EYOF percről percre, avagy egy hosszú nap történései egy csapásra

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 23:26
Címkék
Ma már teljes kapacitással működik Győrött az EYOF-nagyüzem. Kezdtek a kajakosok, ők voltak a legfrissebbek, és rajtolt a tornászok mezőnye is. Változatlanul olvasóink figyelmébe ajánljuk egész napra ezt az összefoglaló rovatunkat. A nap legnagyobb híre, hogy a dzsúdós Feczkó Csanád megszerezte a magyar csapat harmadik aranyérmét. Az úszók három újabb érmet tettek a gyűjteményükhöz.

Munkatársainktól Ha kedd, akkor is EYOF percről percre. Fél kilenckor tettük közzé a nap első információját, útjára indítva a több mint tizenkét órás sorozatot.Munkatársainktól Ha kedd, akkor is EYOF percről percre. Fél kilenckor tettük közzé a nap első információját, útjára indítva a több mint tizenkét órás sorozatot.

20 óra 52 perc
Kosárlabda: Csak lazán

Az egy évjárattal fiatalabb játékosokból álló cseh válogatott nem okozott gondot a magyar lányoknak, 87-38-ra nyertek. Ezt tükrözi a tudósításunknak már a címe is: Gyakorlómeccs. ITT olvashatja el.

19 óra 20 perc
Úszás: Nagy Réka ezüsttel folytatta

Az EYOF első napján 400 vegyesen győztes Nagy Réka a 800 m gyorson ezüsttel folytatta remeklését, a mix váltónk pedig bronzérmes lett, soraiban a nap két ezüstérmesével, Rékával és Zombori Gáborral. Hogy a harmadik helyen célba ért Fábián Fanni miért nem állhatott fel a dobogóra, azt is elmondja az INNEN is elérhető tudósításunk

Feczkó Csanád (fehér dzsudogiban) fejenátdobást indít Forrás: EJU
Feczkó Csanád (fehér dzsudogiban) fejenátdobást indít Forrás: EJU

Feczkó Csanád (fehér dzsudogiban) fejenátdobást indít  •  Forrás: EJU

19 óra 17 perc
Cselgáncs: arany és ezüst

Feczkó Csanád megszerezte a magyar csapat harmadik aranyérmét a győri EYOF-on.
Az 50 kg döntőjében a miskolci versenyző a holland Daan Moes ellen nyert meggyőzően, két vazarival.
A 44 kilós leányok mezőnyében Kardos Tímea, a Győri AC versenyzője a fináléban a brit Amy Plattentől kapott ki, hosszabbításban, ipponnal, és ezüstérmet szerzett.

A nap magyar hőseit megszólaltató írásunk ITT érhető el.

18 óra 12 perc
Úszás: Zombori Gábor ezüstöt nyert

A Budafóka 14 éves versenyzője a 100 m hát döntőjében két tizeddel maradt el az orosz Jegor Dolomanovtól, és felállhatott a dobogó második fokára.

„Jól indult a döntő, vezettem is, de a második hosszon nagyon elfáradtam. Az utolsó 25 méter iszonyúan kemény volt, pedig ha nem savasodom be, szerintem simán nyerhettem volna. Persze így is nagyon szépen csillog az ezüst, abszolút jó kezdés, lökést ad a további számaimhoz” – mondta a döntő után.

16 óra 58 perc
Cselgáncs: két magyar a döntőben

Feczkó Tamás (50 kg) a fehérorosz Vlagyiszlav Dzvojnik legyőzésével jutott a döntőbe. Kardos Tímea (44 kg) ugyancsak fehérorosz ellenfelet, Hlafira Bahurt verte meg a fináléért.

16 óra 3 perc
Kézilabda: csoportelsőként az elődöntőben a lányok

A leány kézisek második meccsén is rászámolt az ellenfélre a közönség, az áldozatok ezúttal a norvégok voltak. A 26-15-ös siker csoportgyőzelmet és elődöntőt ért, függetlenül a szerdai, románok elleni találkozó eredményétől.

A mérkőzés tudósítása ITT érhető el.

A fiúk eközben a másik pályán hatalmasa harcoltak, de 26-24-re alulmaradtak a győzelmüket hosszasan, még a levezetés közben is ünneplő horvátokkal szemben.

13 óra 31 perc
Torna: bakik a pódiumon

„A pódiumedzés nem úgy sikerült, ahogy vártam, rossz napot fogtunk ki – mondta a fiúválogatott edzője, Szűcs Róbert az EYOF sajtósainak. – Figyelmetlenségből adódtak a hibák, nem a fizikai felkészültségen múltak. Olyan gyerekes bakikat követtek el, mint rossz lábról indulás, vagy az, hogy az egyikük másik szer csuklószorítójával lépett fel a pódiumra. Értetlenül álltuk a történtek előtt, nem tudjuk mitől volt ez a blokk. Ismerik a környezetet, hiszen két hetet itt edzőtáborozunk, persze, az EYOF-hangulat más, de szerepeltek már ők nemzetközi viadalokon. Remélem, a versenyen ilyen gondunk nem lesz, és minden klappol. A legfontosabb nap előtt állunk. Tudásra a mezőny nagyon kiegyensúlyozott, nincs kiugró csapat. Talán az angolok és az oroszok picit előttünk járnak, de ők se minden szeren. Így a pillanatnyi forma fog dönteni. Én annyit várok el a fiúktól, hogy hiba nélkül próbálják végrehajtani a gyakorlatokat. Jól kell versenyezni, és akkor még bármi lehet, talán még a szerdöntő és az összetett döntő sem elképzelhetetlen."

10 óra 9 perc
Kajak-kenu: Szabina bekezdett

A tizennégy éves Szellák Szabina a legjobb idővel (2:02,43) jutott a középdöntőbe K-1 500 méteren. 2002 augusztusában született Dunaújvárosban, tehát hamarosan 15 lesz. Az MTK Budapest versenyzője nem kis meglepetésre nyerte meg az EYOF-válogatóversenyt, az edzője az olimpiai bajnok Kőbán Rita.

9 óra 3 perc
Cselgáncs: Tímea már pontszerző

Egy elődöntősünk máris van a cselgáncsversenyen, bár a küzdelmek csak délben kezdődnek. A leányok 44 kg-os súlycsoportjában mindössze heten indulnak, Kardos Tímea pedig a sorsolásnak köszönhetően először az elődöntőben lép tatamira. A duplán hazai pályán versenyző, győri sportoló így az ötödik helynél nem végezhet hátrébb. Persze, sokkal előbb szeretne.

Dorina a pálya szélés Forrás: gyor2017.hu
Dorina a pálya szélés Forrás: gyor2017.hu

Dorina a pálya szélés  •  Forrás: gyor2017.hu

8 óra 44 perc
Kosárlabda: elégedett a nagykövet

A kosárlabda-leányválogatott 60-45-ös győzelemmel kezdte meg szereplését az EYOF-on, a sikerből a győri Szirony Dorina – aki az esemény egyik nagykövete is – hét ponttal vette ki a részét. Őt kérdezték az EYOF sajtósai.
„Megmondom őszintén, nem voltam annyira megilletődve, igyekeztem kikapcsolni minden külső tényezőt, még a csarnok falán lévő nagy molinóra – amelyen Laklóth Annával vagyok – sem néztem egyszer sem, nem is jutott eszembe, hogy kint van – mondta. – Ami a miliőt illeti, az is óriási, úgy vagyok itthon, hogy tulajdonképpen mégsem, hiszen én is az olimpiai faluban lakom.”

Dorina a mérkőzésről annyit mondott, hogy a németek ugyan magasságban és erőben is jobbak, de a játékosaink tudták, hogyan lehet ellensúlyozni.
„Nagyon jól felkészültünk a németekből, s majdnem mindent meg tudtunk valósítani az elképzelésekből. Ennél tényleg soha rosszabb kezdést, reméljük, a folytatás is hasonló lesz.”

8 óra 30 perc
Rajtoltak a kajakosok

A legfrissebbek a kajakosok és a kenusok voltak. Az időjárásról az egész EYOF-ot a helyszínről tudósító kollégánk, Lakner Gábor számolt be: „Kellemesen hűvös, napos, szeles idő van, de nem esik. Húsz fok körül lehet most a hőmérséklet.” Hogy eső – egyelőre – nincs, az jó hír a tenisz szereplőinek.

Az EYOF összes híre ITT.

Az előző napi összefoglalónk:
Július 24., hétfő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik