Cselgáncs: négy arany a győri ifjúsági Ek második napján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.19. 21:28
Címkék
A Győrben rendezett ifjúsági Európa-kupa második napján sem maradtak el a magyar sikerek: négy arany- mellett egy ezüst- és öt bronzérmet szereztek cselgáncsozóink.

Prezsnyák Péter – utanpotlassport.huFolytatódtak a küzdelmek a győri cselgáncs ifjúsági Európa-kupán, melyet első ízben rendeztek meg Magyarországon. Az első napon több sikert is magukénak tudhattak a magyarok, de a másodikon még több érmet tartottak itthon dzsúdósaink.Prezsnyák Péter – utanpotlassport.huFolytatódtak a küzdelmek a győri cselgáncs ifjúsági Európa-kupán, melyet első ízben rendeztek meg Magyarországon. Az első napon több sikert is magukénak tudhattak a magyarok, de a másodikon még több érmet tartottak itthon dzsúdósaink.

A leányok mezőnyében Kármán Andrea érte el a legjobb eredményt, aki 57 kg-ban állhatott a dobogó tetejére. Első mérkőzésén egy percre sem volt szüksége a győzelemhez, majd a döntőben román ellenfelét, Florentina Ivanescut győzte le. Öt harcából négyszer a negyedik perc előtt végzett, és nyert ipponnal, valamint hat vazarit is dobott. Korábban két kadét Európa-kupán is második helyen végzett, de a hazai közönség előtt aratott sikerrel élete egyik legjobb eredményét érte elt. A tizenkilenc versenyzőt felvonultató mezőnyben még egy magyar éremnek lehetett örülni, ugyanis Maróti Alexandra a harmadik helyen végzett.

A leányok között bronzérmes lett Gergácz Enikő, Szilli Nóra (70 kg) és Faragó Petra (+70 kg) is.

Forrás: eju.net
Forrás: eju.net

Nerpel Gergely (kékben) harc közben  •  Forrás: eju.net

A fiúk közül Nerpel Gergely, Bajcsev Tamás és Vég Zsombor nyert aranyérmet.

Nerpel Gergely eddigi legjobb eredményét érte el az Európa-kupa sorozatban. Cseh vetélytársát gyűrt le a 73 kg fináléjában. Öt harcból háromszor is ipponnal nyert. A siker értékét tovább növeli, hogy a vasárnap ebben a súlycsoportban indultak a legtöbben, szám szerint harminchárman.

Bajcsev Tamás a 81 kg-os súlycsoportban menetelt az első helyig, a döntőben bosnyák ellenfél ellen sikerült nyernie. Négy mérkőzéséből kettőt is ipponnal hozott. Mögötte Boros Iván a harmadik helyen végzett.

A 90 kg-ban a magyarok uralták a mezőnyt: Vég Zsombor lett az első helyen, négy harcából pedig háromszor aratott ipponos, tiszta győzelmet. Mögötte Graffy Milán lett a második lett, akit a fináléban vazarival győzött le.

Egyéb korosztályos hírekJUDÓBANa sportági aloldalunkon.

AZ IFJÚSÁGI EURÓPA-KUPA GYŐRI VERSENYE
2. nap
A győztesek és a magyar érmesek
Leányok
57 kg (19 induló): Kármán Andrea, 3. Maróti Alexandra
63 kg (17): Friederike Stolze (német)
70 kg (18): Nina Gersiová (szlovák), 3. Gergácz Enikő, Szilli Nóra
+70 kg (10): Kinga Wolszczak (lengyel), 3. Faragó Petra
Fiúk
73 kg (33 induló): Nerpel Gergely, 3. Janik Viktor
81 kg (28): Bajcsev Tamás, 3. Boros Iván
90 kg (19): Vég Zsombor, 2. Graffy Milán
+ 90 kg (10): Niko Herzog (osztrák), 3. Varga Donát

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik