HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.17 15:30 Frissítve: 2018.04.17 15:51

Fallabda: kevés induló, magas színvonal az utánpótlás ob-n

Lezajlott az utánpótláskorúak országos bajnoksága szombaton a budapesti Gold Squash Klubban. A korábbi évek tendenciáját követve idén sem volt sok induló, azonban a kis létszám magas színvonalat hozott, s a tizenegy kategória 55 versenyzője izgalmas megméretésen van túl.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szombaton rendezték az utánpótláskorú fallabdázók országos bajnokságát. Az előző évek tendenciáját követve idén is mérsékelt volt a létszám, ‒ mindössze 55 induló vett részt a megméretésen ‒ de magas színvonalon játszottak a fiatalok. A budapesti Gold Squash Klubban megrendezett tornán tizenegy kategóriába sorolták be a versenyzőket, természetesen korcsoportok szerint.

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért  •  Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

A szokásos csoportosítás ‒ 11, 13, 15, 17 és 19 évesek ‒ mellett idén először a kilencesztendősek között is tartottak körmérkőzéseket, ezek után pedig mindenki gazdagabb lett egy emlékplakettel. Ebben a korosztályban nem rangsorolták a résztvevőket, a fiúk és leányok vegyes kategóriájának versenyzői egyaránt győztesként hagyták el a pályát, így semmi sem rontotta el a játék örömét.

Az „idősebbek” küzdelmeiben már nagyobb volt a drukk. Az U13-as fiúk csoportjában Pavlovszky Péter bukott szett nélkül, a papírformának megfelelően nyert. Az U13-asok között Komlódi Regő, az U15-ös korosztályban pedig Jeszenszky Zoltán diadalmaskodott szoros küzdelemben. A legnagyobb figyelem ugyanakkor a Dévald testvérekre irányult, akik egyebek mellett részt vettek a nemrég megrendezett lengyelországi Európa-bajnokságon is. A fiatalabbik testvér, Tamás a 17 évesek kategóriájában magabiztos játékkal, vesztett szett nélkül nyert, ahogyan bátyja, ‒ az Eb-n a legjobb magyar eredményt elérő ‒ Péter is tette a legidősebbek között.

A leányok versengése is magas színvonalat hozott. A 11 és 13 évesek csoportját ugyan összevonták, de külön a díjazták. Ennek következtében az U11-esek közt Juhász Nóra, míg az U13-asok között Varga Lorena nyakába került a legfényesebb érem. A serdülő és ifjúsági korúaknál U15-ben Chukwu Hannah Chinyere, U17-ben Filyó Borbála, U19-ben pedig Szunomár Blanka győzött. Hármuk sikerének értékét növeli, hogy vereség nélkül zárták a csoportmeccseket, így tornát is.

Farkas János, utánpótlás szövetségi kapitány a sportági szövetség honlapján úgy értékelt:

„Összességében csekély létszámú, de színvonalas mérkőzéseket hozó ob-n vagyunk túl. Arra  kell törekednünk, hogy a közeljövőben a létszámot is megemeljük, hiszen meggyőződésem, hogy azok a fiatal játékosok, akik remekeltek ezen a versenyen, nemzetközi szinten is megállják a helyüket.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS