Atlétika: éremesélyes magyarok az U23-as Európa-bajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 19:59
Címkék
Már Bydgoszczban, az U23-as atlétikai Európa-bajnokság helyszínén készül a megméretésre a magyar válogatott. Szerdán pályabejárás és rajtgyakorlatok vártak a versenyzőkre, míg csütörtökön megkezdődnek a küzdelmek, dobogós és pontszerző helyekben bízva.

Leiner SomaKedden, a kora esti órákban érkezett meg a magyar válogatott Észak-Lengyelországba, az U23-as atlétikai Európa-bajnokság helyszínére. A Visztula partján fekvő Bydgoszcz rutinos rendezőnek számít, tavaly például itt bonyolították le a junior-világbajnokságot, így a mostani, harmincegy fős csapatban több versenyző is rutinosan mozog a helyszínen.Leiner SomaKedden, a kora esti órákban érkezett meg a magyar válogatott Észak-Lengyelországba, az U23-as atlétikai Európa-bajnokság helyszínére. A Visztula partján fekvő Bydgoszcz rutinos rendezőnek számít, tavaly például itt bonyolították le a junior-világbajnokságot, így a mostani, harmincegy fős csapatban több versenyző is rutinosan mozog a helyszínen.

Kedd este érkezett meg Lengyelországba a magyar csapat Forrás: atletika.hu
Kedd este érkezett meg Lengyelországba a magyar csapat Forrás: atletika.hu

Kedd este érkezett meg Lengyelországba a magyar csapat  •  Forrás: atletika.hu

A szállás elfoglalását követően a csapatvezetők még aznap este értekezletet tartottak, amelyen az összes fontos információt ismertették a válogatott tagjaival. Szerdán az ismerkedés jegyében a versenyzők bejárták a pályát, továbbá rajtgyakorlatokat tartottak.

Az elvárásokról Spiriev Attila sportigazgató visszafogottan nyilatkozott honlapunknak.

„Soha nem érmekben, vagy helyezésekben gondolkodom, mindenkinek a saját legjobbját kell nyújtania, a többi az ellenfeleken múlik. Természetesen vannak fájó pontok a keretben, ilyen például a gátfutó Szűcs Valdó kiesése, aki mindenképpen esélyes lett volna a döntőbe jutásra. A kalapácsvetőinktől, Halász Bencétől, illetve Gyurátz Rékától sokat várunk, csakúgy, mint a száz méter gáton induló Kozák Lucától.”

Az Európa-bajnokság csütörtök reggel kezdődik, a négynapos verseny az Európai Atlétikai Szövetség honlapjánélőben, folyamatos eredményközléssel követhető lesz, honlapunk pedig napi tudósítással jelentkezik.

U23-AS ATLÉTIKA EURÓPA-BAJNOKSÁG,BYDGOSZCZ (LENGYELORSZÁG)
A magyar keret
Férfiak.Szabó Dániel (100 m ,200 m, 4x100 m),Köcse Richárd (4x100 m) Boros Bence (4x100 m), Pázmándi Zsolt (4x100 m), Balogh Péter (4x100 m), Kiss Gergő (800 m), Kovács Benjámin (1500 m), Szögi István (5000 m), Bicsák Bence (10000 m), Juhász Balázs (3000 m akadály), Jankovics Dániel (magasugrás), Halász Bence (kalapácsvetés), Pásztor Bence (kalapácsvetés), Horváth Bálint (kalapácsvetés), Rivasz-Tóth Norbert (gerelyhajítás),Venyercsán Bence (20 km gyaloglás) Bagdány Tomasz (20 km gyaloglás), Kovács Soma (20 km gyaloglás)
Nők.Ferenczi Melinda (200 m, 4x100 m, 4x400 m), Nádházy Evelin (400 m, 4x100 m, 4x400 m), Osváth Krisztina (800m, 4x400 m), Sajtos Anna (4x400 m), Kozák Luca (100 m gát, 4x100 m), Répási Petra (100 m gát, 4x100 m), Somogyi Anett (3000 m akadály), Szűcs Krisztina (rúdugrás), Bajnok Eszter (távolugrás, hármasugrás),Gyurátz Réka (kalapácsvetés), Szilágyi Réka (gerelyhajítás), Szabó Betarix (hétpróba), Récsei Rita (20 km gyaloglás)

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik