HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.14 11:36 Frissítve: 2018.03.14 11:44

Foci, ifi BL: a Porto és a Barcelona jutott elsőként az elődöntőbe

A Porto és a Barcelona jutott elsőként a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga elődöntőjébe. Mindkét együttes hamar dűlőre vitte a Tottenham, illetve az Atlético Madrid elleni mérkőzést, hiszen már az első félidőben kialakította a végeredményt. Szerdán a Manchester City−Liverpool és a Real Madrid−Chelsea párharcot követően válik teljessé a legjobb négy mezőnye.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huKedden megkezdődött a legjobb nyolc csapat küzdelme az elődöntőbe jutásért, az UEFA Ifjúsági Ligában. A negyeddöntő első játéknapján az egyetlen talpon maradt portugál együttes, a Porto látogatott a Tottenham gárdájához, míg a Barcelona hazai pályán fogadta az Atlético Madridot. A mérkőzések győztesei − a sorozathoz hűen − automatikusan továbbjutottak, hiszen nem visszavágós rendszerben folynak a párharcok.

A Porto remekelt Londonban, és búcsúztatta a Tottenham együttesét Forrás: tottenhamhotspur.com

A Porto remekelt Londonban, és búcsúztatta a Tottenham együttesét  •  Forrás: tottenhamhotspur.com

A Spurs és a Porto összecsapásának az elődöntőn túl is volt tétje, hiszen az egyetlen luzitán csapatot leszámítva kizárólag angol, illetve spanyol együttesek szerepelnek a legjobb nyolc névsorában. Így a kérdés az volt, hogy a portugálok meg tudják-e akadályozni a két ország egyeduralmát a négy között.

Hamar bebizonyították, hogy igen. Ugyan a londoniak uralták az első félórát, a vendégek szereztek vezetést: Moreira szögletét Leite bólintotta kapura, a labda pedig Oliver Skipp lábáról vágódott a sarokba (0−1). A Spurs középpályása tíz perccel később is negatív főszereplő volt, eladott labdáját követően Irala fejezte be a portugálok kontratámadását (0−2). Ugyan a fordulást követően aktív volt a hazai együttes, nem tudott komoly helyzetet kialakítani, sőt a ráadásban Marsch begyűjtötte második sárga lapját is. A narancsmezes Porto így megérdemelten jutott a négy közé, és várhatja a Real Madrid−Chelsea párharc győztesét.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
Tottenham Hotspur−FC Porto 0−2 (0−2)
Tottenham Hotspur: 
Austin − Hinds, Tanganga (Duncan a félidőben), Eyoma, Reynolds (Brown 68.) − Skipp, Marsch, Shashoua − Griffiths, Maghoma (Patterson a félidőben), Bennetts. Vezetőedző: John McDermott
FC Porto: Costa − Queiros, Justiniano, Leite, Bessa − Musa, Moreira, Pires (Lameira 91.), Baro (Sousa 82.) − Irala (Maleck 76.), Queta. Vezetőedző: Brandao
Gól: Skipp (öngól, 30.), Irala (40.)
Kiállítva: Marsch (95.)

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését a Barcelona Forrás: fcbarcelona.com

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését a Barcelona  •  Forrás: fcbarcelona.com

Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Barcelona és az Atletico Madrid csatája, hiszen ott is eldőltek a lényegi kérdések 45 perc alatt.

A Paris Saint-Germain együttesét magabiztos játékkal búcsúztató katalánok bekezdtek a fővárosiak ellen is, sorra alakították ki a helyzeteket. Erőfeszítéseik a 25. percben értek góllá, Mendez remek cselek után lőtte ki a bal alsót (1−0). A vezetés megszerzése után még dominánsabb Barcelona a szünet előtt tovább növelte előnyét: Collado lapos lövése talált utat a kapuba (2−0).

Az irányítást a második játékrészben sem adta ki a kezéből Francisco Pimienta együttese, a helyzetek azonban kihasználatlanul maradtak.

Aligha bánja ezt a tréner, hiszen csapata könnyed játékkal verekedte be magát a négy közé, ahol a Manchester City vagy a Liverpool következik.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
FC Barcelona−Atletico Madrid 2−0 (2−0)
FC Barcelona: 
Pena − Morer (Morey 92.), Movilla (Comas 72.), Mingueza, Miranda − Jaime (Orellana 77.), Collado, Puig − Mendez, Ruiz, Perez. Vezetőedző: Francisco Pimienta
Atletico Madrid: dos Santos −Isaac, Aliaga, Montero, Gastanaga − Aguero, Castro, Moya, Munoz − Clemente, Salomon. Vezetőedző: Manuel Cano Martin
Gól: Mendez (25.), Collado (42.)

A fentebb említett találkozókkal zárul tehát a negyeddöntő programja, az angol csapatok párharca 14 órakor, míg a Real Madrid és a Chelsea összecsapása 16 órakor kezdődik.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS