Birkózás: két kadétbronz a leány Klippan-kupáról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 14:33
Címkék
Taroltak a világelső japán birkózólányok a svédországi Klippan-kupa kadétversenyén, a soraikban a korosztály három tavalyi világbajnokával. Szenttamási Róza (49 kg) és Szél Anna (57 kg) bronzérmet nyert, mindketten japán ellenféltől szenvedtek vereséget.

Sz. I. – utapotlassport.hu A svédországi Klippan ad otthont minden évben a női birkózás egyik legrangosabb nemzetközi viadalának, amelyet kadétkorosztályban is megrendeznek. (A felnőttversenyen ezúttal is szerepel a magyar válogatott.) A kilenc súlycsoportból hétben született japán siker. A 40 kg-ban az orosz Lucsana Bjekbaulova 5–2-re verte Uemacut, a 61 kg-ban ennél bonyolultabb volt a helyzet: a svéd Ida-Thérese Johansson győzte le a japán Szaitót (3–0), őt viszont megverte az olasz Godino (6–3), aki pedig a döntőben alulmaradt a lengyel Zofia Polowczyk ellenében (7–6).Sz. I. – utapotlassport.hu A svédországi Klippan ad otthont minden évben a női birkózás egyik legrangosabb nemzetközi viadalának, amelyet kadétkorosztályban is megrendeznek. (A felnőttversenyen ezúttal is szerepel a magyar válogatott.) A kilenc súlycsoportból hétben született japán siker. A 40 kg-ban az orosz Lucsana Bjekbaulova 5–2-re verte Uemacut, a 61 kg-ban ennél bonyolultabb volt a helyzet: a svéd Ida-Thérese Johansson győzte le a japán Szaitót (3–0), őt viszont megverte az olasz Godino (6–3), aki pedig a döntőben alulmaradt a lengyel Zofia Polowczyk ellenében (7–6).

Üdvözlet Klippanból az itthoniaknak; középen Ritter Diletta, a leányok mestere Forrás: MBSZ-Facebook
Üdvözlet Klippanból az itthoniaknak; középen Ritter Diletta, a leányok mestere Forrás: MBSZ-Facebook

Üdvözlet Klippanból az itthoniaknak; középen Ritter Diletta, a leányok mestere  •  Forrás: MBSZ-Facebook

A tavalyi első serdülő Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett Szenttamási Róza remekelt a 49 kg 14 fős mezőnyében. Győzött az olasz Ferone ellen (tussal), megverte az észt Plasert (5–0), az amerikai Flannigant (2–0), a svéd Östmant (6–3). Következett a japán Fudzsinami elleni tusvereség, majd a bronzmérkőzésen kétvállas győzelem az olasz Alessia Capozzi ellen. Vagyis szép menetélésnek értékes bronz lett a jutalma.

A kadét Európa-bajnok és vb-bronzérmes Szél Anna az 57 kg – ugyancsak 14 tagú – mezőnyében gyorsan két vállra fektette a lengyel Sylwia Martikát, de rögtön utána következett a japán… Mégpedig Juzuka Inagaki, aki a tavalyi vébén egy súlycsoporttal lejjebb, az 52 kg-ban nyerte el az aranyat; most az első menet vége előtt tusolta Annát. Attól kezdve a magyar leány ismét ellenállhatatlan volt: technikai tus az amerikai Justice ellen 32, majd a svéd Bergman ellen 52 másodperc alatt. A bronzmérkőzés is csak 71 másodpercet vett igénybe, akkor fektette két vállra a német Josefine Purschkét. A döntőben Inagaki technikai tussal nyert honfitársnője, Ami Isii ellen.

A 65 kg-ban Szabados Noémi két értékes győzelemmel negyedik, míg az 53 kiló 21 indulója között Nagy Nikolett – három megnyert mérkőzéssel – hatodik lett.

LEÁNY KADÉT KLIPPAN-KUPA, KLIPPAN (SVÉDORSZÁG)
A verseny győztesei és a magyar szereplők helyezése
40 kg: Lucsana Bjekbaulova (orosz). 46 kg: Ju Szakamoto (japán). 49 kg: Akari Fudzsinami (japán), …3. Szenttamási Róza. 53 kg: Nonoka Ozaki (japán), …6. Nagy Nikolett. 57 kg: Juzuka Inagaki (japán, világbajnok), …3. Szél Anna. 61 kg: Zofia Polowczyk (lengyel). 65 kg: Honoka Nakai (japán, világbajnok), …4. Szabados Noémi. 69 kg: Juka Kagami (japán, világbajnok). 73 kg: Nodoka Jamamoto (japán)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik