Cselgáncs, junior Eb: szerény rajt, két hetedik hellyel

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 20:20
Címkék
Két pontszerző helyezést értek el a magyar cselgáncsozók a Mariborban zajló junior Európa-bajnokság első napján, de a képet árnyalja, hogy egyik versenyzőnk sem tudott egynél több mérkőzést nyerni.

L. G. A Mariborban zajló junior Európa-bajnokság nyitónapján nyolc súlycsoport küzdelmeit rendezték meg, hatban indult magyar. Összesen tíz cselgáncsozónk lépett tatamira pénteken, de a délutáni programot már a mieink nélkül rendezték meg.L. G. A Mariborban zajló junior Európa-bajnokság nyitónapján nyolc súlycsoport küzdelmeit rendezték meg, hatban indult magyar. Összesen tíz cselgáncsozónk lépett tatamira pénteken, de a délutáni programot már a mieink nélkül rendezték meg.

Beringer Fatime
Beringer Fatime

Beringer Fatime (jobbra) hetedikként zárt  •  Forrás: Fijlkam

Többen már az első mérkőzésüket követően befejezték szereplésüket. Boros Bence (66 kg), az ifjúsági korú Klein Dorina (44 kg), a nemrég ifjúsági világbajnokságot nyert Varga Brigitta (48 kg), továbbá Kovács Kitti (57 kg) egyaránt vereséggel nyitott. Egy győzelem után egy vereség volt a mérlege Szegedi Dánielnek (55 kg), Kozma Ákosnak (66 kg), Sárhegyi Gábornak (73 kg) és az ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofinak (57 kg).

Az Európa Kupa-sorozatban mutatott jó teljesítményének köszönhetően Monori Dániel (55 kg) és Beringer Fatime (44 kg) erőnyerőként kezdett. Mindketten megnyerték az első mérkőzésüket, így a negyeddöntőben folytathatták. Ott azonban alulmaradtak, így vigaszágra kerültek, ahol az UTE fiúversenyzője és a KSI SE leánya egyaránt vereséggel nyitott, így be kellett érnie a hetedik hellyel.

A szakvezetés a fiúktól és a lányoktól egyaránt egy-egy érmet és pontszerző helyezést várt előzetesen. A két pontszerzés az első nap nem túl fényes mérlege ellenére összejött, de az mindenképpen árnyalja a képet, hogy egyik versenyzőnk sem tudott egynél több mérkőzést nyerni.

Az éremszerzés így a szombaton szőnyegre lépő nyolc magyar cselgáncsozón múlik.

A mezőny kiegyenlítettségét jelzi, hogy a pénteken kiosztott nyolc aranyérem hat különböző országba került, a fiúk között Azerbajdzsán, a lányok mezőnyében Hollandia tudott duplázni. Az azeriek az éremszerzésben magasan kiemelkednek, mindegyik medálból kettőt-kettőt gyűjtöttek be az első napon. A fiúk 73 kg-os súlycsoportjában ráadásul házi döntőt vívtak a versenyzőik, amely a papírformának megfelelően a felnőtt Európa-bajnok Hidajat Hejdarov sikerével zárult.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, MARIBOR
A nap érmesei és a magyar helyezések
Fiúk. 55 kg: 1. Murtaz Serijev (Oroszország), 2. Rashan Bahisalijev (Azerbajdzsán), 3. Vlad Luncan (Románia) és Theo Raoul Hebrard (Franciaország)… 7. Monori Dániel, Szegedi Döme helyezetlen. 60 kg: Karamat Huszejnov (Azerbajdzsán), 2. Jorre Verstraeten (Belgium), 3. Ramazan Abdulajev (Oroszország) és Naufal ez Zerrad (Belgium), magyar induló nem volt. 66 kg: 1. Denyiszlav Ivanov (Bulgária), 2. Gabriele Sulli (Olaszország), 3. Michel Adam (Németország) és Oleh Ovcsarenko (Ukrajna), Boros Bence és Kozma Ákos helyezetlen. 73 kg: 1. Hidajat Hejdarov (Azerbajdzsán), 2. Murad Fatijev (Azerbajdzsán), 3. David Gamoszov (Oroszország) és Tato Grigalasvili (Grúzia), Sárhegyi Gábor helyezetlen.
Lányok. 44 kg: 1. Justine Deleuil (Franciaország), 2. Lois Petit (Belgium), 3. Krisztyina Bulgakova (Oroszország) és Michaela Chiss (Románia)… 7. Beringer Fatime, Klein Dorina helyezetlen. 48 kg: 1. Amber Gersjes (Hollandia), 2. Laura Martinez Abelenda (Spanyolország) 3. Gultaj Mammadalijeva (Azerbajdzsán) és Anais Mosdier (Franciaország), Varga Brigitta helyezetlen. 52 kg: 1. Irem Korkmaz (Törökország), 2. Betina Temelkova (Izrael), 3. Nazakat Azizova (Azerbajdzsán) és Gefen Primo (Izrael), magyar induló nem volt. 57 kg: 1. Larissa van Krevel (Hollandia), 2. Acelya Toprak (Nagy-Britannia), 3. Sarah Leonie Cysique (Franciaország) és Julia Kowalczyk (Lengyelország), Kovács Kitti és Özbas Szofi helyezetlen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik