Kézilabda: az egri Tóth Rajmond 168 gólt szerzett az ifibajnokságban

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 12:18
Címkék
Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huKözeledik a bajnoki hajrá a fiú utánpótlás kézilabda-bajnokságokban, így látszanak, azok a csapatok, amelyek kiemelkednek a mezőnyből. Ugyanez igaza a játékosokra, akik közül kétségkívül kimagaslik az egriek 17 esztendős játékosa, Tóth Rajmond. A fiatal irányító a három évvel idősebbek között, az ifjúsági ligában 19 mérkőzésen 168 gólt szerzett, s ezzel simán vezeti a bajnokság góllövőlistáját a Keleti és a Nyugati csoportot is figyelembe véve egyaránt.Bruckner Vince – utanpotlassport.huKözeledik a bajnoki hajrá a fiú utánpótlás kézilabda-bajnokságokban, így látszanak, azok a csapatok, amelyek kiemelkednek a mezőnyből. Ugyanez igaza a játékosokra, akik közül kétségkívül kimagaslik az egriek 17 esztendős játékosa, Tóth Rajmond. A fiatal irányító a három évvel idősebbek között, az ifjúsági ligában 19 mérkőzésen 168 gólt szerzett, s ezzel simán vezeti a bajnokság góllövőlistáját a Keleti és a Nyugati csoportot is figyelembe véve egyaránt.

Tóth Rajmond több, mint 160 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság mostani évadjában, emellett pedig a válogatottban is bemutatkozott
Tóth Rajmond több, mint 160 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság mostani évadjában, emellett pedig a válogatottban is bemutatkozott

Tóth Rajmond több, mint százhatvan gólt szerzett az ifjúsági bajnokság mostani évadjában, emellett pedig a válogatottban is bemutatkozott  •  Forrás: MKSZ

Rajmond természetesen elégedett az 2017/18-as évadban nyújtott teljesítményével, s úgy érzi klubjában képes a folyamatos fejlődésre.

Nagyon boldoggá tesz, hogy az idősebbek között helyt tudok állni és ilyen sok gólt lövök. Ebben segítségemre vannak a csapattársaim és mindenki a klubban. Időnként felkerülök edzésre a felnőttcsapathoz, amely egészen más dimenzió. Olyan klasszisok mellett gyakorolhatok, mint a kapus Richard Stochl vagy például Radoslav Antl. Ők nagyon figyelnek ránk, fiatalokra, gyakran mondják, miben tudunk még javulni.”

Rajmond esetében egyébként nem is volt kérdés, hogy kézilabdázó lesz. Édesapja, a korábbi válogatott játékos, Tóth Edmond személyében – aki jelenleg az Eger SBS Eszterházy élvonalbeli felnőttegyüttesét irányítja – kitűnő példa volt előtte. Kecskeméten kezdte pályafutását ötesztendős korában, két éve költözött Egerbe, ahol azóta is remekül érzi magát.

„Remek körülmények között készülhetünk itt, folyamatosan fejlődnek a létesítmények a klubban. Jól érzem magam Egerben, folyamatosan tudok fejlődni, az egyesületben mindenki segít és gyönyörű a város is.”

Az egri játékos a klubja mellett az ifjúsági válogatottban is igyekszik helyt állni. Augusztusban részt vesz a horvátországi U18-as Európa-bajnokságon, amelyen a magyar csapat a német, az orosz és a spanyol válogatottal került egy csoportba.

„Nagyszerűjátékosok alkotják a válogatottat, együtt erős csapatot alkotunk, s úgy gondolom, az Európa-bajnokságig hátralévő néhány hónapban csak még erősebbek leszünk. Előzetesen a továbbjutás, vagyis a csoportban az első két hely valamelyikének megszerzése lehet a célunk.”

Rajmond egyébként lövőereje mellett legnagyobb erősségének azt tartja, hogy remekül lát a pályán. Fejlődni leginkább erőnlétben szeretne.

„Valóban nem számítok óriás játékosnak, főleg a kézilabdázók között. Persze, nem könnyű a nagyobbak és az idősebbek között helyt állni, de rengeteg dolgozom a klub erőnléti edzőjével, hogy ez sikerüljön.”

Ami pedig a célokat illeti, a közeljövőre koncentrál.

„Két-három éven belül szeretnék felnőtt élvonalbeli játékossá válni, valamint a válogatottban is meghatározó játékossá válni, és jövőre szerepelni a hazai rendezésű korosztályos világbajnokságon. Egyelőre ezekre fókuszálok, nincs értelme távolabbi célokat kitűzni, a továbbiakat majd meglátjuk.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik