Cselgáncs: öt arany, négy bronz a romániai Európa-kupáról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.08. 18:04
Címkék
A magyar válogatott öt arany- és négy bronzéremmel, fölényesen végzett a Ploiestiben megrendezett ifjúsági cselgáncs Európa Kupa-verseny éremtáblázatának élén. Mind az öt döntőbe jutott versenyzőnk győzött, ketten közülük valamennyi mérkőzésüket ipponnal nyerték.

L. G. Az ifjúsági cselgáncsválogatott – mondhatni szokás szerint – remekelt a Ploiestiben megrendezett Európa Kupa-versenyen. A korosztály magyar versenyzői különlegesen erősnek tűnnek, így megszokhattuk, hogy ahol csak elindulnak, az éremtáblázat élmezőnyében végeznek. Ezúttal a romániai viadalon egyenesen az első helyet sikerült megszerezniük, öt arany- és négy bronzéremmel.L. G. Az ifjúsági cselgáncsválogatott – mondhatni szokás szerint – remekelt a Ploiestiben megrendezett Európa Kupa-versenyen. A korosztály magyar versenyzői különlegesen erősnek tűnnek, így megszokhattuk, hogy ahol csak elindulnak, az éremtáblázat élmezőnyében végeznek. Ezúttal a romániai viadalon egyenesen az első helyet sikerült megszerezniük, öt arany- és négy bronzéremmel.

A mezőny egyébként sűrű volt a Bukaresttől hatvan kilométerre fekvő romániai városban, huszonhét országból több mint ötszáz fiatal lépett tatamira. A magyar színeket 43 cselgáncsozó, 23 fiú és 20 lány képviselte.

A 60 kg-os súlycsoportban Szeredás Botond diadalmaskodott. A rendkívül népes, 52 fős mezőnyben öt győzelemmel szerezte meg az aranyérmet, ráadásul valamennyit ipponnal érte el, egyetlen mérkőzése sem ment végig.

A 44 kg-osok mezőnyében Kardos Tímea hasonló bravúrt mutatott be, mind a négy mérkőzésének idő előtt vetett véget, így aranyérmet nyert. Az 52 kg-osok között Őzbas Szofi ötször nyert, abból egyszer, jelesül az elődöntőben küzdötte végig a négy percet, de akkor két vazari értékű akciót is bemutatott.

Az 57 kg-osok versengésében Maróti Alexandra menetelése sem számít meglepetésnek, ő csupán a döntőben maradt tatamin négy percig, de vazarival jobbnak bizonyult román ellenfelénél. Az elődöntőben éppen honfitársát, Nyíri Nikolettet győzte le. Az ötödik magyar arany a +70 kg-os Faragó Petra nevéhez fűződik, aki a nem túl népes kategóriában három győzelemmel végzett az élen. Azzal mind az öt, döntőbe jutott magyar nyakába aranyérmet akasztottak.

A bronzmérkőzésig hat magyar fiatal jutott el, közülük végül négyen állhattak dobogóra. Naji Dávid (55 kg), Nerpel Gergely (73 kg), Varga Brigitta (48 kg) és Nyíri Nikolett (57 kg) sikerrel vette az akadályt, Harmath Eszter (40 kg) és Bajcsev Vivien (63 kg) az ötödik helyen végzett. Az eredménysort Klein Dorina (44 kg) és Kármán Andrea (52 kg) hetedik helye teszi teljessé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik