Foci: 5–4-re kapott ki az Eb-elitkörre készülő U17-es leányválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 13:02
Címkék
Kilencgólos mérkőzésen maradt alul idei második felkészülési mérkőzésén az U17-es leány labdarúgó-válogatott. Schumi Dorottya tanítványai az 5−4-es vereségért csütörtökön vághatnak vissza, az a mérkőzés lesz a közelgő Európa-bajnoki elitkör főpróbája.

UP-infoMárcius végén megkezdődnek az Európa-bajnoki részvételről döntő elitkörök mind a férfi, mind a női mezőnyben. Természetesen az U17-es leányválogatott sem maradhat ki a sorból, Schumi Dorottya együttese százszázalékos teljesítménnyel végzett az őszi selejtezőmérkőzéseken.UP-infoMárcius végén megkezdődnek az Európa-bajnoki részvételről döntő elitkörök mind a férfi, mind a női mezőnyben. Természetesen az U17-es leányválogatott sem maradhat ki a sorból, Schumi Dorottya együttese százszázalékos teljesítménnyel végzett az őszi selejtezőmérkőzéseken.

Elvesztette idei második felkészülési mérkőzését U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Elvesztette idei második felkészülési mérkőzését U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Elvesztette idei második felkészülési mérkőzését U17-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Az osztrákok elleni, múlt heti 1–1-es döntetlent követően ezúttala lengyelekkel mérte össze erejét a csapat, a két együttes kedden délután játszotta le első mérkőzését. A magyar válogatott már a 2. percben megszerezte a vezetést, Pusztai Sára révén. A vendégek válasza nem váratott sokat magára, büntetőből egyenlítettek, és ezt követően átvették a irányítást.

A szünetig két további lengyel gól született, majd a fordulást követően a vendégek megrúgták a negyediket is. Az 52. percben Czellér Dorottya szépített, de nem tudtunk közelebb kerülni, mert a védelmünk továbbra sem működött jól, és a lengyelek – ezt kihasználva – visszaállították a háromgólos előnyt. A vége mégis szoros lett, a 60. percben Papp Luca, a 70. percben Erdélyi Fanni volt eredményes, de 4−5 után már nem sikerült betalálni, kilencgólos meccsen maradt alul a csapat.

„A lengyelek nagyon agresszíven játszottak, nem kímélték a játékosaimat, ez a fajta harcmodor nem fekszik a csapatnak, sokáig nem is tudtunk mit kezdeni vele. Ezúttal sajnos gyengén védekeztünk, és csak a második félidő közepétől tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire valójában képes a csapat. Pozitívum, hogy négy gólt is szereztünk, másrészt azonban az öt kapott gól nagyon sok, van tehát miben fejlődnünk a tétmérkőzésekig”−mondta Schumi Dorottya a mérkőzést követően a szövetség honlapjának.

A két csapat csütörtökön, 11 órakor ismét megmérkőzik Óbudán.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik