Asztalitenisz: a fiú-serdülőcsapat repülőrajtja az utánpótlás Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 21:27
Címkék
Összességében pozitív napot zárt, egyéni bravúrokat is produkált nyitásként a magyar küldöttség a guimaraesi ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon. A serdülő fiúk százszázalékos teljesítménye kiemelkedő, az ifjúsági leányválogatott szereplése miatt viszont van hiányérzetünk.

Bruckner Vince Pénteken a csapatversenyekkel megkezdődött az ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokság a portugáliai Guimaraesben. A lebonyolításban annyiban tér el a két korosztály viadala, hogy a fiatalabbak mezőnyében két egyesmérkőzés után párost játszanak, míg az ifik között kizárólag egyesmérkőzésekre kerül sor.Bruckner Vince Pénteken a csapatversenyekkel megkezdődött az ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokság a portugáliai Guimaraesben. A lebonyolításban annyiban tér el a két korosztály viadala, hogy a fiatalabbak mezőnyében két egyesmérkőzés után párost játszanak, míg az ifik között kizárólag egyesmérkőzésekre kerül sor.

Csapatverseny, csoportbeosztás
Ifjúsági fiúcsapat (B divízió): Magyarország, Norvégia, Ciprus, Észtország
Ifjúsági leánycsapat: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Spanyolország, Magyarország
Serdülő fiúcsapat: Magyarország, Lengyelország, Svédország, Dánia
Serdülő leánycsapat: Oroszország, Magyarország, Spanyolország, Szlovénia

András Csaba és a serdülő fiúválogatott is hibátlan a guimaraesi Eb-n az első nap után Forrás: MOATSZ
András Csaba és a serdülő fiúválogatott is hibátlan a guimaraesi Eb-n az első nap után Forrás: MOATSZ

András Csaba és a serdülő-fiúválogatott is hibátlan a guimaraesi Eb-n az első nap után  •  Forrás: MOATSZ

A serdülő fiúktól várhatók a kiemelkedő eredmények, amit rögtön bizonyítottak is, hiszen az első meccsükön simán, 3-0-ra verték a tavalyi ezüstérmes svéd válogatottat. Külön kiemelendő Both Olivér teljesítménye, aki legyőzte az Európa-ranglistán a tizedik helyen álló Martin Friist. A lengyelek ellen is összejött a győzelem, de sokkal kiélezettebb küzdelemben: András Csabára és a párosra volt szükség ahhoz, hogy felülmúlják a velük körülbelül egy szinten lévő ellenfelet. A nagy csata ellenére tehát a fiúválogatott megőrizte hibátlan mérlegét.

A serdülő leánycsapat sem okozott csalódást a nyitónapon. Első mérkőzésén legyőzte a szlovén válogatottat, amelynél lényegesen esélyesebbnek is számított. Dari Helga az első meccsen kikapott, de utána már nem hibáztak Fazekas Mária tanítványai. A kapitány egyébként váratlant húzott, a ranglistán hátrébb rangsorolt Menkő Veronika, Phan Viola párost küldte asztalhoz, ami utólag jó döntésnek bizonyult, hiszen a duó behúzta a kulcsfontosságú mérkőzést. A nap második összecsapásán már nem a mieink számítottak a favoritnak, mivel a korosztályt hihetetlen módon domináló orosz válogatottal játszottak. Az ellenfél keretének mind a négy játékosa tízben van az Európa-ranglistán (az első és a harmadik helyezett náluk szerepel), egyértelmű volt, hogy nem lesz egyszerű dolguk Drabant Anitáéknak. Végül nem is sikerült meglepetést okozni, a három mérkőzés alatt mindössze két játszmát nyert a csapat.

A második divízióban szereplő ifjúsági fiúknak péntekre csak egy mérkőzés jutott, amelyen szállították is a kötelező győzelmet. Ackermann Erika együttese magabiztosan, 3-1-re nyert Észtországnak a nemzetközi élvonalba jóindulattal sem tartozó korosztályos csapata ellen. Kiemelhető a válogatott első számú játékosának, Molnár István Patriknak a teljesítménye, aki kétszer is roppant sima, 3-0-s győzelmet aratott az összecsapáson.

A Multiusos de Guimaraes elnevezésű csarnokban először rendeznek asztalitenisz-viadalt Forrás: eyc2017.com
A Multiusos de Guimaraes elnevezésű csarnokban először rendeznek asztalitenisz-viadalt Forrás: eyc2017.com

A Multiusos de Guimaraes elnevezésű csarnokban először rendeznek asztalitenisz-viadalt  •  Forrás: eyc2017.com

A legkevésbé elégedett az ifjúsági leányválogatott lehet a nyitónapi teljesítményével, mivel a két mérkőzéséből egyiket sem tudta megnyerni. Az első, a fehéroroszok elleni összecsapáson ugyanakkor mégis volt ok a dicséretre, mivel az ellenfél legjobbját, a ranglistán hatodik helyen álló Darja Trigoloszt Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie is simán legyőzte. Végül azonban így sem sikerült nyerni, pedig két mérkőzést is döntő szettben a lehető legkisebb különbséggel vesztett el az együttes. Délután Spanyolország ellen talán már több keresnivalója lehetett volna (a ranglistahelyezések alapján) Szabó Krisztián csapatának (helyette Somosi Miklós vezeti a gárdát) az Eb-n, sikerült is szorossá tenni az összecsapást, a vége 3-2-es spanyol siker lett.

Szombaton még a csoportmérkőzésekkel folytatják a csapatok.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GUIMARAES (PORTUGÁLIA)
Csoportmérkőzések

Ifjúsági fiúcsapat (B divízió)
Magyarország–Észtország 3-1. Molnár István Patrik–Rainer Valo 3-0 (5, 8, 7), Juhász Patrik–Maksim Vuhka 3-0 (8, 5, 11), Nagy Norbert–Oskar Pukk 1-3 (4, -9, -9, -10), Molnár–Vuhka 3-0 (4, 4, 3)
Ifjúsági leánycsapat
Magyarország–Fehéroroszország 2-3.
Fehér Orsolya–Nagyezsda Bogdanova 2-3 (-4, 0, -8, 7, -10), Hartbrich Leonie–Darja Trigolosz 3-0 (9, 8, 8), Harasztovich Fanni–Margarita Baltusite 1-3 (-11, 10, -7, -5), Fehér–Trigolosz 3-0 (5, 5, 8), Hartbrich–Bogdanova 2-3 (-2, 8, 11, -3, -9)
Magyarország–Spanyolország 2-3. Hartbrich–Xuan Xu Zhang 0-3 (-5, -9, -8), Fehér–Ana Garcia 0-3 (-6, -6, -8), Harasztovich–Marina Niguez 3-1 (9, 11, -11 8), Fehér–Zhang 3-2 (-7, 7, -6, 3, 4), Hartbrich–Garcia 1-3 (-5, -8, 10, -8)
Serdülő fiúcsapat
Magyarország–Svédország 3-0.
András Csaba–Theo Abrahamsson 3-1 (-7, 4, 7, 6), Both Olivér–Martin Friis 3-1 (-3, 3, 8, 6), András, Both–Friis, Edward Wesshagen 3-0 (7, 7, 7)
Magyarország–Lengyelország 3-1. András–Maciej Kubik 3-2 (-6, 5, -9, 6, 8), Both–Samuel Kulczycki 2-3 (-6, -10, 9, 7, -3), András, Both–Kubik, Kulczycki 3-0 (6, 8, 5), András–Kulczycki 3-2 (7, -10, 9, -12, 5)
Serdülő leánycsapat
Magyarország–Szlovénia 3-1.
Dari Helga–Lea Paulin 1-3 (7, -9, -4, -6), Drabant Anita–Tjasa Novak 3-2 (-5, -9, 4, 5, 4), Menkő Veronika, Phan Viola–Paulin, Novak 3-0 (7, 8, 5), Drabant–Paulin 3-1 (9, 2, -9, 7)
Magyarország–Oroszország 0-3. Dari–Jekatyerina Zirjonova 0-3 (-8, -5, -4), Drabant–Elizabet Abraamijan 1-3 (8, -5, -7, -10), Menkő, Phan – Zirjonova, Abraamijan 1-3 (-6, -4, 9, -7)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik