Cselgáncs: négy utánpótláskorú versenyző nyert felnőttbajnokságot

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.25. 20:24
Címkék
A 17 esztendős Nerpel Gergely, a 15 éves Klein Dorina és a két utolsó éves U23-as cselgáncsozó: Pupp Réka és Gercsák Szabina is felállt a dobogó legfelső fokára a férfi és női országos bajnokságon Kecskeméten.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA kecskeméti Mercedes-Benz Sportakadémia adott otthont a cselgáncsozók felnőtt férfi és női országos bajnokságának, amelyen több utánpótláskorú versenyző is diadalt aratott. A mindössze 15 esztendős Klein Dorina a 48 kilogrammban nyert, a 17 éves Nerpel Gergely pedig a 73 kilósok fölé kerekedett, amely a férfiak egyik legnépesebb súlycsoportja volt.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA kecskeméti Mercedes-Benz Sportakadémia adott otthont a cselgáncsozók felnőtt férfi és női országos bajnokságának, amelyen több utánpótláskorú versenyző is diadalt aratott. A mindössze 15 esztendős Klein Dorina a 48 kilogrammban nyert, a 17 éves Nerpel Gergely pedig a 73 kilósok fölé kerekedett, amely a férfiak egyik legnépesebb súlycsoportja volt.

Kettejükön kívül az utolsó éves U23-as, kétszeres felnőtt Grand Slam-ezüstérmes, junior Európa-bajnok Pupp Réka 52 kilogrammban, míg a junior világ- és kontinensbajnok, kétszeres U23-as Európa-bajnok, felnőtt Eb-bronzérmes Gercsák Szabina 70 kilóban állt fel a dobogó legfelső fokára. A két 22 éves dzsúdóstól Nagy András férfi és női szakágvezető olimpiai kvótát vár már a 2020-as, tokiói ötkarikás játékokra.

Nagy kifejtette, hogyan látja a győztes utánpótlás-versenyzők szereplését az országos bajnokságon:
„Gergely teljesítménye kiemelkedő, hiszen nagyon sűrű volt a súlycsoportja. Rendszeresen hátrányból fordította meg a mérkőzéseit, és végig remekelt. Bármikor tud dobni, és nagyon ipponerős. Dorina meglepetés volt, hiszen több felnőtt versenyzőt is magabiztosan győzött le. Az edzői utasításokat maradéktalanul betartotta, és a végsőkig küzdött.”

Nerpel Gergely (kékben) felnőtt országos bajnok lett
Nerpel Gergely (kékben) felnőtt országos bajnok lett

Nerpel Gergely (kékben) felnőtt országos bajnok lett

A szakágvezető kiemelte a két 81 kilós junior, Rajkai Róbert és a kadétvilágbajnoki bronzérmes, Eb-ezüstérmes Tóth Benedek teljesítményét is:
Benedek ezüstérmet nyert, Róbert bronzot. Remekül dzsúdóztak végig, nagyon erős mezőnyben. Mindenképpen menedzselni kell őket, hiszen kiválóak. Nagy csata lesz köztük a junior-válogatottságért. Ebben a súlycsoportban mindenképpen érmet várok világversenyről.”

Szó esett az elsőéves junior, Feczkó Csanádról is, aki a 60 kilogrammosok között ötödik helyezést ért el:
Csanád a jövő hatvan kilósa lehet. Némi szerencsével most is érmet nyerhetett volna, azonban ő még nagyon könnyűnek számít ebben a kategóriában, mivel tavaly az ötvenesek között versenyzett, és most erősödik bele a junior ötvenötbe. Hat-hét kilóval nehezebb ellenfelekkel nézett farkasszemet Kecskeméten.”

A mester nem feledkezett meg a hiányzókról sem:
„A kadét világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok Özbas Szofi boka-, míg a kadét világbajnok Varga Brigitta térdsérüléssel bajlódik. A kadét kontinensbajnok Sipőcz Richárd pedig a vállát pihentette. Mindhárman a jövő nagy reménységei, és a következő junior Európa-kupán már bizonyíthatnak.”

Nagy András végül összegzett: valószínűleg az imént említett cselgáncsozók alkotják pár év múlva a felnőtt válogatott gerincét, és remélhetőleg közülük mindenkinek szoríthatunk a 2024-es párizsi olimpián.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik