Atlétika: kalapácsvetésben született az első magyar érem az U20-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.21. 23:35
Címkék
Megszületett az első magyar érem a grossetói U20-as atlétikai Európa-bajnokságon, a kalapácsvető Rába Dániel kiváló versenyzéssel a dobogó harmadik fokára állhatott. A futószámokban három továbbjutónak örülhettünk, közülük Sorok Klaudia már éremért küzdhet a szombati döntőben.

Leiner SomaHaférfi kalapácsvetés, akkor magyar sikerek. Alig ért véget a bydgoszczi U23-as Európa-bajnokság, ahol kettős győzelemnek örülhettünk, máris itt az újabb érem! A helyszín ezúttal Grosseto, a korosztály pedig U20, a név pedig: Rába Dániel. A Dobó SE versenyzője a fináléban végig tartotta harmadik helyét, 75,95 méteres dobása bronzérmet ért az olaszországi kontinensviadalon.Leiner SomaHaférfi kalapácsvetés, akkor magyar sikerek. Alig ért véget a bydgoszczi U23-as Európa-bajnokság, ahol kettős győzelemnek örülhettünk, máris itt az újabb érem! A helyszín ezúttal Grosseto, a korosztály pedig U20, a név pedig: Rába Dániel. A Dobó SE versenyzője a fináléban végig tartotta harmadik helyét, 75,95 méteres dobása bronzérmet ért az olaszországi kontinensviadalon.

Rába Dániel (j) szerezte az első magyar érmet Grossetóban Forrás: atletika.hu
Rába Dániel (j) szerezte az első magyar érmet Grossetóban Forrás: atletika.hu

Rába Dániel (j) szerezte az első magyar érmet Grossetóban  •  Forrás: atletika.hu

„Éremért jöttem, nagyon örülök a bronznak – értékelt honlapunknak Rába Dániel a versenyt követően. – Igyekeztem lépésről lépésre haladni, a selejtezőben nem sikerült olyan jót dobnom, de a kvalifikáció és a döntő két külön verseny. Ott még zavart az a pályahiba, ami a dobókörben volt, pontosabban egy mélyedés. Ha az nincs, még ennél is jobb lehetett volna az eredmény.”

A versenyző edzője, Németh Zsolt is elégedetten nyilatkozott.

„Év elején még számítottunk rá, hogy érmes lehet, de aztán kisebb hullámvölgybe került. Az elvárás az volt, hogy tizenkettőbe, nyolcba kerüljön, de én bíztam benne, hogy ha kihozza magából a maximumot, ott lehet a legjobb öt között. Az autóversenyzéshez hasonlóan itt is óriási szerepet játszanak a körülmények, de a lényeg a bronz.”

A gátfutó Sorok Klaudia tett arról, hogy szombaton is szurkolhassunk magyar éremért. A száz méter középdöntőjében kiválóan rajtolt, végig lendületesen versenyzett, és felülmúlta a selejtezőben mutatott teljesítményét. Végül hetedik idővel jutott a szám fináléjába. Az első lépést Mató Sára is megtette 400 méter gáton: egyéni csúccsal, harmadikként jutott a középdöntőbe.

Kétszázassprintereink is remekeltek, a nők között Csóti Jusztina, a férfiak mezőnyében Máté Tamás jutott tovább a selejtezőből. Előbbi harmadik helyen ért célba futamában, míg utóbbi második lett. Afolytatás nekik is szombaton következik.

Csakúgy, mint a 3000 méter akadályfutás fináléjában rajthoz álló Tóth Lili Annának és Pavuk Tirának, a száz gáton döntős Sorok Klaudiának, illetve női távolugróinknak, akik megkezdik szereplésüket az olaszországi kontinensviadalon.

U20-AS ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, GROSSETO (OLASZORSZÁG)
A nap Európa-bajnokai és a magyar eredmények
Férfiak
100 m:1. Filippo Tortu (Olaszország) 10,73. Távolugrás: 1. Miltiadész Tentoglu (Görögország) 8,07.Súlylökés:1. Marcus Thomsen (Norvégia) 21,36. Kalapácsvetés:1. Hlib Piszkunov (Ukrajna) 81,75 - korosztályos Eb-csúcs ...3. Rába Dániel (Magyarország) 75,95
Nők
100 m:1. Gina Akpes-Moses (Írország) 11,71. Hármasugrás:1. Violetta Szkvartszova (Fehéroroszország) 14,21.Gerelyhajítás:1. Nikol Tabackova (Csehország) 55,10. Diszkoszvetés:1. Alexandra Emilianov (Moldova) 56,38

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik