HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.12 16:42 Frissítve: 2017.10.12 16:47

Fallabda: rangos juniorverseny Budapesten

„Találkozunk a HJO-n!” – köszönt el squashjátékosaitól Farkas János utánpótlás szövetségi kapitány a nemzetközi junior körverseny legutóbbi állomásán, Szerbiában: a hét végén hazánk rendezi a következő fordulót, a Hungarian Junior Opent, melyen a fiatalok értékes ranglistapontokat gyűjthetnek, és lehetőségük adódik feltérképezni az európai mezőny erejét.

HIRDETÉS

Krecsik Adrienn A nemzetközi körverseny magyarországi állomásán tizenhét ország százegy versenyzője vesz részt a hét végén U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályban, és három napon át küzdhetnek egymással a budai Griff Squash és Fitness Clubban.

Chukwu Hannah Chinyere Forrás: squash.hu

Chukwu Hannah Chinyere  •  Forrás: squash.hu

A komoly hagyományokkal rendelkező juniortorna nagy jelentőséggel bír: a játékosok elsősorban megismerhetik riválisaikat, ami a tavaszi Európa-bajnokság előtt nem hátrány, másodsorban ranglistapontokat is gyűjthetnek, ami azért fontos, mert a nemzetközi szövetség a rangsorban elfoglalt helyek alapján állítja össze a kontinensviadal kiemelését.

Az európai mezőnyhöz viszonyítva kevés a magyar utánpótláskorú fallabdázók létszáma. Tíz-tizenöt fiatal jut egy-egy korosztályra, akik közül hárman-négyen érik el válogatott szintet tudásban és fizikálisan egyaránt, viszont ők kiemelkedő szinten űzik a sportágat. Dévald Péter például jelenleg a hetedik helyet foglalja el az U19-es nemzetközi ranglistán, Chukwu Hannah Chinyere pedig második az U15-ös lányok között.

Dávald Péter is esélyes U19-ben Forrás squashclub.hu

Dévald Péter is esélyes U19-ben  •  Forrás: squashclub.hu

„A magyar utánpótlás megállja a helyét Európában, ami ilyen kis országtól, mint a miénk, nagyszerű teljesítmény. Véleményem szerint a Hungarian Openen is a képzeletbeli éremtábla tetején végzünk majd. Azt tudni kell, hogy másodvonalbeli játékosok érkeznek hazánkba. Mi neveztünk legtöbben, így a mieinktől várom a legtöbb érmet. A cseheknek és a belgáknak ugyan még lehet beleszólása” – mondta el Farkas János, aki mélyebb esélylatolgatásokba is bocsátkozott.

„A fiú U13-as korosztályban Komlódi Regőnek, Pikler Csanádnak vannak dobogós esélyei, a lányok között nem valószínű, hogy odaérünk. A fiú U15-ös kategóriában Simon Dániel, Takács Benedek szintén dobogóra kerülhet, de az első hely sem elérhetetlen. A leány U15-ös korosztályban nagy meglepetés lenne, ha Chukwu Hannah Chinyere nem szerezné meg az első helyet. A fiú U17-esek mezőnyében Dévald Tamás is éremesélyes, Nagy Simon az ötödik vagy a hatodik helyre várható. A fiú U19-es kategóriában vélhetőleg Dévald Péter és Kamocsai Bendegúz oszthatja meg egymás közt az első és második helyet. Az U17-es és U19 leányok között nem várok dobogós pozíciót” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS