Asztalitenisz: maratoni csata az U21-es bajnokságon

Vágólapra másolva!
2018.03.02. 13:28
Címkék
Maratoni hosszúságú, de színvonalas versenyt hozott az asztaliteniszezők U21-es országos bajnoksága. Egy nap alatt bonyolították le, így jelentősen elhúzódott a program, aki azonban zárásig maradt, annak nem kellett csalódnia az utolsó meccsekben sem.

B. D.– utanpotlassport.hu Akár éjszakára is maradhattak volna az Ormai-csarnokban az U21-es országos bajnokság záró mérkőzéseinek résztvevői. A program gyorsan elcsúszott az eredeti tervekhez képest, ezért nap közben négyről háromra módosították a kieséses rendszerben a győzelemhez szükséges szettszámot.

Összesen nyolc asztalon pattogtak a labdák, folyamatosan zajlottak a mérkőzések, szépszámú mezőny gyűlt össze az idei ob-ra. A csoportküzdelmek még hoztak sima összecsapásokat, főleg a korkülönbségek miatt, de a kieséses szakaszban már feszült volt a légkör, tapintani lehetett a feszültséget.

A férfimezőnyben érdekesen alakult az elődöntők párosítása. Az egyik ágon bal-, míg a másikon jobbkezesek küzdhettek meg a döntőbe jutásért. Előbbiek párharcából Bruckner Máté, míg utóbbiakéból Kovács Sebestyén került ki győztesen, így ők játszhatták a döntőt. Mindketten Németországban légióskodnak, Máté a Regenstauf, Sebestyén a Kaiserslautern játékosa. Alassan kiürülő csarnokban a jócskán tíz óra után rendezett finálét Kovács Sebestyén nyerte meg 3:1-re, Bruckner hiába szerzett vezetést, elfáradt a végjátékra.

A férfi egyéni verseny dobogója
A férfi egyéni verseny dobogója

A férfi egyéni verseny dobogója  •  Fotók: MOATSZ

A győztes kimerülten értékelt a mérkőzés után:
„Nem könnyű összeszednie magát az embernek egy ilyen hosszú nap végére. A mezőny erős volt, de mindenkit lefárasztott a sok mérkőzés és köztük a várakozás. A döntő is ezen múlt, fejben sikerült összeraknom az utolsó néhány szettet, talán kevesebbet hibáztam, mint Máté, ezzel kerekedtem fölé. Rég indultam magyar versenyen, boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, de nem sok időm van az örömködésre. Holnap reggel már kezdődik is a felnőtt-ob, ahol szintén asztalhoz állok.”

A női mezőnyben is történtek meglepetések, közülük a legnagyobb a döntőre jutott, ahol Imre Leila simán verte Fehér Orsolyát.

A győztes elégedetten nyilatkozott a nap végén:
„Borzasztó hosszú napon vagyunk túl, mindenki megszenvedett a mérkőzésekkel, de nem volt választásunk. Mindent bele kellett adnunk, mert nem tudhattuk, hogy továbbjutunk-e. Sokakkal ellentétben én örülök neki, hogy megrendezték ezt az U21-es versenyt, mert a junior után kell még egy korosztály a felnőtt előtt.”

U21-ES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ORMAI LÁSZLÓ CSARNOK
Férfiak
Egyes:
1. Kovács Sebestyén (TSG Kaiserslautern, német), 2. Bruckner Máté (TB/ASV Regenstauf, német), 3. Timafalvi Gergő (Egri VS) és Juhász Patrik (Wiener Neudorf, osztrák)
Páros:1. Timafalvi Gergő, Molnár István (Jászkun Volán SC), 2. Bruckner Máté, Kovács Gábor (BVSC-Zugló), 3. Juhász Patrik, Nagy Norbert (Budaörsi SC)
Nők
E
gyes:1. Imre Leila (Szekszárdi AC), 2. Fehér Orsolya (Statisztika PSC), 3. Menkő Veronika (Statisztika PSC) és Nagypál Márta (Jászkun Volán SC)
Páros:1. Fehér Orsolya, Imre Leila, 2. Drabant Anita (Univer-Sport), Molnár Anna (Univer-Sport), 3. Dari Helga (Statisztika PSC), Harasztovich Fanni (Statisztika PSC) és Czeglédi Szilvia(Statisztika PSC), Fejős Anna(Statisztika PSC)
Vegyes páros:1. Kovács Sebestyén, Imre Leila, 2. Both Olivér (BVSC-Zugló), Dari Helga, 3. Timafalvi Gergő, Fehér Orsolya; 3. Bruckner Máté, Drabant Anita

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik