Atlétika: 41 magyar a csütörtökön rajtoló, olaszországi U20-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 16:59
Címkék
Negyvenegy magyar szereplővel kezdődik meg csütörtökön az U20-as atlétikai Európa-bajnokság az olaszországi Grossetóban. Lengyák György utánpótlás-szakreferens, csapatvezető nem akar terhet rakni az indulók vállára, a bydgoszczi U23-as kontinensviadalhoz hasonló teljesítménnyel már nagyon elégedett lenne.

Leiner SomaRekkenő hőség, tengerpart – minden körülmény adott lenne a kiváló toszkánai nyaraláshoz, a magyar U20-as atlétikai válogatott azonban a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságra készül. A népes, 41 fős csapatot nagy számban kísérték el edzők, de a szövetség amúgy is igyekezett mindent megtenni a versenyzők érdekében.Leiner SomaRekkenő hőség, tengerpart – minden körülmény adott lenne a kiváló toszkánai nyaraláshoz, a magyar U20-as atlétikai válogatott azonban a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságra készül. A népes, 41 fős csapatot nagy számban kísérték el edzők, de a szövetség amúgy is igyekezett mindent megtenni a versenyzők érdekében.

„Köszönet jár érte, hiszen a bydgoszczi U23-as Európa-bajnoksághoz hasonlóan ide is előreküldtek szakreferenst, aki elrendezett mindent, ami a gondtalan megérkezéshez szükséges. A versenyzők hamar elfoglalhatták a szállást, és az akkreditációra sem kellett órákat várni” – foglalja össze a szervezési előzményeket Lengyák György szakmai csapatvezető.

A magyar U20-as válogatott rendben megérkezett Olaszországba Forrás: atletika.hu
A magyar U20-as válogatott rendben megérkezett Olaszországba Forrás: atletika.hu

A magyar U20-as válogatott rendben megérkezett Olaszországba  •  Forrás: atletika.hu

A versenyzők Grossetótól 12 kilométerre laknak, kiváló körülmények között. Szerdán reggel is onnan indultak a verseny helyszínére, ahol átmozgató edzésen vettek részt.

„Két pálya van, a bemelegítő új, puha borítású, míg a másik, amelyiken a verseny lesz kemény, gyors. A rendezők megteszik, ami tőlük telik, minden országnak van külön fedett box, ahol a masszőrök foglalkozhatnaka versenyzőkkel, ez sem túl gyakori.”

Amikor az elvárásokra terelődik a szó, Lengyák rögtön leszögezi: nem szeretne terhet rakni a fiatalok vállára, nincs kimondott, helyezésben megfogalmazott cél egyik versenyzőnek sem. De bízik a minél több döntős helyezésben, és néhány éremre is számít a kontinensviadalon.

„Vannak, akik képesek a fináléba jutni, és ott is jól szerepelni, de az elsődleges cél az, hogy mindenki kihozza magából a maximumot, nincs eredménykényszer. Teszem azt, ha valaki utolsó előttiként végez, de egyéni csúccsal, én már örülni fogok. Többen kerettagok abból a csapatból, amelyik az ifjúsági világbajnokságra készült, ők biztonsági okokból nem utaztak Kenyába, de itt lehetőséget kapnak a bizonyításra. Ha a bydgoszczi U23-as szereplést nézzük, hasonlóval kiegyeznék, sőt nagyon elégedett lennék.”

A négynapos kontinensviadal csütörtökön rajtol a Carlo Zecchini Stadionban, honlapunk minden versenynapról részletes beszámolót ad.

U20-AS ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, GROSSETO (OLASZORSZÁG)
A magyar keret
Férfiak
Máté Tamás- 100, 200 m, 4x100 m, Pisch Milán- 4x100 m, Boda Boldizsár- 400 m, 4x400 m, Jagodics Dennis- 400 m, 4x400 m,Fekete Gábor- 4x400 m, Kovács Marcell- 800 m, Szeles Bálint- 110 m gát, 4x100 m, Eszes Dániel- 110 m gát, 4x100 m, Jerémiás Donát- 400 m gát, 4x400 m, Lendvai András- 3000 m akadály, Sárossi Bálint- 10000 m gyaloglás, Agárdi Péter– magasugrás, Simonváros Csanád– rúdugrás, Böndör Dániel– rúdugrás, Kovács László– súlylökés, Szebegyinszki Richárd– diszkoszvetés, Aranyi Ferenc– diszkoszvetés, Rába Dániel– kalapácsvetés, Varga Balázs– kalapácsvetés, Varga Donát– kalapácsvetés, Kovács Noel– gerelyhajítás
Nők
Csóti Jusztina- 100/200 m, 4x100 m,Furulyás Lili- 4x100 m, Hajdú Lotti- 4x100 m, Novák Natália- 1500 m, Sorok Klaudia- 100 m gát, 4x100 m, Edőcs Fanni- 100 m gát, Mátó Sára- 400 m gát, Tóth Lili Anna- 3000 m akadály, Pavuk Tíra- 3000 m akadály, Mógor Boglárka- 3000 m akadály, Renner Luca- hétpróba, Fekete Fédra– magasugrás, Klekner Hanga– rúdugrás, Farkas Petra– távolugrás, Lesti Diana– távolugrás, Veiland Violetta– súlylökés, Takács Dóra– diszkoszvetés, Németh Zsanett– kalapácsvetés, Tremmel Barbara– gerelyhajítás, Máté Fanni– gerelyhajítás

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik