utanpotlassport.hu 2017.11.14 17:13 Frissítve: 2017.11.14 17:14

Asztalitenisz: utánpótláskorúak bravúrjai a felnőtt Extraligában

Bár még csak négy fordulót ment le a felnőtt Extraligában, már akadnak említésre méltó eredmények az utánpótláskorú asztaliteniszezőktől. A BVSC-s Both Olivér (15) például két mérkőzést is nyert a hazai mezőnyt hosszú évekig domináló Celldömölk ellen.

Munkatársunktól − utanpotlassport.huUgyan nem sok mérkőzést játszottak le eddig a felnőtt Extraligából, de utánpótláskorú asztaliteniszezők már örülhettek szép sikereknek.

Both Olivér már a felnőttek között is remek Forrás: ITTF

Both Olivér már a felnőttek között is remek  •  Forrás: ITTF

A férfiak mezőnyében öt fiatal kapott lehetőséget, közülük eddig a BVSC-s Both Olivér produkciója a leginkább figyelemre méltó. Igaz, hogy a 15 éves pingpongozó mindössze öt meccsen állt asztalhoz, de azokon az összecsapásokon is sikerült maradandót alkotnia. A sokszoros bajnok Celldömölk elleni összecsapáson legyőzte a hazai ranglistán harmadik helyen álló Szita Mártont és a szintén az itthoni élmezőnyhöz tartozó Kriston Dánielt is.

Klubtársa András Csaba (15) eddig sűrű nemzetközi programja miatt (serdülő-világjátékok, ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny) kevesebb mérkőzésen játszott: az élmezőnybe tartozó Szeged ellen nem nyert, a Gödöllő ellen viszont veretlen maradt.

Az ifjúsági válogatott játékosa, Molnár István Patrik (18) eddig magabiztos, 50 százalék feletti teljesítményt nyújt, míg az első élvonalbeli szezonját játszó Kramarics Gergő (20) is jó játékot mutat, eddig 11-ből négy mérkőzést nyert. Az élcsapatok közé tartozó Szeged 19 éves versenyzője, Timafalvi Gergő eddig két meccset nyert, ám hozzá kell tenni, hogy a szegediek eddig többnyire az élmezőnybe tartozó csapatok ellen játszottak.

A női mezőnyben egyelőre Harasztovich Fanni (16) emelhető ki leginkább. A Statisztika PSC ifjúsági Európa-bajnok versenyzője mindössze két mérkőzést vesztett a mostani szezonban. Igaz, ez a Szekszárdon játszó Imre Leilára (20) is (6/4 mérkőzés), ráadásul csapata a játékos jó teljesítménye mellett vezeti a bajnokságot.

Fehér Orsolya (18) is közel jár az ötven százalékhoz, a szintén Statisztikában szereplő játékos hétből három nyert találkozónál tart. Mellette szerzett már győzelmet az idén Drabant Anita (15), Molnár Anna (17) és Dari Helga (15). Valamint lehetőséget kapott a 2017/18-as bajnokságban Menkő Veronika (15), Kovács Melánia (16), Göndör Fanni (17), Keresztesi Kitty (16) és Domokos Fanni (15).

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.

2018.03.14 13:14:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

2018.03.10 09:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

2018.03.08 15:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

2018.02.25 12:44:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bő fél éve született parlamenti határozat a röplabda látványsportágak közé emeléséről. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést. Azóta a röplabda a hatodik sportág, amely élhet a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta – az utánpótlás-nevelésben döntő jelentőségű – lehetőségekkel. Az első hónapok tapasztalatairól mindkét oldalt megkérdeztük: Ludvig Zsoltot, a szövetség főtitkárát, valamint Tomanóczy Tibort, a Dunaferr SE élvonalbeli férficsapatának vezetőedzőjét.