Foci, U19: a Honvéd és az FTC szombati, egyidejű mérkőzése dönt a bajnoki címről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.09. 15:27
Címkék
Kiélezett végjátéknak lehetünk szemtanúi az idei U19-es labdarúgó-bajnokságban. A Budapest Honvéd és a Ferencváros az utolsó fordulóra hagyta a döntést, az aranyérem azonban nemcsak dicsőséget, hanem alkalmasint az UEFA Ifjúsági Ligában való részvételt is jelent.

Leiner SomaA labdarúgás egyik nagy igazsága, hogy nincs vesztett helyzet, a mérkőzések és tabellák hamar vehetnek éles fordulatot. Ennek ékes példája az idei U19-es bajnokság végkimenetele. A Ferencváros két fordulóval ezelőtt nyeregben érezhette magát, úgy utazott Kispestre, hogy három ponttal ellenfele előtt állt, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy több korosztályos válogatott játékosukat is nélkülözniük kellett. A Magyar Futball Akadémia fiataljainak egyetlen esélyük maradt, tudták, ha nem nyernek, búcsút mondhatnak a bajnoki aranynak.Leiner SomaA labdarúgás egyik nagy igazsága, hogy nincs vesztett helyzet, a mérkőzések és tabellák hamar vehetnek éles fordulatot. Ennek ékes példája az idei U19-es bajnokság végkimenetele. A Ferencváros két fordulóval ezelőtt nyeregben érezhette magát, úgy utazott Kispestre, hogy három ponttal ellenfele előtt állt, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy több korosztályos válogatott játékosukat is nélkülözniük kellett. A Magyar Futball Akadémia fiataljainak egyetlen esélyük maradt, tudták, ha nem nyernek, búcsút mondhatnak a bajnoki aranynak.

Fordulatos meccsen nyert a Honvéd, és átvette a vezetést a tabellán. Forrás: fradi.hu
Fordulatos meccsen nyert a Honvéd, és átvette a vezetést a tabellán. Forrás: fradi.hu

Fordulatos meccsen nyert a Honvéd, és átvette a vezetést a tabellán.  •  Forrás: fradi.hu

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, nem született gól az első játékrészben. A szünetet követően a házi gólkirály Pergel Bence góljával a zöld-fehérek szereztek vezetést. Nem adta fel azonban Simon Miklós együttese – két perccel később Hegedűs Márk bombájával egyenlített a Honvéd. Az izgalmaknak még nem volt vége: tizenegyeshez jutott a Fradi, de Berla Attila bravúrral védett. A túloldalra is jutott büntető a hajrában, amelyet az MFA támadója, Kovács Nikolasz értékesített, így életben tartotta a piros-feketék bajnoki álmait. A két gárda között pontegyenlőség alakult ki, de több győzelmének köszönhetően már a Budapest Honvéd vezetett.

A következő játéknap Debrecen-Honvéd és Ferencváros-MTK mérkőzést hozott. Előbbi meglepően simán alakult, a vendégek háromgólos győzelmet arattak a hajdúságiak ellen, ezzel két pontra növelték előnyüket a tabellán, hiszen a fiatalok örökrangadója döntetlenre végződött.

A zászló még így is a Ferencvárosnak állt, hiszen a 19. fordulóból elmaradt meccsüket szerdán pótolták az Illés Akadémia ellen, győzelmük esetén visszavehették volna az első helyet, és egypontos előnnyel várhatták volna az utolsó találkozót. A mérkőzés azonban nem a fővárosiak szája íze szerint alakult – Varga Kevin és Szántó Roland góljával a szombathelyiek győztek, és azzal felléptek a dobogó legalsó fokára.

A bajnokság zárónapját tehát két pontos előnnyel várja Budapest Honvéd-MFA: a döntetlen is elég, hogy megszerezze az első helyet, hiszen több győzelme van, mint a Ferencvárosnak. A zöld-fehérek a Vasast fogadják, amely ellen alig egy hónapja kétgólos vereségbe szaladtak; nem lesz könnyű dolguk. A Honvéd is otthon zárja az idényt, mégpedig a biztos utolsó Győr ellen. Papíron könnyebb mérkőzésre számíthatunk, de érdemes figyelembe venni, hogy az ETO ellen eddigi három találkozójából mindössze egyszer hagyta el győztesen a pályát Simon Miklós együttese.

Mindkét összecsapás szombaton 10 órakor kezdődik, a bajnoki címet elnyerő csapat pedig talán indulhat az UEFA Ifjúsági Ligában, amely a Bajnokok Ligája kistestvéreként az utánpótlásmezőny legrangosabb európai megméretése. Az elmúlt két évben a Puskás Akadémia képviselte hazánkat.

A következő idényben tehát újoncot avatunk, már ha Magyarország bekerül abba a körbe, amely csapatot küldhet a versengésbe.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik