EYOF: elsöprő győzelmet produkáltak a kézilabdás lányok a hollandok ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.24. 19:10
Címkék
Elsöprő, tizenhét gólos sikerrel kezdte a győri EYOF-ot az ifjúsági leányválogatott. Bohus Bea csapata 43-26-ra verte a holland csapatot, fantasztikusan szurkoló nézősereg előtt. A szövetségi edző természetesen elégedett együttese remek játékával.

B. V. Hat másik sportág mellett a kézilabda küzdelmei is megkezdődtek hétfőn. A leányok mezőnyében az A csoportban Norvégia–Románia-találkozó nyitotta a viadalt, a mérkőzést végül a második félidőben szinte végig hátrányban lévő norvégok nyerték keleti szomszédunk ellen.B. V. Hat másik sportág mellett a kézilabda küzdelmei is megkezdődtek hétfőn. A leányok mezőnyében az A csoportban Norvégia–Románia-találkozó nyitotta a viadalt, a mérkőzést végül a második félidőben szinte végig hátrányban lévő norvégok nyerték keleti szomszédunk ellen.

Pál Tamara tizenkét góllal mutatkozott be az EYOF-on Forrás: keziszovetseg.hu
Pál Tamara tizenkét góllal mutatkozott be az EYOF-on Forrás: keziszovetseg.hu

Pál Tamara tizenkét góllal mutatkozott be az EYOF-on  •  Forrás: keziszovetseg.hu

Az izgalmas felvezetést után következtek a mieink: ifjúsági csapatunk Hollandia fiataljai ellen lépett pályára a remek győri közönség előtt. A szurkolókkal együtt Bohus Bea együttese is kellően felpörgött a találkozóra, amit jól mutat, hogy villámrajtot vett, három perc után 3-0-ra vezetett. Azt követően ugyan próbáltak zárkózni a hollandok, de a magyar csapat és az egyébként Győrben játszó Pál Tamara ellen nem volt ellenszer: a győri irányító remekül kezdte az összecsapást, tíz percen belül öt gólig jutott. Szabó Dóra remek védéseivel és a további találatokkal pedig csak tovább nőtt a különbség, olyannyira, hogy a 26. percben, 19-9-nél az egyre hangosabb szurkolótábor már tízet számolt a láthatóan padlón lévő ellenfélre. A differencia pedig a félidőre már 14 gól volt, ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt a mérkőzés: 23-9.

A szünet után kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán, a hollandok kezdték felvenni a ritmust, de közelebb nem tudtak kerülni a mieinkhez, többek között a tizenhárom gólig jutó Pál Tamarának és a tíz találatot jegyző Kácsor Grétának köszönhetően. A játékrész második felében ismét a parádézott az együttes, és ugyan hússzal is vezettek a lányok, végül „csak” tizenhét maradt közte.

Az ifjúsági leányválogatott EYOF-kerete:
Kapusok: Herczeg Lili (NEKA), Magera Noémi (NEKA), Szabó Dóra (DVSC)
Jobbszélsők: Arany Rebeka (Vasas SC), Albek Anna (Hib Handball Akademie Graz), Schatzl Natalie (NEKA)
Jobbátlövők: Afentáler Sára (Győri Audi ETO)
Irányítók: Vámos Petra (NEKA)
Beállók: Simon Armilla (NEKA), Varga Emőke (Győri Audi ETO), Mihály Petra (Dunaújvárosi KKA)
Balátlövők: Kácsor Gréta (Vác), Kuczora Csenge (Vasas SC), Szilovics Fanni (Győri Audi ETO), Pál Tamara (Győri Audi ETO)

A lefújást követően megérdemelt és hatalmas ovációt kapott a közönségtől Bohus Bea együttese, percekig ünnepelte a játékosokat a publikum.

S természetesen a szövetségi edző is boldogan értékelt honalapunknak a találkozó után:
„Boldog vagyok, mert a lányok felszabadultan játszottak, és remek játékkal nyertek. Ugyan kevés felkészülési meccset játszottunk, de mivel így készültünk, az sem okozott gondot. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni, ezért forgattam gyakran a csapatot, fontos a torna hátralévő részére, hogy mindenki a csúcsformában legyen.”

Természetesen faggattuk Bohust, mire lehet képes a leányválogatott a tornán, ő a norvégok elleni meccsnél távolabbra nem kívánt tekinteni:
„Olyan típusú edző vagyok, aki mindig a következő mérkőzést tartja szem előtt. Kedden győzzük le a norvégokat, most kizárólag rájuk készülünk, aztán pedig meglátjuk, hogy mi lesz a románok ellen és a hét második felében.”

Kedden tehát a skandináv válogatott következik, mindenképp biztató előjel, hogy az egyetlen felkészülés meccsén - éppen a norvégok ellen győzött a csapat.

EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL, GYŐR
Leány kézilabda
A csoport
Július 24., hétfő: Magyarország–Hollandia 43-26, Norvégia–Románia 19-18
Július 25., kedd: Magyarország–Norvégia 13.30, Románia–Hollandia 15.30
Július 26., szerda: Magyarország–Románia 13.30, Norvégia–Hollandia 15.30

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik