Foci: az U17-es válogatott Burai Erik már kezdi megszokni Dániát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 09:53
Címkék
A szombathelyi Illés Akadémiától a dán Midtjylland együttesébe igazolt Burai Erik. A 17. születésnapját februárban ünneplő támadóra sűrű időszak vár, hiszen néhány héten belül folytatódik a bajnokság, az U17-es válogatottal pedig az elitkörben igyekszik kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt.

Leiner Soma – utanpotlassport.huImmár két magyar labdarúgót regisztrálhatunk a dán Midtjylland együttesében, Korcsmár Zsoltot követően ugyanis az utánpótlás-válogatott Burai Erik is a herningi együtteshez szerződött. A fiatal támadó ősszel hét gólt szerzett az Illés Akadémia korosztályos együttesében, pályafutása kezdete óta pedig 171 alkalommal talált be az MLSZ versenyrendszerében. A tavaszi idényre a felkészülést új klubjának U17-es keretével kezdte meg.Leiner Soma – utanpotlassport.huImmár két magyar labdarúgót regisztrálhatunk a dán Midtjylland együttesében, Korcsmár Zsoltot követően ugyanis az utánpótlás-válogatott Burai Erik is a herningi együtteshez szerződött. A fiatal támadó ősszel hét gólt szerzett az Illés Akadémia korosztályos együttesében, pályafutása kezdete óta pedig 171 alkalommal talált be az MLSZ versenyrendszerében. A tavaszi idényre a felkészülést új klubjának U17-es keretével kezdte meg.

Burai Erik barátságos fogadtatásban részesült Dániában Forrás: fcm.dk
Burai Erik barátságos fogadtatásban részesült Dániában Forrás: fcm.dk

Burai Erik barátságos fogadtatásban részesült Dániában  •  Forrás: fcm.dk

„Több hazai, illetve külföldi megkeresésem is volt, a dánoknak az ügynököm, Papp Gábor ajánlott. Próbajátékra hívtak, sőt Prágában nemzetközi tornán pályára is léphettem a klub színeiben, ahol többek között az Atlético Madrid ellen is bizonyíthattam. Elégedettek voltak a teljesítményemmel, így szerződtettek. Nagyon rokonszenvesek a körülmények, a képzés is elnyerte a tetszésemet, úgy éreztem, a fejlődésem szempontjából a Midtjylland a legjobb döntés” – így a már Dániában élő Burai.

A zalaegerszegi születésű játékosnak nem volt egyszerű meghozni a döntést, hogy a távolban folytassa. Mint mondja, nagyon a szívéhez nőtt az Illés Akadémia, ahol négy és fél évig nevelkedett.

„Hálás vagyok a szombathelyieknek, hiszen végig partnerek voltak az átigazolásban. A csapatban eltöltött évek, illetve a szüleim támogatásának az eredménye, hogy most itt lehetek Dániában. Sokat köszönhetek korábbi edzőimnek, Catalin Azoiteinek, Desits Szilárdnak, illetve Csordás Csabának, rengeteget tanultam tőlük. A távolság, a nyelvi nehézségek eleinte elbizonytalanítottak, de a klubvezetők szemlélete, a profi körülmények meggyőztek. Nem is bántam meg a döntésemet, mert nagyon barátságos helyre kerültem, mind az edzők, mind a csapattársaim kedvesen fogadtak. Kezdem megszokni a környezetet, lassan, de biztosan sikerül beilleszkednem.”

A dinamikus, gólérzékeny támadónak szüksége is van a gyors „akklimatizálódásra”, hiszen sűrű időszak áll előtte. Néhány héten belül folytatódik a bajnokság, majd márciusban az U17-es válogatottal az elitkörben lép pályára.

„A csapat jelenleg az ötödik helyen áll, de két meccsel kevesebbet játszottunk, mint a többiek. Az elsőhöz képest hét pont a lemaradásunk, egyértelmű célunk a bajnokság megnyerése. Sok, különböző országból érkezett, tehetséges labdarúgó alkotja a keretünket, a legtöbbjük válogatott a hazájában, vagyis remek társak között fejlődhetek tovább. Igyekszem nagy szerepet vállalni a tavaszi mérkőzéseken, bizonyítani akarok a csapatnak, és legfőképp magamnak. A válogatottal a célunk pedig nem lehet más, mint hogy eljussunk az angliai Európa-bajnokságra, szeretnék hasznos tagja lenni az együttesnek.”

A tinédzsert a távlati céljairól is megkérdeztük, s kiderült: a jövőjéről határozott elképzelései vannak.

„Először szeretnék minél hamarabb profiszerződést kapni a klubtól, majd egy-két éven belül bemutatkozni a felnőttcsapatban. A nagy álmom pedig a Bundesliga vagy a Premier League. Nem is lehet más a célom, minthogy nemzetközileg elismert futballista legyek.”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik