EYOF, röplabda: szettet ugyan nem, de a közönség szívét megnyerte a leányválogatott

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 22:32
Címkék
A leány röplabda-válogatott három játszmában vereséget szenvedett a szerbektől a győri EYOF-on, a közönség által teremtett hangulat és a csapat küzdeni tudása azonban magával ragadó volt.

Lakner Gábor Szettet ugyan nem nyert a magyar leány röplabda-válogatott az EYOF első mérkőzésén a szerbek ellen, de annál fontosabbat, jelesül a közönség szívét megnyerte. Egy részükét persze már eleve magáénak tudta a csapat, hiszen rengeteg szülő, családtag és barát jelent meg a lelátón, de a nem hozzájuk tartozókat is megnyerték maguknak. Ehhez nem kellett folyamatosan ászokat szerválni vagy blokkparádét bemutatni, elég volt „csak” tiszta szívből küzdeni.Lakner Gábor Szettet ugyan nem nyert a magyar leány röplabda-válogatott az EYOF első mérkőzésén a szerbek ellen, de annál fontosabbat, jelesül a közönség szívét megnyerte. Egy részükét persze már eleve magáénak tudta a csapat, hiszen rengeteg szülő, családtag és barát jelent meg a lelátón, de a nem hozzájuk tartozókat is megnyerték maguknak. Ehhez nem kellett folyamatosan ászokat szerválni vagy blokkparádét bemutatni, elég volt „csak” tiszta szívből küzdeni.

Olykor ez a „csak” azonban mindennél többet jelent.

EYOF - röpi 1
EYOF - röpi 1

A magyar csapat nagyot küzdött  •  Forrás: MRSZ

Az első szettet könnyedén behúzták a szerbek (12-25), és a második játszmában ugyan feljavult a csapatunk, de az is az ellenfélé lett (19-25). A szurkolók végig űzték a magyar lányokat, minden egyes mentésért és nyitásfogadásét járt az ováció, a pontok után pedig felrobbant a csarnok fele. A kétfelé osztott játéktér másik oldalán ugyanis a belga–olasz-fiúmeccset játszották, az sem volt éppen piskóta (ötszettes csatában nyertek az olaszok).

De térjünk vissza a mieinkhez, akik fantasztikus hangulat közepette a harmadik játszmában felülmúlták addigi önmagukat, mindenre volt válaszuk, és remek támadásaikkal elbizonytalanították ellenfelüket. Még két szettlabdája is volt a csapatnak, de a szerbek hárították azokat, a sajátjaik közül pedig a másodikat kihasználták (25-27).

A végeredmény 0-3, a lelátón mégis zúgott a „Szép volt, csajok!”. A közönség megfelelt az olimpiai eszmének, a csapat mellett nekik is jár a kalaplengetés.

„Minden elismerést megérdemelnek a lányok a játékfelfogásukért. Nagyon nehéz torna ez, hiszen Európa legjobb csapatai ellen játszunk, de ha ilyen teljesítményre képesek a játékosok, akkor hasznos lesz. Végre játszhatunk ilyen meccseket, amelyekből van mit tanulni. Az első két szettben tapasztalt hullámvölgy a harmadikban már elkerült minket, de most ez is kevés volt a szettlopáshoz. Köszönjük a közönség támogatását, remélem, hogy a következő mérkőzéseken szett- vagy mérkőzésnyeréssel háláljuk meg” – mondta honlapunknak Csizmadia Szabolcs szövetségi kapitány.

„A nyitásfogadásunkon ment el az első szett: így keveset tudtunk támadni, pedig a támadójátékunkkal nem volt gond. Aztán szépen feljöttünk, de elfogytunk a végére. Nagyon erős volt ez az ellenfél kezdésre, holnap megpróbáljuk a pozitívumokat magunkkal vinni ebből a meccsből. Én ugyan pont olyan típusú játékos vagyok, aki igyekszik kizárni a pályán a külvilágot, de a nézők támogatását így is éreztem, köszönjük nekik, hogy így szeretnek minket” – tette hozzá Kotormán Réka.

Nos, a csapat sokat tett ezért a szeretetért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik