Asztalitenisz: kedden World Tour-rajt a BOK-csarnokban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 19:23
Címkék
Világklasszisokkal teli mezőnnyel rajtol el kedden az asztalitenisz World Tour-sorozat budapesti állomásán. A férfiak között öt, a nők soraiban négy hazai utánpótláskorú versenyző szerepel.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Igazi sztárparádét láthatnak az érdeklődők a kedden kezdődő, budapesti asztalitenisz World Tour-versenyen. A keddtől vasárnapig tartó eseményen több, a világ élvonalába tartozó versenyző is szerepel.Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Igazi sztárparádét láthatnak az érdeklődők a kedden kezdődő, budapesti asztalitenisz World Tour-versenyen. A keddtől vasárnapig tartó eseményen több, a világ élvonalába tartozó versenyző is szerepel.

A férfiak viadalán a mezőnyben lesz világranglista második helyen álló, kínai Fan Zhendong, a rangsorban tizenötödik tajvani Chuan Chih-Yuan, a brazil Hugo Calderano vagy a háromszoros egyéni Európa-bajnok, fehérorosz Vlagyimir Szamszonov. A nők között asztalhoz áll a világelső Chen Meng, a holland Li Jie és persze az első számú magyar, Póta Georgina.

Majoros Bence a német nemzetközi bajnokságon már bizonyította, hogy a legjobbak ellen is képes meglepetésre Forrás: ITTF
Majoros Bence a német nemzetközi bajnokságon már bizonyította, hogy a legjobbak ellen is képes meglepetésre Forrás: ITTF

Majoros Bence a német nemzetközi bajnokságon már bizonyította, hogy a legjobbak ellen is képes meglepetésre  •  Forrás: ITTF

És mivel hazai megméretésről van szó, nem hiányoznak a mezőnyből a magyar fiatalok sem, akiknek elsősorban a nemzetközi rutinszerzés lehet célja keddtől a BOK-csarnokban. Ez alól talán kivétel lehet a 21 esztendős Majoros Bence, aki az év végén a német nemzetközi bajnokságon legyőzte az egyaránt a világranglistán Top50-be tartozó nigériai Quadri Arunát és a portugál Joao Monteirót.

A felnőttek mezőnyében asztalhoz áll még Molnár István Patrik, Juhász Patrik (17), Both Olivér (16) és a Serdülő Világjátékokon ezüstérmet szerzett, 16 éves András Csaba. Az említett versenyzők – Both kivételével – indulnak U21-ben is.

Szintén két fronton (felnőtt, U21) érdekelt négy, utánpótláskorú leányversenyzőnk is: a decemberi Versenyek versenyén győztes Imre Leila (20), az ifjúsági Európa-bajnok Harasztovich Fanni (17), Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya.

Párosban kizárólag Majoros Bence indul, a dán Anders Lind oldalán. A selejtezőket, illetve az U21-es versenyt kedden és szerdán, a felnőttfőtáblát csütörtöktől vasárnapig bonyolítják le.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik