Fallabda: kevés induló, magas színvonal az utánpótlás ob-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 15:30
Címkék
Lezajlott az utánpótláskorúak országos bajnoksága szombaton a budapesti Gold Squash Klubban. A korábbi évek tendenciáját követve idén sem volt sok induló, azonban a kis létszám magas színvonalat hozott, s a tizenegy kategória 55 versenyzője izgalmas megméretésen van túl.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Szombaton rendezték az utánpótláskorú fallabdázók országos bajnokságát. Az előző évek tendenciáját követve idén is mérsékelt volt a létszám, ‒ mindössze 55 induló vett részt a megméretésen ‒ de magas színvonalon játszottak a fiatalok. A budapesti Gold Squash Klubban megrendezett tornán tizenegy kategóriába sorolták be a versenyzőket, természetesen korcsoportok szerint.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Szombaton rendezték az utánpótláskorú fallabdázók országos bajnokságát. Az előző évek tendenciáját követve idén is mérsékelt volt a létszám, ‒ mindössze 55 induló vett részt a megméretésen ‒ de magas színvonalon játszottak a fiatalok. A budapesti Gold Squash Klubban megrendezett tornán tizenegy kategóriába sorolták be a versenyzőket, természetesen korcsoportok szerint.

 

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért Fotó: Magyar Fallabda Szövetség
Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért • Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

 

A szokásos csoportosítás ‒ 11, 13, 15, 17 és 19 évesek ‒ mellett idén először a kilencesztendősek között is tartottak körmérkőzéseket, ezek után pedig mindenki gazdagabb lett egy emlékplakettel. Ebben a korosztályban nem rangsorolták a résztvevőket, a fiúk és leányok vegyes kategóriájának versenyzői egyaránt győztesként hagyták el a pályát, így semmi sem rontotta el a játék örömét.

Az „idősebbek” küzdelmeiben már nagyobb volt a drukk. Az U13-as fiúk csoportjában Pavlovszky Péter bukott szett nélkül, a papírformának megfelelően nyert. Az U13-asok között Komlódi Regő, az U15-ös korosztályban pedig Jeszenszky Zoltán diadalmaskodott szoros küzdelemben. A legnagyobb figyelem ugyanakkor a Dévald testvérekre irányult, akik egyebek mellett részt vettek a nemrég megrendezett lengyelországi Európa-bajnokságon is. A fiatalabbik testvér, Tamás a 17 évesek kategóriájában magabiztos játékkal, vesztett szett nélkül nyert, ahogyan bátyja, ‒ az Eb-n a legjobb magyar eredményt elérő ‒ Péter is tette a legidősebbek között.

A leányok versengése is magas színvonalat hozott. A 11 és 13 évesek csoportját ugyan összevonták, de külön a díjazták. Ennek következtében az U11-esek közt Juhász Nóra, míg az U13-asok között Varga Lorena nyakába került a legfényesebb érem. A serdülő és ifjúsági korúaknál U15-ben Chukwu Hannah Chinyere, U17-ben Filyó Borbála, U19-ben pedig Szunomár Blanka győzött. Hármuk sikerének értékét növeli, hogy vereség nélkül zárták a csoportmeccseket, így tornát is.

Farkas János, utánpótlás szövetségi kapitány a sportági szövetség honlapján úgy értékelt:

„Összességében csekély létszámú, de színvonalas mérkőzéseket hozó ob-n vagyunk túl. Arra kell törekednünk, hogy a közeljövőben a létszámot is megemeljük, hiszen meggyőződésem, hogy azok a fiatal játékosok, akik remekeltek ezen a versenyen, nemzetközi szinten is megállják a helyüket.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik