Birkózás: Galambos Ramóna immár gyógyultan, két vébé előtt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 09:50
Címkék
Makacsul visszatérő sérülés, hosszú kihagyás után Galambos Ramóna (21) a hét végén rajthoz állt a lengyel nyílt bajnokságon. A cél „csak” annyi volt, hogy versenyszituációban mérje fel a könyöke teherbírását. Az eredmény olyannyira kedvező, hogy augusztus végén már elindulhat a párizsi felnőtt-világbajnokságon.

Szekeres István Galambos Ramóna a hét végén elindult a lengyel nyílt bajnokságon, ahol kínai ellenfél legyőzése után kikapott a tavalyi U23-as Eb orosz bronzérmesétől, Veronika Csumikovától, és helyezetlenül zárt. Ennek nincs különösebb jelentősége, a fontos maga a versenyzés volt, hogy meggyőződjön a könyöke stabil állapotáról, és a biztonság tudatában építse fel magát újra.Szekeres István Galambos Ramóna a hét végén elindult a lengyel nyílt bajnokságon, ahol kínai ellenfél legyőzése után kikapott a tavalyi U23-as Eb orosz bronzérmesétől, Veronika Csumikovától, és helyezetlenül zárt. Ennek nincs különösebb jelentősége, a fontos maga a versenyzés volt, hogy meggyőződjön a könyöke stabil állapotáról, és a biztonság tudatában építse fel magát újra.

A varsói viadal a várt, kedvező visszajelzést adta: „Teljesen rendben van a könyököm” – mondta ki honlapunknak a verseny után.

„Már csak fizikálisan kell visszaerősödnöm. Varsóban az volt a lényeg, hogy sérülésmentesen versenyezzek. Három hete, amikor visszaálltam birkózni, még nem terveztük, hogy itt már elindulok, így nem is volt előttem kitűzött, nagy cél.”

Sérült könyökkel is bronzérem az U23-as Európa-bajnokságon Forrás: MBSZ
Sérült könyökkel is bronzérem az U23-as Európa-bajnokságon Forrás: MBSZ

Sérült könyökkel is bronzérem az U23-as Európa-bajnokságon  •  Forrás: MBSZ

Csak dióhéjban idézzük fel a sérülés hosszú történetét. A bajok tavaly áprilisban a mongóliai olimpiai kvalifikációs viadalon kezdődtek. Ramóna akkor – egyetlen lépésre a kvótától – megsérült, és fel kellett adnia a versenyt. Azt követően arról számoltunk be, hogy a könyökében nincs szakadás, de a – kíméletre bízott – gyógyulása időigényes.

Hanem amikor az idén, a márciusi U23-as Európa-bajnokságon – gyakorlatilag – kiújult a sérülése, már elég sötét felhők kezdtek gyülekezni.

Mármint a különlegesen nagy siker után, hiszen Galambos Ramóna sérülten versenyezve, fájdalommal küszködve is bronzérmet nyert a szombathelyi Arena Savariában.

Akkor a honlapunknak azt mondta el: „Az elkövetkező napokban MR-, majd dinamikus-ultrahangvizsgálatra kell mennem, és az eredmények ismeretében dr. Kiss Jenő adja meg a diagnózist és a kezelés módját. Az biztos, hogy ha valóban szakadásom van, azt operálni kell.” A diagnózis annál azért kedvezőbb lett: részleges szakadást szenvedett, műtétre tehát nem volt szükség.

Csak pihenésre és gyógytornára.

És persze türelemre.

A türelem pedig ez esetben is „rózsát” termett. Alig több mint három hónap múltán ismét versenyszőnyegre léphetett. És azt mondta: „Még persze messze vagyok a csúcsformától, de remélem, hogy a felnőttvébén már felkészült leszek. A novemberi U23-as vébére pedig nagyon jó formában kell lennem.”

Kapcsolódó írások
Nincs szakadás, de a gyógyulás időigényes
Bronzérem fél kézzel
Nincs szükség műtétre

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik