EYOF percről percre, avagy egy hosszú nap történései egy csapásra

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.27. 01:10
Címkék
Az EYOF harmadik versenynapját is percről percre követjük nyomon az e célra létrehozott rovatunkban. Délig cselgáncsozók, kajakosok és úszók részsikereit regisztráltuk, de a délutántól több érmet is vártunk. Nem hiába. Az addigi három aranyhoz a kajak-kenu kettőt, a cselgáncs és az úszás pedig egyet gyűjtött, a nap éremmérlege pedig 4-4 arany és ezüst, 5 bronz, összesen tizenhárom.

Munkatársainktól Szeretnénk hajtani az időt, hiszen mi is várjuk, hogy megszülessen a negyedik magyar arany a győri EYOF-on. De a sportnak megvan a maga időrendje a nagy olimpiákon is… A délelőttökön többnyire selejtezők, előfutamok zajlanak. Csak délutántól jön az éremhullás.Munkatársainktól Szeretnénk hajtani az időt, hiszen mi is várjuk, hogy megszülessen a negyedik magyar arany a győri EYOF-on. De a sportnak megvan a maga időrendje a nagy olimpiákon is… A délelőttökön többnyire selejtezők, előfutamok zajlanak. Csak délutántól jön az éremhullás.

Mi optimisták vagyunk. Igazában nem is a negyedik aranyat lestük, hanem azt fontolgatjuk, meddig juthatunk el ma a számolásukban. 17 óra 20 perckor a hatodik is megvolt. Sikerült szerezni kajakban, kenuban és a cselgáncsszőnyegen... Aztán jött az úszó Nagy Réka és az ő második aranya, amely a magyar csapatnak immár a hetedik volt.

A csapatsportokban is egyre nő a tét. A leány kosarasok száz százalékos teljesítménnyel megnyerték csoportjukat, és pénteken a törökök ellen vívnak elődöntőt. A kézis leányok már biztos elsőként vesztették el az utolsó csoportmeccsüket, és legközelebb már ők is a döntőbe jutásért játszanak.

22 óra 00 perc
Éremleltár

Összeszámoltuk a nap folyamán a sportolóink által szerzett érmeket. Tizenhárom jött ki, szinte hihetetlen szám!

Négy arany, négy ezüst, öt bronz...

No comment. Ez önmagáért beszél.

19 óra 21 perc
Atlétika: ezüst 1500-on

Apáti Bence 4:06.52 perce idővel a második helyen ért célba az 1500 m síkfutásban.

A versenyéről ő maga számolt be honlapunknak: „Kedvezett nekem, hogy nem mentünk iramot, hanem a végén hajráztunk. Nem lepődtem meg a teljesítményemen, viszont a többieknek talán tényleg én voltam a meglepetés. Mindenesetre nagyon feldob az érem. Jövőre ugyancsak Győrben rendezik meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, egy év múlva tehát ugyanitt, hasonló reményekkel.”

18 óra 41 perc
Úszás: Nagy Réka duplája

A 400 m vegyes után a kétszázat is megnyerte Nagy Réka, aki jóval a döntő után még mindig nem hitte el, hogy sikerült, és azt mondta: a négyszáz könnyebben ment. Vele beszélgetett, és azt persze le is írta a helyszínen dolgozó munkatársunk, Lakner Gábor; a cikk INNEN hívható elő.

Két másik leány, Szabó-Feltóthy Eszter 200 m háton, illetve Fábián Fanni 400 m gyorson bronzérmes lett.

Szellák Szabina
Szellák Szabina
17 óra 20 perc
Arany kajakban is, kenuban is

Amint az ijesztő, hatalmas vihar után használhatóvá vált a kajak-kenu pálya, folytatódott a verseny. Mégpedig a megszokott, látványos magyar sikerekkel. Hiszen az utánpótlás elképesztő számban gyűjtött be érmeket az idei világversenyein is.

Most Győrött Szellák Szabina a kajak, Molnár Csenge pedig a kenu egyesben nyerte meg az 500 métert.

Fiú C-1-ben Horváth Benedek ezüst-, K-1-ben pedig Opavszky Márk bronzérmet szerzett. A C-2 mix egységben Molnár Csenge és Horváth Benedek – akárcsak délelőtt – kénytelen volt beérni a 2. hellyel 500 méteren.

A nap hőseit kikérdezte munkatársunk a verseny után, és persze a viharról is szól a részletes beszámolója, amely ITT érhető el.

17 óra 20 perc
Cselgáncs: egy arany, két bronz

Szeredás Botond
Szeredás Botond
Gyakorlatilag egyszerre érkezett a néhány örömhír a dzsúdósok versenyéről és a kajak-kenu pályáról. A tatamin Szeredás Botond megnyerte a 60 kg-os súlycsoport versenyét. Varga Brigittának (48 kg) és Özbas Szofinak (52 kg) ezúttal bronzzal kellett beérnie.

Botond a sportág második EYOF-aranyát szerezte meg Győrben, és ő is dicsérte a remek közönséget. „Hihetetlen érzés volt ilyen hangulatban versenyezni, nem gondoltam, hogy ekkora felhajtás lesz, de nagyon jólesett, és rengeteg pluszt adott, hogy mindenki nekem drukkolt. Ilyen körülmények között még sosem léptem tatamira.” A vele készített interjú teljes szövegét ITT találja.

15 óra 37 perc
Csakugyan leszakadt az ég

Hatalmas vihar zúdult a városra, dörgött, villámlott, az eső pedig... mintha dézsából öntötték volna. A szabadtéri versenyek (atlétika, kajak-kenu, tenisz) félbeszakadtak.

13 óra 44 perc
Kajak-kenu: aggodalom

A helyszínen dolgozó munkatársunk, Lakner Gábor időjárás-jelentése: néha csepereg az eső, de az előrejelzés szerint körülbelül addigra szakad le az ég, mire a kajakdöntők kezdődnek. Felfedezek némi aggodalmat a szervezők arcán.

12 óra 33 perc
Cselgáncs: győzelmek sorozatban

A 48 kilós Varga Brigitta kezdett, és az első meccsén aranyponttal győzött a bolgár Gabriela Dimitrova ellen. Aztán jött a horvát Matea Behin, akit vazarival múlt felül, és a negyeddöntőbe jutott. Szintén negyeddöntős Szeredás Botond (60 kg), a szlovák Jan Svodobát eseménydús meccsen múlta felül (3 vazari ide, 1 oda). Aztán elkezdte az ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi (52 kg) is: gyors ippon az ukrán Marija Bulasevics ellen, negyeddöntőben van a ceglédi leány is. Az Eb-n egy meccse sem ment végig a döntőig vezető úton, most is erre számítunk.

11 óra 33 perc
Kajak-kenu: robogás

Egyre-másra jönnek a (rész)sikerek. Az MTK Budapestben versenyző Szellák Szabina 2:02,46-os ideje volt a legjobb K-1 500 méteren, míg a rácalmási Horváth Benedeket csak spanyol riválisa előzte meg C-1 500-on. A Molnár Csenge, Horváth Benedek duó a 2:06,74-es idejével egy másodperccel maradt el a fehéroroszoktól, a C-2 mix 500 méter fináléját délután rendezik.

11 óra 10 perc
Úszás: Sebestyén a középdöntőben

A Budafóka versenyzője, Böhm Sebestyén 02:19,48 perces, harmadik idővel jutott a 200 m mellúszás középdöntőjébe.

Csenge, az ifjú klasszis
Csenge, az ifjú klasszis

Csenge, az ifjú klasszis

9 óra 58 perc
Kajak-kenu: az első nagy dobás

Molnár Csenge legjobb idővel döntős C-1 500 méteren. A DÉMÁSZ Szeged 2001 decemberben született kenusa közel négy másodperccel előzte meg a mezőnyt az elődöntőben.

Kása Péter tanítványa a júniusi szegedi válogatón három aranyat és egy ezüstöt szerzett. Nem szeretnénk elkiabálni, de toronymagas esélyes a döntőben is. Ezen kívül 200 egyesben, illetve mix párosban a rácalmási Horváth Benedekkel versenyez az EYOF-on, 200 és 500 méteren.

8 óra 00 perc
Honlapszemle: értékel az olimpiai bajnok

Az EYOF honlapjának szerkesztői találkoztak az olimpiai bajnok Berki Krisztiánnal, a torna nagykövetével. A hivatalos protokollprogramja csak ma kezdődik, így a tegnap még a szabadidejét fordította arra, megnézze a magyar fiútornászokat, és szurkoljon nekik.

Tette ezt nem egyedül, hanem a családjával.

A Borkai család
A Borkai család

A Berki család

A látogatást így kommentálta: „Igazából vicces így kimondani, de én most szórakozni jöttem a tornacsarnokba. Reggel még edzettem egyet, most pedig már itt vagyunk. A kislányom otthon érzi magát ilyen helyeken, jön-megy, mi pedig szaladunk utána. Bár bevallhatom, hogy nem az az egy helyben ülő típus, most is addig tudtuk itt tartani a széken, amíg ette a ropit.."

És milyennek látta a még nagyon fiatal utódjait? „Kíváncsi voltam a kicsikre. Jó dolgokat láttam eddig, úgyhogy bizakodom. Bár nem láttam az előző csoportokat, így pontos összehasonlítási alapom nincs. Nagyon nehéz a dolguk, hiszen a hazai közönség a motiváció mellett nyomást is okoz. Szerencsére, nagyon intelligens fiatalokról van szó, és én is fél szemmel figyeltem rájuk ebben a felhajtásban. Abban adtam tanácsot például, ám azt is inkább az edzőiknek, hogy kicsit zárkózzanak be a verseny előtt, és csak magukra figyeljenek. Én például nagy verseny előtt egy hónappal már nem megyek stúdiókba beszélgetni, nagyon szívesen nyilatkozom, de egy fontos esemény előtt ennyivel inkább megkérem, hogy jöjjenek el hozzám, vagy beszéljünk telefonon. Úgy láttam, jól kezelik ezeket a dolgokat, és remélem, hogy a befektetett energia láthatóvá válik az eredményeikben."

Az EYOF összes híre ITT.

Az EYOF percről percre rovatunk eddigi két, napi összefoglalója
Július 24., hétfő
Július 25., kedd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik