utanpotlassport.hu 2017.10.12 16:42 Frissítve: 2017.10.12 16:47

Fallabda: rangos juniorverseny Budapesten

„Találkozunk a HJO-n!” – köszönt el squashjátékosaitól Farkas János utánpótlás szövetségi kapitány a nemzetközi junior körverseny legutóbbi állomásán, Szerbiában: a hét végén hazánk rendezi a következő fordulót, a Hungarian Junior Opent, melyen a fiatalok értékes ranglistapontokat gyűjthetnek, és lehetőségük adódik feltérképezni az európai mezőny erejét.

Krecsik Adrienn A nemzetközi körverseny magyarországi állomásán tizenhét ország százegy versenyzője vesz részt a hét végén U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályban, és három napon át küzdhetnek egymással a budai Griff Squash és Fitness Clubban.

Chukwu Hannah Chinyere Forrás: squash.hu

Chukwu Hannah Chinyere  •  Forrás: squash.hu

A komoly hagyományokkal rendelkező juniortorna nagy jelentőséggel bír: a játékosok elsősorban megismerhetik riválisaikat, ami a tavaszi Európa-bajnokság előtt nem hátrány, másodsorban ranglistapontokat is gyűjthetnek, ami azért fontos, mert a nemzetközi szövetség a rangsorban elfoglalt helyek alapján állítja össze a kontinensviadal kiemelését.

Az európai mezőnyhöz viszonyítva kevés a magyar utánpótláskorú fallabdázók létszáma. Tíz-tizenöt fiatal jut egy-egy korosztályra, akik közül hárman-négyen érik el válogatott szintet tudásban és fizikálisan egyaránt, viszont ők kiemelkedő szinten űzik a sportágat. Dévald Péter például jelenleg a hetedik helyet foglalja el az U19-es nemzetközi ranglistán, Chukwu Hannah Chinyere pedig második az U15-ös lányok között.

Dávald Péter is esélyes U19-ben Forrás squashclub.hu

Dévald Péter is esélyes U19-ben  •  Forrás: squashclub.hu

„A magyar utánpótlás megállja a helyét Európában, ami ilyen kis országtól, mint a miénk, nagyszerű teljesítmény. Véleményem szerint a Hungarian Openen is a képzeletbeli éremtábla tetején végzünk majd. Azt tudni kell, hogy másodvonalbeli játékosok érkeznek hazánkba. Mi neveztünk legtöbben, így a mieinktől várom a legtöbb érmet. A cseheknek és a belgáknak ugyan még lehet beleszólása” – mondta el Farkas János, aki mélyebb esélylatolgatásokba is bocsátkozott.

„A fiú U13-as korosztályban Komlódi Regőnek, Pikler Csanádnak vannak dobogós esélyei, a lányok között nem valószínű, hogy odaérünk. A fiú U15-ös kategóriában Simon Dániel, Takács Benedek szintén dobogóra kerülhet, de az első hely sem elérhetetlen. A leány U15-ös korosztályban nagy meglepetés lenne, ha Chukwu Hannah Chinyere nem szerezné meg az első helyet. A fiú U17-esek mezőnyében Dévald Tamás is éremesélyes, Nagy Simon az ötödik vagy a hatodik helyre várható. A fiú U19-es kategóriában vélhetőleg Dévald Péter és Kamocsai Bendegúz oszthatja meg egymás közt az első és második helyet. Az U17-es és U19 leányok között nem várok dobogós pozíciót” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.22 15:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Czipó Vivien ötszörös utánpótlás Európa-bajnok dartsversenyzőt senkinek sem kell bemutatni a sportág hazai rajongóinak körében. Mostantól azonban a nemzetközi elit tagjai is alighanem megjegyzik majd a 17 éves versenyző nevét, miután a második helyen végzett a németországi Kalkarban rendezett rangos BDO-WDF verseny 112 fős felnőttmezőnyében.

2018.04.20 22:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Őrült meccseknek lehettünk tanúi a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga nyoni elődöntőjében. Előbb a Chelsea harcolta ki a fináléba jutást, miután 2−2-es rendes játékidőt követően a tizenegyesekben búcsúztatta a Porto gárdáját. A Manchester City és a Barcelona párharca kilenc gólt hozott, a katalánok 5−4-re diadalmaskodtak. A döntőt hétfőn rendezik.

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.