Cselgáncs: Gercsák Szabina bronzérmes az U23-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 17:51
Címkék
A triplázás nem jött össze Gercsák Szabinának a Podgoricában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon, de a miskolci versenyző így is dobogóra állhatott. A juniorkorú Lőrinc Renáta a hetedik helyen végzett ugyanabban a súlycsoportban.

L. G. – utanpotlassport.hu A Podgoricában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság második napján három magyar versenyző lépett tatamira, köztük az a Gercsák Szabina, aki az előző két kontinensviadalon egyaránt diadalmaskodni tudott.L. G. – utanpotlassport.hu A Podgoricában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság második napján három magyar versenyző lépett tatamira, köztük az a Gercsák Szabina, aki az előző két kontinensviadalon egyaránt diadalmaskodni tudott.

Gercsák Szabina
Gercsák Szabina

Gercsák Szabina két arany után bronzot nyert

A Hell Miskolci JC 21 éves kiválósága a negyeddöntőben kapcsolódott be a 70 kg-os súlycsoport küzdelmébe, ahol el is dőlt, hogy a triplázás elmarad. Két régi nagy rivális, Gercsák Szabina és az osztrák Michaela Polleres került szembe, a négy perc alatt pedig a két, egymást jól ismerő versenyző nem tudott érvényes akciót bemutatni. Az aranypontot az osztrák szerezte meg, Szabina így vigaszágra került.

Ott vazari értékű akcióval felülmúlta a német Lisa Dollingert, így máris jöhetett a küzdelem a harmadik helyért. Az ellenfél a görög Elizavet Telcidu volt, akit egy éve az U23-as Eb elődöntőjében – ugyancsak vazarival – legyőzött a miskolci versenyző. A történelem megismételte önmagát, Szabina szép kontrával előnybe került, amit magabiztosan meg is őrzött a gongszóig. A triplázás ugyan elmaradt, de az éremszerzés összejött.

Ugyanebben a súlycsoportban szerepelt a juniorkorú Lőrinc Renáta is, aki előbb nyert a dán Emilie Sook ellen, majd a negyeddöntőben alulmaradt az éremről Gercsák Szabina miatt lecsúszó Elizavet Telciduval szemben. A vigaszágon a bosnyák Alekszandra Szamardzsics is jobbnak bizonyult az UTE versenyzőjénél, aki így a hetedik helyen végzett. A nap harmadik magyarja, a 73 kg-ban induló Török Roland első mérkőzésén kikapott a moldovai Norin Tatarescutól, így helyezetlenül zárt.

Pénteken, az Európa-bajnokság utolsó napján négy magyar versenyző lép szőnyegre Podgoricában.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (MONTENEGRÓ)
Eredmények
Férfiak.73 kg: 1. Szajan Ondar (Oroszország), 2. Akil Gjakova (Koszovó), 3. Bilal Ciloglu (Törökország) és Daniel Powell (Nagy-Britannia), Török Roland helyezetlen. 81 kg: 1.Gorin Gotonoaga (Moldávia), 2. Dominik Druzeta (Horvátország), 3. Jim Heijman (Hollandia) és Joao Martinho (Portugália), magyra induló nem volt
Nők. 63 kg: 1. Geke van den Berg (Hollandia), 2. Kamilla Badurova (Oroszország), 3. Diana Dzsigarosz (Oroszország) és Gili Sarir (Izrael), magyar induló nem volt. 70 kg: 1. Hilde Jager (Hollandia), 2. Michaela Polleres (Ausztria), 3. Gercsák Szabina és Alekszandra Szamardzsics (Bosznia-Hercegovina)… 7. Lőrinc Renáta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik