utanpotlassport.hu 2017.10.12 16:42 Frissítve: 2017.10.12 16:47

Fallabda: rangos juniorverseny Budapesten

„Találkozunk a HJO-n!” – köszönt el squashjátékosaitól Farkas János utánpótlás szövetségi kapitány a nemzetközi junior körverseny legutóbbi állomásán, Szerbiában: a hét végén hazánk rendezi a következő fordulót, a Hungarian Junior Opent, melyen a fiatalok értékes ranglistapontokat gyűjthetnek, és lehetőségük adódik feltérképezni az európai mezőny erejét.

Krecsik Adrienn A nemzetközi körverseny magyarországi állomásán tizenhét ország százegy versenyzője vesz részt a hét végén U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályban, és három napon át küzdhetnek egymással a budai Griff Squash és Fitness Clubban.

Chukwu Hannah Chinyere Forrás: squash.hu

Chukwu Hannah Chinyere  •  Forrás: squash.hu

A komoly hagyományokkal rendelkező juniortorna nagy jelentőséggel bír: a játékosok elsősorban megismerhetik riválisaikat, ami a tavaszi Európa-bajnokság előtt nem hátrány, másodsorban ranglistapontokat is gyűjthetnek, ami azért fontos, mert a nemzetközi szövetség a rangsorban elfoglalt helyek alapján állítja össze a kontinensviadal kiemelését.

Az európai mezőnyhöz viszonyítva kevés a magyar utánpótláskorú fallabdázók létszáma. Tíz-tizenöt fiatal jut egy-egy korosztályra, akik közül hárman-négyen érik el válogatott szintet tudásban és fizikálisan egyaránt, viszont ők kiemelkedő szinten űzik a sportágat. Dévald Péter például jelenleg a hetedik helyet foglalja el az U19-es nemzetközi ranglistán, Chukwu Hannah Chinyere pedig második az U15-ös lányok között.

Dávald Péter is esélyes U19-ben Forrás squashclub.hu

Dévald Péter is esélyes U19-ben  •  Forrás: squashclub.hu

„A magyar utánpótlás megállja a helyét Európában, ami ilyen kis országtól, mint a miénk, nagyszerű teljesítmény. Véleményem szerint a Hungarian Openen is a képzeletbeli éremtábla tetején végzünk majd. Azt tudni kell, hogy másodvonalbeli játékosok érkeznek hazánkba. Mi neveztünk legtöbben, így a mieinktől várom a legtöbb érmet. A cseheknek és a belgáknak ugyan még lehet beleszólása” – mondta el Farkas János, aki mélyebb esélylatolgatásokba is bocsátkozott.

„A fiú U13-as korosztályban Komlódi Regőnek, Pikler Csanádnak vannak dobogós esélyei, a lányok között nem valószínű, hogy odaérünk. A fiú U15-ös kategóriában Simon Dániel, Takács Benedek szintén dobogóra kerülhet, de az első hely sem elérhetetlen. A leány U15-ös korosztályban nagy meglepetés lenne, ha Chukwu Hannah Chinyere nem szerezné meg az első helyet. A fiú U17-esek mezőnyében Dévald Tamás is éremesélyes, Nagy Simon az ötödik vagy a hatodik helyre várható. A fiú U19-es kategóriában vélhetőleg Dévald Péter és Kamocsai Bendegúz oszthatja meg egymás közt az első és második helyet. Az U17-es és U19 leányok között nem várok dobogós pozíciót” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.