahogy tervezte: a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjig pontot sem szerzett. Ugyanakkor túl sokan a montreali kilencedik helytől sem ájultak el, mivel a Williams csapat többre érdemes a kilencedik helynél. Az azeri futam időmérőjén szerzett nyolcadik hely sem vetítette elő a dobogós helyezést a fiatal kanadainak.

A futam azonban kaotikusra sikerült, biztonságiautós fázis is tarkította az 51 kört. Vettel és Hamilton visszaesése, valamint Massa autójának meghibásodása nyomán komoly lehetőség nyílt a 18 éves pilóta előtt, amellyel élni is tudott. Ha kicsit rutinosabb, talán az első helyet is megszerezhette volna Ricciardoval szemben, végül azonban harmadik lett, mivel az utolsó kör végén, a célegyenesben a finn Bottas is megelőzte.

Stroll ennek ellenére boldogan nyilatkozott a futam után:
„Az azeri nagyon komoly és őrült verseny volt, sok minden történt. A piros zászlós fázis alatt ki kellett ugrani az autóból, majd az újraindításhoz vissza kellett szállni. Minden elég gyorsan történt. Annak köszönhetjük a jó eredményt, hogy kimaradtunk a balhékból, és hagytunk másokat hibázni. El sem tudom mondani, mit érzek most. Ugyanakkor nem állok meg ennyinél, továbbra is keményen dolgozom, hogy hasonló eredményeket érhessek el.”

A tehetségét látva nem kell meglepődni, ha újra a dobogón látjuk a kanadait.

További korosztályos híreink AUTÓSPORTBAN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik