HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.17 15:30 Frissítve: 2018.04.17 15:51

Fallabda: kevés induló, magas színvonal az utánpótlás ob-n

Lezajlott az utánpótláskorúak országos bajnoksága szombaton a budapesti Gold Squash Klubban. A korábbi évek tendenciáját követve idén sem volt sok induló, azonban a kis létszám magas színvonalat hozott, s a tizenegy kategória 55 versenyzője izgalmas megméretésen van túl.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szombaton rendezték az utánpótláskorú fallabdázók országos bajnokságát. Az előző évek tendenciáját követve idén is mérsékelt volt a létszám, ‒ mindössze 55 induló vett részt a megméretésen ‒ de magas színvonalon játszottak a fiatalok. A budapesti Gold Squash Klubban megrendezett tornán tizenegy kategóriába sorolták be a versenyzőket, természetesen korcsoportok szerint.

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért  •  Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

A szokásos csoportosítás ‒ 11, 13, 15, 17 és 19 évesek ‒ mellett idén először a kilencesztendősek között is tartottak körmérkőzéseket, ezek után pedig mindenki gazdagabb lett egy emlékplakettel. Ebben a korosztályban nem rangsorolták a résztvevőket, a fiúk és leányok vegyes kategóriájának versenyzői egyaránt győztesként hagyták el a pályát, így semmi sem rontotta el a játék örömét.

Az „idősebbek” küzdelmeiben már nagyobb volt a drukk. Az U13-as fiúk csoportjában Pavlovszky Péter bukott szett nélkül, a papírformának megfelelően nyert. Az U13-asok között Komlódi Regő, az U15-ös korosztályban pedig Jeszenszky Zoltán diadalmaskodott szoros küzdelemben. A legnagyobb figyelem ugyanakkor a Dévald testvérekre irányult, akik egyebek mellett részt vettek a nemrég megrendezett lengyelországi Európa-bajnokságon is. A fiatalabbik testvér, Tamás a 17 évesek kategóriájában magabiztos játékkal, vesztett szett nélkül nyert, ahogyan bátyja, ‒ az Eb-n a legjobb magyar eredményt elérő ‒ Péter is tette a legidősebbek között.

A leányok versengése is magas színvonalat hozott. A 11 és 13 évesek csoportját ugyan összevonták, de külön a díjazták. Ennek következtében az U11-esek közt Juhász Nóra, míg az U13-asok között Varga Lorena nyakába került a legfényesebb érem. A serdülő és ifjúsági korúaknál U15-ben Chukwu Hannah Chinyere, U17-ben Filyó Borbála, U19-ben pedig Szunomár Blanka győzött. Hármuk sikerének értékét növeli, hogy vereség nélkül zárták a csoportmeccseket, így tornát is.

Farkas János, utánpótlás szövetségi kapitány a sportági szövetség honlapján úgy értékelt:

„Összességében csekély létszámú, de színvonalas mérkőzéseket hozó ob-n vagyunk túl. Arra  kell törekednünk, hogy a közeljövőben a létszámot is megemeljük, hiszen meggyőződésem, hogy azok a fiatal játékosok, akik remekeltek ezen a versenyen, nemzetközi szinten is megállják a helyüket.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.