Foci: az U17-es válogatott megnyerte a La Manga-kupát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 21:48
Címkék
Két győzelem, egy döntetlen. Ezzel a kedvező mérleggel zárta a La Mangában zajló felkészülési utánpótlástornát az U17-es magyar labdarúgó-válogatott. A svéd, norvég, szlovák hármas ellen pályára lépő Szélesi-legénység az utolsó mérkőzésén a szlovákokat múlta felül 2−1-re, és mivel Svédország nem tudott győzni Norvégia ellen, első helyen zárta a négycsapatos viadalt.

UP-info – utanpotlassport.hu A magyar U17-es labdarúgó-válogatott háromból két meccset nyerve, pozitív tapasztalatokkal térhet haza a La Mangában lezajlott utánpótlástornáról. Szélesi Zoltán tanítványai az utolsó meccsükön Szlovákiát győzték le, összesen hét ponttal zárva a viadalt, és mivel Norvégia sima meccsen legyőzte Svédországot, a magyarok nyerték a tornát.UP-info – utanpotlassport.hu A magyar U17-es labdarúgó-válogatott háromból két meccset nyerve, pozitív tapasztalatokkal térhet haza a La Mangában lezajlott utánpótlástornáról. Szélesi Zoltán tanítványai az utolsó meccsükön Szlovákiát győzték le, összesen hét ponttal zárva a viadalt, és mivel Norvégia sima meccsen legyőzte Svédországot, a magyarok nyerték a tornát.

Az U17-es válogatott veretlenül nyerte meg a La Manga-kupát
Az U17-es válogatott veretlenül nyerte meg a La Manga-kupát

Az U17-es válogatott veretlenül nyerte meg a La Manga-kupát

Az utolsó mérkőzésen jobban kezdett a csapat, mint az előző kettőn, Nyári Patrik már a 11. percben vezetést szerzett, szabadrúgást csavart ballal a hálóba. A találkozó elején magyar kézben volt az irányítás, azután azonban fokozatosan a szlovákok felé billent a mérleg nyelve. Már a félidő előtt egyenlíteni tudtak, jogosan megítélt büntetőből.

A második félidőt aztán ismét felpörögve kezdte a Szélesi-alakulat, megpattanó lövésből Irimiás révén hamar meglett a vezetés, és azt már nem is engedtek ki a kezükből a játékosok, így 2−1-re megnyerték a mérkőzést.

A svéd−norvég meccstől függött a tornagyőzelem.

Mivel a norvégok meglepően simán legyőzték szomszédaikat, a magyar válogatott első helyen zárta a La Manga-kupát.

Szélesi Zoltán az utanpotlassport.hu-nak elmondta: a csapat rengeteg tapasztalatot gyűjtött a tornán, csakúgy, mint a szakmai stáb, így mindenkinek hasznára váltak a Dél-Spanyolországban töltött napok. A csapat erejét az egységben látta, külön nem emelt ki egy játékost sem, szerinte ennek a morálnak voltak köszönhetők a kulcspillanatokban szerzett gólok.

A vezetőedző szerint a válogatott mind taktikailag és technikailag, mind pedig fizikálisan felvette a versenyt az ellenfelekkel, amit a különböző mérések is alátámasztottak. „Ezek után már nincs is más hátra, mint megcélozni az angliai Eb-szereplést"−nyilatkozta oldalunknak Szélesi.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik