utanpotlassport.hu 2017.11.14 17:13 Frissítve: 2017.11.14 17:14

Asztalitenisz: utánpótláskorúak bravúrjai a felnőtt Extraligában

Bár még csak négy fordulót ment le a felnőtt Extraligában, már akadnak említésre méltó eredmények az utánpótláskorú asztaliteniszezőktől. A BVSC-s Both Olivér (15) például két mérkőzést is nyert a hazai mezőnyt hosszú évekig domináló Celldömölk ellen.

Munkatársunktól − utanpotlassport.huUgyan nem sok mérkőzést játszottak le eddig a felnőtt Extraligából, de utánpótláskorú asztaliteniszezők már örülhettek szép sikereknek.

Both Olivér már a felnőttek között is remek Forrás: ITTF

Both Olivér már a felnőttek között is remek  •  Forrás: ITTF

A férfiak mezőnyében öt fiatal kapott lehetőséget, közülük eddig a BVSC-s Both Olivér produkciója a leginkább figyelemre méltó. Igaz, hogy a 15 éves pingpongozó mindössze öt meccsen állt asztalhoz, de azokon az összecsapásokon is sikerült maradandót alkotnia. A sokszoros bajnok Celldömölk elleni összecsapáson legyőzte a hazai ranglistán harmadik helyen álló Szita Mártont és a szintén az itthoni élmezőnyhöz tartozó Kriston Dánielt is.

Klubtársa András Csaba (15) eddig sűrű nemzetközi programja miatt (serdülő-világjátékok, ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny) kevesebb mérkőzésen játszott: az élmezőnybe tartozó Szeged ellen nem nyert, a Gödöllő ellen viszont veretlen maradt.

Az ifjúsági válogatott játékosa, Molnár István Patrik (18) eddig magabiztos, 50 százalék feletti teljesítményt nyújt, míg az első élvonalbeli szezonját játszó Kramarics Gergő (20) is jó játékot mutat, eddig 11-ből négy mérkőzést nyert. Az élcsapatok közé tartozó Szeged 19 éves versenyzője, Timafalvi Gergő eddig két meccset nyert, ám hozzá kell tenni, hogy a szegediek eddig többnyire az élmezőnybe tartozó csapatok ellen játszottak.

A női mezőnyben egyelőre Harasztovich Fanni (16) emelhető ki leginkább. A Statisztika PSC ifjúsági Európa-bajnok versenyzője mindössze két mérkőzést vesztett a mostani szezonban. Igaz, ez a Szekszárdon játszó Imre Leilára (20) is (6/4 mérkőzés), ráadásul csapata a játékos jó teljesítménye mellett vezeti a bajnokságot.

Fehér Orsolya (18) is közel jár az ötven százalékhoz, a szintén Statisztikában szereplő játékos hétből három nyert találkozónál tart. Mellette szerzett már győzelmet az idén Drabant Anita (15), Molnár Anna (17) és Dari Helga (15). Valamint lehetőséget kapott a 2017/18-as bajnokságban Menkő Veronika (15), Kovács Melánia (16), Göndör Fanni (17), Keresztesi Kitty (16) és Domokos Fanni (15).

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.