Cselgáncs: először Magyarországon az ifjúsági Ek-sorozat

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 21:12
Címkék
Újabb rangos cselgáncseseménynek ad otthont Magyarország a hét végén: az ifjúsági Európa-kupa sorozatban először rendezhetünk versenyt, mégpedig Győrben. Az idei EYOF városában a hazai pálya előnye és a korábbi sikerhelyszínre való visszatérés is okot adhat a bizakodásra.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu A cselgáncs Európa-kupa győri versenye iránt már előzetesen nagy volt az érdeklődés, ugyanis 26 ország nevezte összesen 337 versenyzőjét.Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu A cselgáncs Európa-kupa győri versenye iránt már előzetesen nagy volt az érdeklődés, ugyanis 26 ország nevezte összesen 337 versenyzőjét.

Az ifjúsági Európa-kupa sorozatának először lesz állomása Magyarországon. Nagy András, a szövetség sportigazgatója a szövetség honlapjának elmondta, ez a verseny még hiányzott a magyar cselgáncs történetéből. Rendszeresen rendeztek korosztályos versenyt junioroknak, serdülőknek, de így teljes a kép, ugyanis az ifjúsági korosztály számára is adott a lehetőség a bizonyításra hazai pályán. A novemberi időpontot azért is emelte ki a sportigazgató, mert így kapcsolódni tudnak a szlovén viadalhoz, másrészt a világversenyek utáni időszakban is tudnak versenyzési lehetőséget biztosítani.

Hazai közönség előtt bizonyíthatnak a cselgáncsozók (fotó: judo.hu)
Hazai közönség előtt bizonyíthatnak a cselgáncsozók (fotó: judo.hu)

Hazai közönség előtt bizonyíthatnak a cselgáncsozók (fotó: judo.hu)

A versenyt a központi tornacsarnokban rendezik, ahol korábban már szép eredményeknek lehetett örülni: az ifjúsági olimpián a magyarok ugyanis a második helyen végeztek az éremtáblázaton három arannyal, két ezüsttel és négy bronzéremmel.

A Győrben rendezett idei EYOF sikere hosszú évekre előre biztos alapot jelent, így több nemzetközi verseny is visszatérhet a városba.

Az utánpótlásnak 2018 is nagy lehetőségeket rejt, ugyanis minden korosztály számára rendeznek nemzetközi versenyt Magyarországon, de az U23-as Európa-bajnokság mellett az olimpiai kvalifikációs küzdelmeknek Budapesten ad otthont.

A győri versenyt négynapos nemzetközi edzőtábor követi.

A 2017-es ifjúsági Európa-kupa programja
November 18. szombat
9.00:férfi 50, 55, 60 és 66 kg; női 40, 44, 48 és 52 kg selejtezők
16.00:megnyitó ünnepség
16.15:bronzmérkőzések, döntők, díjátadás
November 19. vasárnap
10.00:férfi 73, 81, 90 és +90 kg; női 57, 63, 70 és +70 kg selejtezők
16.15:bronzmérkőzések, döntők, díjátadás

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik