HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.13 19:37 Frissítve: 2018.03.13 19:43

Birkózás: hat serdülő szabadfogású érem Bulgáriából

„Rég láttam ilyen motiváltnak magyar szabadfogású korcsoportot, kivételes morállal bírnak. El tudtam velük hitetni, hogy bármire képesek” - nyilatkozta Szatmári Zsolt, a serdülő szabadfogású válogatott frissen kinevezett vezetőedzője a bolgár nemzetközi megméretés után. A tíz súlycsoportból hatban érmet nyertek a magyarok.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A bulgáriai Galabovo 15. alkalommal rendezte meg serdülő szabadfogású nemzetközi versenyét, amelyen a magyar válogatott mellett bolgár, grúz, macedón, török, brit és olasz birkózók vettek részt.

Fiatal nemzeti alakulatunk kiemelkedően teljesített, hiszen tíz súlycsoportból hatban érmet nyert, amelyből egy arany. Szatmári Zsolt, a szabadfogású serdülő fiúk frissen kinevezett szövetségi kapitánya kifejtette: kivételes generációról van szó.

Tíz súlycsoportból hatban érmet nyert a serdülő szabadfogású válogatott a bolgár nemzetközi versenyen

Tíz súlycsoportból hatban érmet nyert a serdülő szabadfogású válogatott a bulgáriai nemzetközi versenyen

Rég láttam ilyen motiváltnak magyar szabadfogású korcsoportot, kivételes morállal bírnak. Habár ez volt az első komolyabb megméretés, amelyre közösen mentünk; el tudtam velük hitetni, hogy ők bármire képesek. Ökölbe szorított kézzel mentek fel a szőnyegre a fiúk, összeszorított fogakkal, úgy, hogy nyerni akarnak. Ha megmarad bennük ez az elszántság, akkor komolyan lehet velük számolni.”

A verseny egyetlen magyar aranyérmét a tatabányai, 62 kg-os Balázs Bálint szerezte, miután a grúz válogatott ellenfelét 9-0-ra felülmúlta.

A teljesítményéről ezt mondja a szakember:
„Bálinttal egyszerűen értettünk szót. Könnyű volt elhinnie, hogy jobb annál a grúznál, aki három évvel idősebbnek és erősebbnek tűnt nála. Úgy ment fel a szőnyegre, hogy győzni akar, ő a jobb, és ez így is lett. Magas, laza izomzatú fiú, és kötöttfogású elemeket is alkalmaz. Nagy tehetség, itthon az eggyel nagyobb korosztályban, a kadétok között is megnyerte az első válogatóversenyt.”

A 62 kilogrammos Balázs Bálint grúz válogatott ellenfelet győzött le 9-0-ra a döntőben

A 62 kilogrammos Balázs Bálint grúz válogatott ellenfelet győzött le 9-0-ra a döntőben

A tatabányai versenyzőt leszámítva is akadtak olyanok, akik meglepetést okoztak a szakágvezetőnek teljesítményükkel:
Remek birkózást mutatott be a harmincnyolc kilogrammos Gyurasits Máté, az ötvenkét kilós Dely Marcell és a hatvannyolc kilós Rizmajer Márton is. Dely ezüsttel, Gyurasits és Rizmajer pedig bronzéremmel térhetett haza. Természetesen nagyon tapasztalatlanok még, de a felfogásuk és a kvalitásaik igencsak biztatóak a győri korosztályos Európa-bajnokságra és a későbbi karrierjükre nézve.”

Ennek apropóján tért ki arra is a mester, hogy azért van hová fejlődniük a fiúknak és, habár a mentalitásuk kivételes; erőnlétben és technikában is rengeteget kell még fejlődniük.

A serdülő szabadfogású válogatott legközelebb Ukrajnában bizonyíthat április elején, ami után már tisztább képet kaphatunk arról, hol a korosztály helye Európában.

Szatmári annyit azért elárult, hogy idén a védekezésre helyezi a hangsúlyt a felkészülésben, hiszen a jelenlegi erőnléti hátrányt – amelyet nem lehet teljes mértékben pótolni a júniusi, hazai serdülő Eb-ig –, leginkább azzal lehet kompenzálni.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS