Cselgáncs: érem nélkül a junior-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.21. 18:59
Címkék
Véget értek az egyéni küzdelmek a cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnokságán, a magyar válogatott pedig érem nélkül zárta a verseny lényegi szakaszát. Vasárnap a vegyes csapatverseny következik.

L. G. Magyar szempontból rövidre sikerült a cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnokságának negyedik napja, így hamar eldőlt, hogy az egyéni küzdelmeket érem nélkül zárja válogatottunk. Egy hónappal ezelőtt a korosztályos kontinensviadalon egy érmet nyert a csapat, de az akkor dobogóra lépett Szigetvári Mercédesz sérülés miatt nem utazhatott el a vb-re, mint ahogyan az előzetesen nevezett Sipőcz Richárd sem lépett végül tatamira. Nélkülük válogatottunknak be kellett érnie a nyitónapon elért, két pontszerző helyezéssel.L. G. Magyar szempontból rövidre sikerült a cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnokságának negyedik napja, így hamar eldőlt, hogy az egyéni küzdelmeket érem nélkül zárja válogatottunk. Egy hónappal ezelőtt a korosztályos kontinensviadalon egy érmet nyert a csapat, de az akkor dobogóra lépett Szigetvári Mercédesz sérülés miatt nem utazhatott el a vb-re, mint ahogyan az előzetesen nevezett Sipőcz Richárd sem lépett végül tatamira. Nélkülük válogatottunknak be kellett érnie a nyitónapon elért, két pontszerző helyezéssel.

Árvai Péter
Árvai Péter

Szombaton egyedül a ceglédi Árvai Péter nyert mérkőzést a magyarok közül  •  Fotó: Samira Rohn

Szombaton három magyar dzsúdós volt érdekelt, 100 kg-ban Árvai Péter, +100 kg-ban Waczulik Richárd, 78 kg-ban pedig Tóth Fanni szerepelt. Mérkőzést közülük csak Árvai Péter tudott nyerni, méghozzá hosszabbításban. Az első körben aranyponttal múlta felül mongol ellenfelét, majd egyetlen vazarival alulmaradt a későbbi bronzérmessel, a tádzsik Temur Rahimovval szemben. Waczulik Richárdot az üzbég Aliser Juszupov, Tóth Fannit pedig a nap végén világbajnoki címet nyert japán Umezu Siju győzte le ipponnal.

Ebből is látszik, hogy a japánok ismét kitettek magukért. A másik lánykategóriában egyenesen házi döntőt vívtak, és a fiúk is szereztek két bronzérmet. A japán válogatott tagjai mind a négy napon begyűjtötték a világbajnoki címek felét, az egyéni küzdelmek után óriási fölénnyel vezetik az éremtáblázatot. Mérlegük 8 arany, 2 ezüst és 4 bronz, a második azeriek (2, 2, 1) és a harmadik oroszok (1, 2, 2) messze leszakadva követik őket.

A junior-világbajnokság vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul, amelyben a magyar válogatott is érdekelt. Nagy meglepetést nem jelentene, ha a japánok nyolc friss világbajnokkal a fedélzeten ebben a műfajban is a legjobbak lennének.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, ZÁGRÁB
Végeredmény
Fiúk. 100 kg: 1. Zelim Kocojev (Azerbajdzsán), 2. Arman Adamjan (Oroszország), 3. Temur Rahimov (Tádzsikisztán) és Jamagucsi Takaja (Japán), Árvai Péter helyezetlen. +100 kg: 1. Inal Taszojev (Oroszország), 2. Stephan Hegyi (Ausztria), 3. Kagava Dajgo (Japán) és Enej Marinic (Szlovénia), Waczulik Richárd helyezetlen
Lányok. 78 kg: 1. Umezu Siju (Japán), 2. Teresa Zenker (Németország), 3. Marina Bukrejeva (Oroszország) és Patricia Sampaio (Portugália), Tóth Fanni helyezetlen. +78 kg: 1. Szone Akira (Japán), 2. Kodama Hikaru (Japán), 3. Eliannis Aguilar (Kuba) és Beatriz Souza (Brazília), magyar induló nem volt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik