EYOF, cselgáncs: így fogadta az aranyérmét Feczkó Csanád

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.25. 20:50
Címkék
A cselgáncsozó Feczkó Csanád két Eb-ezüst után a dobogó legmagasabb fokára állhatott a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A Miskolci VSE versenyzőjével aranyéremmel a nyakában beszélgettünk.

Lakner Gábor Az EYOF cselgáncsversenyének első napján megszületett a sportág első magyar aranyérme, Feczkó Csanád az 50 kg-os súlycsoportban bizonyult a legjobbnak. A fesztivál harmadik magyar aranyérmesével a győzelem után beszélgettünk.Lakner Gábor Az EYOF cselgáncsversenyének első napján megszületett a sportág első magyar aranyérme, Feczkó Csanád az 50 kg-os súlycsoportban bizonyult a legjobbnak. A fesztivál harmadik magyar aranyérmesével a győzelem után beszélgettünk.

– Két Európa-bajnoki ezüstérem után értél fel a csúcsra, mennyire kellett a lelkednek a siker?

– Nem volt könnyű ez a három mérkőzés, de nagyon akartam nyerni, kellett már az aranyérem, egy újabb ezüst nem mutatott volna jól a kollekcióban.

– Mit szólsz a közönség buzdításához? Kiabálták már ennyien a nevedet?

– Hihetetlen érzés volt, szavakkal nem tudom leírni, mennyire feldobott a hangulat. Magabiztosságot adott a támogatás, nem tudom, lesz-e mg valaha ilyenben részem.

– Melyik volt a legnehezebb mérkőzésed?

– Egyértelműen a döntő, nagyon fájt a hátam, de igyekeztem kizárni. A szőnyegen elmúlik a fájdalom, csak az ellenfél létezik és én.

– A tatamin még visszafogottan örültél, nehéz volt fegyelmezettnek maradni?

– Alig vártam, hogy lelépjek a szőnyegről, máris ugrottam a csapattársaim nyakába. Remélem, hogy a következő napokban ők ugranak az én nyakamba.

– Akkor most pihenés következik?

– Dehogy, edzenem is kell, vár még rám az ifjúsági világbajnokság. Közben persze szurkolok a többieknek, az is fantasztikus élmény lesz.

– Hogyan bírod a hirtelen jött érdeklődést?

– Kapkodom a fejemet, rengetegen jöttek hozzám interjút készíteni. Igyekeztem nem túlizgulni a nyilatkozatokat, szoknom kell ezt is, remélem, minél többre lesz lehetőségem.

Vélemények a sikerről
„Ezért megérte elutazni Miskolcról – mondja a birkózó Európa-bajnok Deák-Bárdos Mihály, aki Feczkó Csanád klubjának, a Miskolci VSE-nek az elnökségi tagja. – Bíztunk az éremben, az, hogy arany lett, felülmúlt mindent. Csani két ezüst után nyert világversenyt, tényleg három a magyar igazság.”
„Mondtam, hogy harmadszorra sikerül – veregette meg versenyzője vállát Bíró Norbert keretedző. – Csani első kiemeltként indult, ami nem mindig jön ki jól, de őt nem nyomta agyon a tét, és a legjobbat hozta ki belőle.”

A nap még egy magyar cselgáncsérmet hozott, Kardos Tímea második lett a 44 kg-os súlycsoportban. A kategóriában mindössze heten indultak, a sorsolásnak köszönhetően Timi az elődöntőben kezdett. Első győzelmével rögtön döntőbe jutott, ott azonban aranyponttal alulmaradt. A finálé után még szomorkodott, de később már mosolygósan nyilatkozott honlapunknak.

„A célom az érem volt, amit elértem, de ha már döntőbe jutottam, szerettem volna megnyerni. Tíz éve dolgozom ezért, így örülök az ezüstéremnek is, az ifjúsági világbajnokságon is szeretnék jól szerepelni.”

A díjátadásban a világbajnoki bronzérmes dzsúdós, Karakas Hedvig is segédkezett, aki boldogan értékelte az első napot:
„Nagyon tetszik a verseny miliője, úgy érzem magam, mintha felnőttolimpián lennék, kicsit el is kapott a versenyláz. Biztosan fantasztikus érzés ilyen fiatalon hazai közönség előtt szerepelni, szerencsések a sportolók, hogy ezt átélhetik. Nagyszerűen kezdtek a magyar versenyzők, akik ezzel a két éremmel megadták a kezdőlökést, bízom a hasonlóan szép folytatásban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik