HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.14 17:13 Frissítve: 2017.11.14 17:14

Asztalitenisz: utánpótláskorúak bravúrjai a felnőtt Extraligában

Bár még csak négy fordulót ment le a felnőtt Extraligában, már akadnak említésre méltó eredmények az utánpótláskorú asztaliteniszezőktől. A BVSC-s Both Olivér (15) például két mérkőzést is nyert a hazai mezőnyt hosszú évekig domináló Celldömölk ellen.

HIRDETÉS

Munkatársunktól − utanpotlassport.huUgyan nem sok mérkőzést játszottak le eddig a felnőtt Extraligából, de utánpótláskorú asztaliteniszezők már örülhettek szép sikereknek.

Both Olivér már a felnőttek között is remek Forrás: ITTF

Both Olivér már a felnőttek között is remek  •  Forrás: ITTF

A férfiak mezőnyében öt fiatal kapott lehetőséget, közülük eddig a BVSC-s Both Olivér produkciója a leginkább figyelemre méltó. Igaz, hogy a 15 éves pingpongozó mindössze öt meccsen állt asztalhoz, de azokon az összecsapásokon is sikerült maradandót alkotnia. A sokszoros bajnok Celldömölk elleni összecsapáson legyőzte a hazai ranglistán harmadik helyen álló Szita Mártont és a szintén az itthoni élmezőnyhöz tartozó Kriston Dánielt is.

Klubtársa András Csaba (15) eddig sűrű nemzetközi programja miatt (serdülő-világjátékok, ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny) kevesebb mérkőzésen játszott: az élmezőnybe tartozó Szeged ellen nem nyert, a Gödöllő ellen viszont veretlen maradt.

Az ifjúsági válogatott játékosa, Molnár István Patrik (18) eddig magabiztos, 50 százalék feletti teljesítményt nyújt, míg az első élvonalbeli szezonját játszó Kramarics Gergő (20) is jó játékot mutat, eddig 11-ből négy mérkőzést nyert. Az élcsapatok közé tartozó Szeged 19 éves versenyzője, Timafalvi Gergő eddig két meccset nyert, ám hozzá kell tenni, hogy a szegediek eddig többnyire az élmezőnybe tartozó csapatok ellen játszottak.

A női mezőnyben egyelőre Harasztovich Fanni (16) emelhető ki leginkább. A Statisztika PSC ifjúsági Európa-bajnok versenyzője mindössze két mérkőzést vesztett a mostani szezonban. Igaz, ez a Szekszárdon játszó Imre Leilára (20) is (6/4 mérkőzés), ráadásul csapata a játékos jó teljesítménye mellett vezeti a bajnokságot.

Fehér Orsolya (18) is közel jár az ötven százalékhoz, a szintén Statisztikában szereplő játékos hétből három nyert találkozónál tart. Mellette szerzett már győzelmet az idén Drabant Anita (15), Molnár Anna (17) és Dari Helga (15). Valamint lehetőséget kapott a 2017/18-as bajnokságban Menkő Veronika (15), Kovács Melánia (16), Göndör Fanni (17), Keresztesi Kitty (16) és Domokos Fanni (15).

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS