Foci: az U17-es leányválogatott felkészülési döntetlenje

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 12:22
Címkék
Az Európa-bajnoki elitkörre készülő U17-es leány labdarúgó-válogatott 1−1-es döntetlent játszott az osztrák korosztályos-válogatottal az idei első felkészülési mérkőzésén. Schumi Dorottya tanítványai kétszer a lengyelekkel is megmérkőznek, mielőtt megkezdenék szereplésüket a hazai rendezésű minitornán március végén.

UP-info - utanpotlassport.huRemek, százszázalékos teljesítménnyel jutott az elitkörbe ősszel U17-es, leány labdarúgó-válogatottunk. Schumi Dorottya együttese az első kalapból várhatta a sorsolást, és a minitorna rendezőjeként az olaszokkal, a csehekkel és a szerbekkel mérkőzik meg az Európa-bajnoki részvételért.UP-info - utanpotlassport.huRemek, százszázalékos teljesítménnyel jutott az elitkörbe ősszel U17-es, leány labdarúgó-válogatottunk. Schumi Dorottya együttese az első kalapból várhatta a sorsolást, és a minitorna rendezőjeként az olaszokkal, a csehekkel és a szerbekkel mérkőzik meg az Európa-bajnoki részvételért.

Döntetlent játszott idei első mérkőzésén az U17-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
Döntetlent játszott idei első mérkőzésén az U17-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu

Döntetlent játszott idei első mérkőzésén az U17-es leányválogatott  •  Forrás: mlsz.hu

A felkészülési programban négy találkozó szerepelt, ebből az elsőt, az osztrákok ellen rögtön nem tudta lejátszani a csapat Bükön: a mostoha időjárási körülmények miatt elmaradt a mérkőzés. Szerencsére, az időjárás javult, így két nappal később már játékra alkalmas volt a pálya.

A vendégek feladták a leckét, agresszívan, keményen futballoztak, nehéz volt alkalmazkodni a kellemetlen játékstílusukhoz. Az első félidőben megszerezték a vezetést, de a fordulás után jóval több helyzet adódott a magyar csapat előtt, ebből egyet sikerült gólra váltani: a 69. percben Szélpál Nóra remek kiugratásával Czellér Dorottya tört kapura, majd mintegy 25 méterről, a kimozduló kapus fölött a hálóba emelt. A válogatott közel állt a győztes gól megszerzéséhez is, a legnagyobb lehetőség Kovács Eszter előtt adódott, de 8 méterről a kapu fölé helyezett.

„Nagy iramú, kemény mérkőzést játszottunk az erős, harcos osztrák csapat ellen. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de így is jár a gratuláció a lányoknak, mert nagyot küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen”− mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

Az U17-es leányválogatott jövő héten a lengyelekkel játszik két felkészülési mérkőzést, majd március 23-án megkezdi szereplését az Eb-elitkörben.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik