Foci: Fradi–MTK, U17-es előadásban, hazai győzelemmel

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.02. 15:49
Címkék
Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros az U17-es kiemelt labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában. A Népligetben rendezett találkozón az MTK-t fogadták a zöld-fehérek, és győztek 3-0-ra.

Bruckner VinceReggel még úgy tűnt, viharban játsszák az U17-es korosztály szombat délelőtti FTC−MTK-örökrangadóját, a kezdő sípszóra azonban kisütött a nap, és kifejezetten jó időben figyelhették a szurkolók az összecsapást. A találkozót mindkét klub több, korábbi ismert játékosa és edzője is megtekintette: a ferencvárosi Lisztes Krisztián, míg a kék-fehérektől Garami József, Teodoru Vaszilisz és Dragan Vukmir.Bruckner VinceReggel még úgy tűnt, viharban játsszák az U17-es korosztály szombat délelőtti FTC−MTK-örökrangadóját, a kezdő sípszóra azonban kisütött a nap, és kifejezetten jó időben figyelhették a szurkolók az összecsapást. A találkozót mindkét klub több, korábbi ismert játékosa és edzője is megtekintette: a ferencvárosi Lisztes Krisztián, míg a kék-fehérektől Garami József, Teodoru Vaszilisz és Dragan Vukmir.

Örökrangadó az U17-esek között
Örökrangadó az U17-esek között

Örökrangadó az U17-esek között

A találkozó elején előbbinek volt inkább oka az örömre, hiszen a harmadik percben a bal oldalon futó támadás után a középre húzódó Pintér Dániel a bal alsóba gurított. Három perccel később újabb találatot jegyeztek a zöld-fehérek: a balról érkező beadást a vendégek védői elnézték, így ismét Pintér– senkitől sem zavartatva – helyezett a kapu közepébe. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, az MTK kapufáig jutott, míg a ferencvárosi Mazzonetto Nicoló a kapus mellett elpasszolt labdája hajszállal ment mellé. Az első félidőben viszont már nem változott az állás, 2-0-s hazai előnnyel mehetettek a csapatok a szünetre.

A fordulás után látszott, a Ferencváros nagyon koncentráltan zárt vissza, semmiképpen sem akarta visszaengedni az MTK-t a mérkőzésbe. A 65. percben pedig az első félidőben még hibázó Mazzonetto Nicolótól érkezett a mindent eldöntő találat: vendég védelem sorozatos hibái után tíz méterről lőtt el a kapus mellett. A hátrelévő huszonöt percben becsülettel küzdött az MTK, de felzárkóznia nem sikerült, még tizenegyest is kihagyott. Így magabiztos, 3-0-s ferencvárosi siker lett a vége.

A mérkőzés után a hazaiak edzője, Rob Kornél boldogan értékelt honlapunknak:
„Természetesen az eredménnyel teljesen elégedett vagyok. Az edzésen gyakoroltak és a mérkőzés előtt megbeszéltek maximálisan visszaköszöntek a pályán. Remekül használtuk ki a helyzeteinket, ennek is köszönhető a magabiztos siker.”

A vendégek mestere, Bencze Zsolt érhetően csalódott volt:
„Sajnálom, hogy így alakult, mert úgy érzem, mi irányítottuk a játékot. Elkerülhető gólokat kaptunk, és kihagytuk a helyzeteinket. Szeretnénk előrelépni ezen a téren, és ha sikerül, eredményesebbek leszünk.”

U17-ES KIEMELT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG
FERENCVÁROSI TC−MTK BUDAPEST 3-0 (2-0)
Népliget
Gólszerzők:
Pintér (2), Mazzonetto N.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik