HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.17 15:30 Frissítve: 2018.04.17 15:51

Fallabda: kevés induló, magas színvonal az utánpótlás ob-n

Lezajlott az utánpótláskorúak országos bajnoksága szombaton a budapesti Gold Squash Klubban. A korábbi évek tendenciáját követve idén sem volt sok induló, azonban a kis létszám magas színvonalat hozott, s a tizenegy kategória 55 versenyzője izgalmas megméretésen van túl.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szombaton rendezték az utánpótláskorú fallabdázók országos bajnokságát. Az előző évek tendenciáját követve idén is mérsékelt volt a létszám, ‒ mindössze 55 induló vett részt a megméretésen ‒ de magas színvonalon játszottak a fiatalok. A budapesti Gold Squash Klubban megrendezett tornán tizenegy kategóriába sorolták be a versenyzőket, természetesen korcsoportok szerint.

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért  •  Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

A szokásos csoportosítás ‒ 11, 13, 15, 17 és 19 évesek ‒ mellett idén először a kilencesztendősek között is tartottak körmérkőzéseket, ezek után pedig mindenki gazdagabb lett egy emlékplakettel. Ebben a korosztályban nem rangsorolták a résztvevőket, a fiúk és leányok vegyes kategóriájának versenyzői egyaránt győztesként hagyták el a pályát, így semmi sem rontotta el a játék örömét.

Az „idősebbek” küzdelmeiben már nagyobb volt a drukk. Az U13-as fiúk csoportjában Pavlovszky Péter bukott szett nélkül, a papírformának megfelelően nyert. Az U13-asok között Komlódi Regő, az U15-ös korosztályban pedig Jeszenszky Zoltán diadalmaskodott szoros küzdelemben. A legnagyobb figyelem ugyanakkor a Dévald testvérekre irányult, akik egyebek mellett részt vettek a nemrég megrendezett lengyelországi Európa-bajnokságon is. A fiatalabbik testvér, Tamás a 17 évesek kategóriájában magabiztos játékkal, vesztett szett nélkül nyert, ahogyan bátyja, ‒ az Eb-n a legjobb magyar eredményt elérő ‒ Péter is tette a legidősebbek között.

A leányok versengése is magas színvonalat hozott. A 11 és 13 évesek csoportját ugyan összevonták, de külön a díjazták. Ennek következtében az U11-esek közt Juhász Nóra, míg az U13-asok között Varga Lorena nyakába került a legfényesebb érem. A serdülő és ifjúsági korúaknál U15-ben Chukwu Hannah Chinyere, U17-ben Filyó Borbála, U19-ben pedig Szunomár Blanka győzött. Hármuk sikerének értékét növeli, hogy vereség nélkül zárták a csoportmeccseket, így tornát is.

Farkas János, utánpótlás szövetségi kapitány a sportági szövetség honlapján úgy értékelt:

„Összességében csekély létszámú, de színvonalas mérkőzéseket hozó ob-n vagyunk túl. Arra  kell törekednünk, hogy a közeljövőben a létszámot is megemeljük, hiszen meggyőződésem, hogy azok a fiatal játékosok, akik remekeltek ezen a versenyen, nemzetközi szinten is megállják a helyüket.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS