Asztalitenisz: magyar csapatbronz a budapesti újonc ORV-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 18:57
Címkék
A fiúcsapat révén bronzérem jutott a magyar válogatottnak a hét végi budapesti Olimpiai Reménységek Versenyén; az elsőséget mind a négy számban a román fiatalok szerezték meg. A párhuzamosan zajló, győri ifjúsági Top-24-bajnokságon Molnár Dávid és Dari Helga győzött.

Munkatársunktól − utanpotlassport.hu A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban tartották a hétvége legfontosabb utánpótlás-viadalát asztaliteniszben. A budapesti Olimpiai Reménységek Versenyén a környező országok legjobb újonckorú pingpongozói mérték össze tudásukat, előbb a csapat-, majd az egyesversenyben.Munkatársunktól − utanpotlassport.hu A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban tartották a hétvége legfontosabb utánpótlás-viadalát asztaliteniszben. A budapesti Olimpiai Reménységek Versenyén a környező országok legjobb újonckorú pingpongozói mérték össze tudásukat, előbb a csapat-, majd az egyesversenyben.

Balogh Bence csapatban bronzérmet szerzett, egyesben a hatodik helyen zárt az ORV-n Forrás: Facebook
Balogh Bence csapatban bronzérmet szerzett, egyesben a hatodik helyen zárt az ORV-n Forrás: Facebook

Balogh Bence csapatban bronzérmet szerzett, egyesben a hatodik helyen zárt az ORV-n  •  Forrás: Facebook

Nemenként öt-öt ország képviseltette magát: románok, lengyelek, szlovákok és csehek érkeztek a kétnapos megméretésre. Így csapatban értelemszerűen öt egység versenyzett, míg egyesben négy magyar, az említett országokból pedig három-három versenyző, azaz összesen tizenhatan.

A viadalon egészen elképesztő módon dominált a román válogatott, a fiúk és a leányok csapatversenyét is toronymagasan megnyerték, s egyesben is két házidöntőt vívtak. Amellé a leány-bronzérem is társult.

Ami a magyar válogatottat illeti legfőképpen a fiúk csapatban szerzett bronzérmét lehet kiemelni: a Balogh Bence, Krebs Levente, Straubinger Balázs alkotta együttes a harmadik helyen zárt, s a cseheket és a szlovákokat is megelőzte. A hazai ranglistavezető Balogh egyébként egyesben is jól teljesített, legjobb magyarként a hatodik helyen zárt.

A Czeglédi Dorka, Kenesey Blanka, Letanóczki Dalma összetételű leánycsapat a negyedik helyen végzett, egyesben a mieink közül Volentics Anna szerepelt a legjobban, ő tizedik lett.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, BUDAPEST
Fiúk
Egyes:
1. Iulian Chirita (román), 2. Bujor (román), 3. Redzimski (lengyel), …6. Balogh Bence, …10. Krebs Levente, …12. Kárpáti Ágoston, …14. Straubinger Balázs)
Csapat: 1. Románia (Dragos Bujor, Iulian Chirita, Darius Movileanu), 2. Lengyelország (Dawid Kosmal, Milosz Redzimski, Mareusz Zelewski), 3. Magyarország (Balogh Bence, Krebs Levente, Straubinger Balázs)
Leányok
Egyes:
1. Elena Zaharia (román), 2. Singeorzan (román), 3. Ungvári (romániai), …10. Volentics Anna, 11. Kenesey Blanka, …14. Czeglédi Dorka, 15. Letanóczki Dalma
Csapat: 1. Románia (Ioana Singeorzan, Ungvári Evelyn, Elena Zaharia), 2. Lengyelország (Anna Brzyska, Anna Cyrwus, Ilona, Sztwiertina), 3. Csehország (Barbora Brezinova, Nela Hanakova, Patricie Segetova), 4. Magyarország (Czeglédi Dorka, Kenesey Blanka, Letanóczki Dalma)

Részletes eredmények ITT.

Az ORV mellett Győrben hazai megméretésre került sor: a hétvégén tartották az ifjúságiak Top 24-bajnokságát is. A fiúk között– Molnár István Patrik, András Csaba és Juhász Patrik távollétében – nagy meglepetés, hogy az első kiemeltnek előlépő, BVSC-s Both Olivér csupán az ötödik helyen zárt. Az elsőséget a mindvégig százszázalékos, nyírbátori Molnár Dávid szerezte meg, Huzsvár Eriket (KSI SE) és Ócsai Mátét (Ceglédi VSE) megelőzve.

A leányok mezőnyében inkább érvényesült a papírforma, az utóbbi hetekben remek formában játszó Dari Helga (Statisztika PSC) győzött, az ezüstérem Füle Katáé (Univer Kecskemét) lett, míg a dobogó legalsó fokára a párosban ifjúsági Európa-bajnok Harasztovich Fanni (Statisztika PSC) állhatott fel.

IFJÚSÁGI TOP24-BAJNOKSÁG, GYŐR
Fiúk:
1. Molnár Dávid (Nyírbátori ASE), 2. Huzsvár Erik (KSI SE), 3. Ócsai Máté (Ceglédi VSE)
Leányok: 1. Dari Helga (Statisztika PSC), 2. Füle Kata (Szekszárd AC), 3. Harasztovich Fanni (Statisztika PSC)

Részletes eredmények ITT.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik