Cselgáncs: csapatban sem ment a junior-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2017.10.22. 14:26
Címkék
Első mérkőzésén vereséget szenvedett a magyar cselgáncsválogatott a Zágrábban zajló junior-világbajnokság csapatversenyében, a németek ellen nem volt ellenszere együttesünknek.

L. G. A cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnoksága az olimpiai programba is felvett vegyes csapatversennyel zárult. Épp ezért a műfajt egyik válogatott sem veheti félvállról, hiszen remek felkészülési lehetőséget biztosít a következő ötkarikás játékokra.L. G. A cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnoksága az olimpiai programba is felvett vegyes csapatversennyel zárult. Épp ezért a műfajt egyik válogatott sem veheti félvállról, hiszen remek felkészülési lehetőséget biztosít a következő ötkarikás játékokra.

Özbas Szofi
Özbas Szofi

Özbas Szofi egy perc alatt megnyerte mérkőzését  •  Forrás: judoinside.com

A tartalékos magyar válogatott az első fordulóban a németekkel került szembe, a papírforma pedig nem a mieink továbbjutását mutatta. A 48 kg-osok között Beringer Fatime és az ifjúsági Európa-bajnok Mascha Ballhaus csatája nem tartott sokáig, az akció nélküli mérkőzésnek a magyar versenyző harmadik intése vetett véget két percet követően (0-1). A 60 kg-osok küzdelmében Pongrácz Bence kiegyenlítette az állást, kétszer is eldobta Vincent Gillert, a másodikat meg is adták a bírák, az a vazari értékű akció pedig magyar győzelmet jelentett (1-1). Az 57 kg-osok között Özbas Szofi bő egy perc alatt elintézte Paulina Starkét: előbb vazarit ért a dobása, majd karfeszítéssel végett vetett a küzdelemnek (2-1).

A folytatásban bár a küzdelemre nem lehetett panaszunk, sikerélményben már nem volt részünk. A 73 kg-ban Sárhegyi Gábor hatalmasat csatázott Emil Hennebach ellen, de a kontrából elért vazari a német felé billentette a mérleg nyelvét (2-2). A 70 kg-ban Lőricnc Renáta csakúgy, mint az egyéni küzdelemben, ezúttal is a világbajnok Giovanna Scoccimarróval nézett farkasszemet. Mindketten egy-egy vazari értékű dobás mutattak be, apró szépséghiba, hogy a magyar lányét később törölték. Így akárcsak két nappal ezelőtt, ismét a német nyert egyetlen vazarival (2-3).

A 90 kg-osok küzdelmében a vb-bronzérmes Eduard Trippel villámgyors vazarival nyitott Tóth Apor ellen, és bár a németet hosszasan ápolták, a vérző feje miatt kapott turbán sem zavarta meg előnye megőrzésében (2-4). A +70 kg-osok küzdelmében hálátlan szerep jutott az egyébként 78 kg-osok között induló Tóth Fanninak, aki a nehézsúlyú Samira Bouizgarre elen lépett tatamira. A ránézésre 30 kg-os súlykülönbség meg is tette a magáét, két vazari után a német karfeszítéssel – ráadásul túlontúl agresszív fajtával – vetett véget saját- és egyben csapata mérkőzésének (2-5). A +90 kg-ban tét nélkülivé vált Waczulik Richárd–Erik Abramov összecsapást már nem rendezték meg.

Válogatottunk így érem nélkül, az első napon elért két, pontszerző helyezéssel a tarsolyában térhet haza Zágrábból.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, ZÁGRÁB
A vegyes csapatverseny végeredménye
1. Japán, 2. Hollandia, 3. Németország és Oroszország, Magyarország helyezetlen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik