EYOF, kajak-kenu: négy bőrig ázott, magyar érmes beszél a döntőjéről

Vágólapra másolva!
2017.07.26. 19:32
Címkék
Felhőszakadással tarkítva kezdődött a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kajak-kenu versenyre, a valódi után éremeső következett. Helyszíni beszámolónkban nem kevesebb mint négy magyar dobogós, közte két győztes szólal meg.

Lakner Gábor Bár borús volt az ég, és néha eleredt az eső, úgy tűnt, hogy az időjárás kegyes lesz az EYOF kajak-kenusaival, és a szerda délutáni program gond nélkül lepereghet. Az első négy B döntő szépen le is zajlott, elrajtolt az első A döntő is, a fiú K-1 500 m mezőnye, Opavszky Márkkal a sorban.Lakner Gábor Bár borús volt az ég, és néha eleredt az eső, úgy tűnt, hogy az időjárás kegyes lesz az EYOF kajak-kenusaival, és a szerda délutáni program gond nélkül lepereghet. Az első négy B döntő szépen le is zajlott, elrajtolt az első A döntő is, a fiú K-1 500 m mezőnye, Opavszky Márkkal a sorban.

Aztán háromszáz méternél leereszkedett a trópusi vihart idéző esőfüggöny.

A fiúk beszenvedték magukat a célba – Márk harmadik lett –, de aztán le kellett állítani a versenyt. A következő három A döntő mezőnye ugyanakkor már felevezett a rajthoz, őket partra is szólították, így csak félig áztak bőrig. Mindenki igyekezett menedéket keresni a felhőszakadás elől, ami többé-kevésbé sikerült is, és az eső enyhülte után folytatódott a verseny.

Szellák Szabina
Szellák Szabina

Szellák Szabina magabiztosan nyert  •  Forrás: gyor2017.hu

A következő három egyéni döntő három magyar érmet hozott: Szellák Szabina K-1500 m-en, Molnár Csenge C-1500 m diadalmaskodott, Horváth Benedek pedig C-1500 m-en ért másodikként a célba. Nézzük, hogy a főszereplők hogyan látták a versenyt!

„Ilyen nem történt még velem, hogy futam közben leszakadt volna az ég. Versenyeztem már esőben, de azért ez most más volt. Lehetett azért látni, de a víz persze belement a szemembe, szerencsére a hajómba nem folyt be. Előzetesen érmet szerettem volna, ez sikerült is, így elégedett vagyok” – mondta Opavszky Márk.

„Az eső miatt izgultam picit, féltem, hogy nem lesz erőm a futamra, de azért lett. Úgy éreztem, nem kaptam el túl jól a rajtot, de a következő ötven méter után már láttam, hogy elöl vagyok, úgyhogy magabiztosan mentem tovább. Nem éreztem, hogy jönnének fel rám, így végig nyugodt maradtam. A közönség rengeteget segített az előny megtartásában, köszönöm nekik a segítséget. az edzőmmel, Kőbán Ritával azt beszéltük meg, hogy menjek, ahogyan a csövön kifér, így is történt” – nyilatkozott nagy mosollyal Szellák Szabina.

„Szépen csillog ez az ezüstérem, a dobogót szerettem volna elérni, ami sikerült is. A győztes spanyol versenyzővel mentem, amíg tudtam, de a végén nagyon jól indított, amit már nem tudtam követni. Már annak is örültem, hogy itt lehetek, büszke vagyok arra, hogy érmet nyertem” – tette hozzá Horváth Benedek.

„A futam előtt izgultam, hogy lesz-e újabb eső, de szerencsére jól kizártam az időjárási körülményeket. Az volt a taktikám, hogy jó rajt után kicsit visszafogottan haladjak, és a háromszáz méter után robbantsak. Ezt gyakoroltam egész évben, működött is az elképzelés. Nagy erőt adott, hogy felrobbant a lelátó” – mondta az állandóan mosolygó Molnár Csenge.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik