Foci: Honvéd–Puskás 3–0 az U19-es bajnoki rangadón

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.18. 16:55
Címkék
Zord idő, elmaradt büntetők és feszült hangulat jellemezte az U19-es bajnokságban a bajnoki cím szempontjából sorsdöntőnek tűnő Honvéd–Puskás találkozót, amelyen a kispestiek háromgólos győzelmet arattak.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu Szombaton az U19-es első osztályban a harmadik helyen álló Budapest Honvéd fogadta az éllovas Puskás Akadémia fiataljait, ahol a hazaiak háromgólos győzelmet arattak riválisuk felett. A kispesti akadémia ezzel átvette a vezetést a tabellán úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a legnagyobb kihívói.Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu Szombaton az U19-es első osztályban a harmadik helyen álló Budapest Honvéd fogadta az éllovas Puskás Akadémia fiataljait, ahol a hazaiak háromgólos győzelmet arattak riválisuk felett. A kispesti akadémia ezzel átvette a vezetést a tabellán úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a legnagyobb kihívói.

A zord idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre, a bírók több ízben kaptak hideget-meleget.

A kezdő sípszótól csak úgy sugárzott a feszültség a pályáról. Egy percet sem kellett várni az első óriási lehetőségre, amikor már a Honvéd kapusa is verve volt, azonban a védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak. A Puskás játszott veszélyesebben, a vezetést mégis a kispestiek szerezték meg. Cipf remek szólója után Szendreihez passzolt, akinek a beadását Májer a kapuba fejelte. (Apró szépséghiba, hogy az akció közben a Puskás egyik játékosa végig a földön feküdt, sérülés miatt.)

Az első félidő kevés helyzetet, de nagy iramot hozott, és küzdelmet. A második játékrészben is próbálkozott a Puskás, majd sorsdöntő pillanatban, buktatás után, nem ítéltek büntetőt nekik. A számlák kiegyenlítődtek, amikor kispesti elleni szembeni szabálytalanság után a felcsútiak úszták meg a tizenegyest. A végére a Honvéd felőrölte ellenfelét: Király Olivér a beállása után egyetlen perccel a kapuba talált, majd a 84. minutumban Májer Milán megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját.

A háromgólos különbség némileg túlzásnak tűnik a játék képe alapján, de a lényegen nem változtat. A hazai csapat otthon tartotta a három pontot.

A lefújást követően a mérkőzés egyik legjobbja, a két gólt és egy gólpasszt jegyző Májer Milán elégedetten nyilatkozott: „Élveztem a játékot, fontos mérkőzésen sikerült nyernünk. Nem érzem nagynak a rivalizálást a két csapat között, szerintem megnyerjük a bajnokságot.”

Simon Miklós, a győztes csapat vezetőedzője rossz kezdésről számolt be: „Az első félóra borzasztó volt, de sikerült átvennünk az irányítást, így a végére magabiztos lett a siker. Jó úton haladunk a bajnoki cím felé, de a Puskás, MTK, Haladás trió is a végsőkig harcban lehet az aranyért.”

Kulesevic Ivica csalódottan, de higgadtan nyilatkozott. Kitért azonban a még csak egygólos hátrányban meg nem adott büntetőre, ami szerinte sorsdöntő pillanat volt.

A Honvéd 27 ponttal vezeti a bajnokságot, mostani ellenfele visszacsúszott a második helyre; holtversenyben állnak, de jobb a kispestiek gólkülönbsége. A Haladás a harmadik, 26 ponttal. A kispestieknek még nem ért véget az ősz, ugyanis előbb az Ifjúsági ligában a Krasznodarral, majd november 29-én bajnokin a Ferencvárossal találkoznak, pótlandó az elmaradt mérkőzésüket.

U19-ES KIEMELT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG
Budapest Honvéd-MFA–Puskás Akadémia FC 3–0 (1–0)
Budapest, Bozsik Stadion
Vezette: Nagy Bálint
Budapest Honvéd-MFA:Berla – Kovács (Borovszky 87.), Falusy, Temesvári (Irmiás 46.), Csaba – Cipf (Szeles 85.), Darabont, Szabó, Soltész (Király (74.)) – Szendrei, Májer (Pisont 87.)
Puskás Akadémia FC: Ásványi – Lovász (Molnár 76.), Parázs, Tóth, Major – Nándori, Mim – Varga (Vörös 77.) , Szabó, Tamás – Tímári.
Gólszerző:Májer (30. , 84.) , Király (75)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik