Asztalitenisz: az U21-es Ecseki, Szudi páros ezüstje a szlovén felnőttbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.30. 18:14
Címkék
Ezüstérmet szerzett a szlovén felnőtt nemzetközi bajnokságon a korábban ifjúsági Európa-bajnok Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros. A még az U21-es korosztályba tartozó asztaliteniszezők párosát csak a dél-koreai Csoj Von-dzsi, Li Dzsang-vo kettős tudta megállítani.

MunkatársunktólNem indult könnyen a páros verseny a még U21-es Ecseki Nándornak és Szudi Ádámnak a szlovén felnőtt nemzetközi bajnokságon, Otocecben: a három évvel ezelőtt ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett duó már az első fordulóban nagyon megszenvedett a hazai pályán szereplő szlovén Kozul, Zibrat párossal, csak döntő szett, 13-11-re nyert.MunkatársunktólNem indult könnyen a páros verseny a még U21-es Ecseki Nándornak és Szudi Ádámnak a szlovén felnőtt nemzetközi bajnokságon, Otocecben: a három évvel ezelőtt ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett duó már az első fordulóban nagyon megszenvedett a hazai pályán szereplő szlovén Kozul, Zibrat párossal, csak döntő szett, 13-11-re nyert.

Az Ecseki, Szudi páros a döntőig menetelt a szlovén felnőtt nemzetközi bajnokságon Forrás: moatsz.hu
Az Ecseki, Szudi páros a döntőig menetelt a szlovén felnőtt nemzetközi bajnokságon Forrás: moatsz.hu

Az Ecseki, Szudi páros a döntőig menetelt a szlovén felnőtt nemzetközi bajnokságon  •  Forrás: moatsz.hu

A négy közé már viszonylag simán jutott, majd a négy között iráni párost vert 3-2-re. A fináléban viszont nehezebbnek ígérkező mérkőzés várt a magyarokra: a döntőig vezető úton mindössze két játszmát vesztett, dél-koreai Csoj Von-dzsi, Li Dzsang-vo kettős ellen.

A mérkőzést az ázsiaiak kezdték jobban, a tempójuk eleinte túl gyors volt Ecsekiéknek, az első játszmát simán az ellenfél vitte el, 11-4-re. A második szettben aztán magára talált a magyar duó, többször is vezetett, de a végjátékot a koreaiak bírták jobban, és nyertek 11-8-ra. Az utolsó szettben is ők domináltak, és magabiztosan, 3-0-ra nyerték a döntőt.

A felnőttpárosban szerzett ezüstérem igazi bravúr Szudiéktól, erős riválisokat győztek le a döntőig vezető úton. A jó szereplés biztató előjel lehet a május 29-én kezdődő düsseldorfi felnőtt egyéni világbajnokságra, amelyen mindkét fiatal játékos részt vesz.

Kiemelendő Ecseki Nándor U21-es egyesben nyújtott teljesítménye is: a negyeddöntőben a japán Macujama Juki tudta megállítani. Ugyanebben a számban Szudi az első fordulóban kapott ki, míg Kovács Sebestyén a csoportkörben búcsúzott. A lányok korosztályos mezőnyében Bálint Bernadett és Hartbrich Leonie a főtábla első körében szenvedett vereséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik