Cselgáncs: a junior-világranglista szerint is sikertelen időszakot élünk

Vágólapra másolva!
2017.10.28. 15:36
Címkék
Frissült a juniorkorú cselgáncsozók világranglistája, és a helyezéseket nézve nem lepődhetünk meg azon, hogy a magyar sportolók érem nélkül tértek haza a korosztályos világbajnokságról.

L. G. A junior-világbajnokság nem sikerült a legfényesebben a magyar dzsúdósoknak, de ha a világranglistára nézünk, nem lepődhetünk meg rajta. Mindössze három Top10-es versenyzőnk van jelenleg ebben a korosztályban, és közülük Szigetvári Mercédesz sérülés miatt nem indulhatott Zágrábban. A másik két cselgáncsozó, Monor Dániel és Beringer Fatime hozott a pontot a maga hetedik helyével.L. G. A junior-világbajnokság nem sikerült a legfényesebben a magyar dzsúdósoknak, de ha a világranglistára nézünk, nem lepődhetünk meg rajta. Mindössze három Top10-es versenyzőnk van jelenleg ebben a korosztályban, és közülük Szigetvári Mercédesz sérülés miatt nem indulhatott Zágrábban. A másik két cselgáncsozó, Monor Dániel és Beringer Fatime hozott a pontot a maga hetedik helyével.

Monori Dániel
Monori Dániel

A fiúk közül Monori Dániel emelkedik ki  •  Forrás: Fijlkam

A junior fiúk 55 kg-os súlycsoportjában az Európa- és világbajnoki hetedik helyezett Monori Dániel két pozíciót előrelépve az ötödik helyen áll 524 ponttal. A 60 kg-osok mezőnyében Pongrácz Bence 59 ponttal az 54. pozíciót birtokolja. A 66 kg-ban Boros Bence 185 pontot gyűjtve áll a 15. helyen. A 73 kg-osok között az elsőéves juniorként Eb-hetedik Sárhegyi Gábor 49 pontjával a 45. helyen tanyázik A 81 kg-ban az Eb-hetedik Rajkai Róbert 50 ponttal a 43., Gőz Roland 44 ponttal a 45. helyen áll. A 90 kg-ban az Eb-ötödik Tóth Apor 50 pontot gyűjtve az 58. pozíciót tudhatja magáénak. A 100 kg-osok mezőnyében Árvai Péter áll a legjobban, 68 pontjával a 25. helyet birtokolja, +100 kg-ban pedig Waczulik Richárd 165 ponttal a 12. pozíciót foglalja el.

A junior lányok 44 kg-os kategóriájában Beringer Fatime a hetedik, ehhez 448 pontot szedett össze, az ifjúsági világbajnok, azóta súlycsoportot váltott Varga Brigitta pedig 91 ponttal a 25. helyen áll. Klein Dorina 70 pontot gyűjtve a 29. helyet tudhatja magáénak. A 48 kg-osok között Varga Brigitta a legjobb, 80 pontjával a 34., az 52 kg-osok között pedig Maróti Alexandra 55 ponttal a 48. pozícióban áll. Az 57 kg-ban Kovács Kitti 55 ponttal szintén a 48., a 63 kg pedig meglehetősen lyukas, Balogh Sára 20 ponttal, legjobb magyarként, a 73. A 70 kg-osok között Lőrinc Renáta 33 pontot gyűjtve az 59. helyen áll, 78 kg-ban pedig a sokáig sérült Tóth Fanni 130 ponttal a 19. A +78 kg-osok mezőnyében az Eb-bronzérmes, de a vb-t sérülés miatt kihagyó Szigetvári Mercédesz 346 ponttal a második, miután a japán világbajnok, Szone Akira letaszította a trónról.

Az ifjúsági korosztály azonban rendkívül erős, és jövőre ők már a juniorok között is beérhetnek. Abban a kategóriában – bár a világranglista nyár óta nem frissült – jóval többen tartoznak a világelithez, mint az idősebbek között.

Közel az élmezőnyhöz
A juniorkorból az idén kilépett, éveken keresztül a korosztályos mezőny meghatározó tagjának számító Pupp Réka és Gercsák Szabina a felnőttek között is egyre közelebb kerül az élmezőnyhöz. Réka a tizenegyedik az 52 kg-osok mezőnyében, Szabina pedig a tizenkettedik a 70 kg-osok között, de az Abu Dzaiban megrendezett Grand Slam-viadalon elért ötödik helyének köszönhetően vélhetően előrelép.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik