HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.14 17:13 Frissítve: 2017.11.14 17:14

Asztalitenisz: utánpótláskorúak bravúrjai a felnőtt Extraligában

Bár még csak négy fordulót ment le a felnőtt Extraligában, már akadnak említésre méltó eredmények az utánpótláskorú asztaliteniszezőktől. A BVSC-s Both Olivér (15) például két mérkőzést is nyert a hazai mezőnyt hosszú évekig domináló Celldömölk ellen.

HIRDETÉS

Munkatársunktól − utanpotlassport.huUgyan nem sok mérkőzést játszottak le eddig a felnőtt Extraligából, de utánpótláskorú asztaliteniszezők már örülhettek szép sikereknek.

Both Olivér már a felnőttek között is remek Forrás: ITTF

Both Olivér már a felnőttek között is remek  •  Forrás: ITTF

A férfiak mezőnyében öt fiatal kapott lehetőséget, közülük eddig a BVSC-s Both Olivér produkciója a leginkább figyelemre méltó. Igaz, hogy a 15 éves pingpongozó mindössze öt meccsen állt asztalhoz, de azokon az összecsapásokon is sikerült maradandót alkotnia. A sokszoros bajnok Celldömölk elleni összecsapáson legyőzte a hazai ranglistán harmadik helyen álló Szita Mártont és a szintén az itthoni élmezőnyhöz tartozó Kriston Dánielt is.

Klubtársa András Csaba (15) eddig sűrű nemzetközi programja miatt (serdülő-világjátékok, ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny) kevesebb mérkőzésen játszott: az élmezőnybe tartozó Szeged ellen nem nyert, a Gödöllő ellen viszont veretlen maradt.

Az ifjúsági válogatott játékosa, Molnár István Patrik (18) eddig magabiztos, 50 százalék feletti teljesítményt nyújt, míg az első élvonalbeli szezonját játszó Kramarics Gergő (20) is jó játékot mutat, eddig 11-ből négy mérkőzést nyert. Az élcsapatok közé tartozó Szeged 19 éves versenyzője, Timafalvi Gergő eddig két meccset nyert, ám hozzá kell tenni, hogy a szegediek eddig többnyire az élmezőnybe tartozó csapatok ellen játszottak.

A női mezőnyben egyelőre Harasztovich Fanni (16) emelhető ki leginkább. A Statisztika PSC ifjúsági Európa-bajnok versenyzője mindössze két mérkőzést vesztett a mostani szezonban. Igaz, ez a Szekszárdon játszó Imre Leilára (20) is (6/4 mérkőzés), ráadásul csapata a játékos jó teljesítménye mellett vezeti a bajnokságot.

Fehér Orsolya (18) is közel jár az ötven százalékhoz, a szintén Statisztikában szereplő játékos hétből három nyert találkozónál tart. Mellette szerzett már győzelmet az idén Drabant Anita (15), Molnár Anna (17) és Dari Helga (15). Valamint lehetőséget kapott a 2017/18-as bajnokságban Menkő Veronika (15), Kovács Melánia (16), Göndör Fanni (17), Keresztesi Kitty (16) és Domokos Fanni (15).

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS