Asztalitenisz: a 20 éves Majoros Bence magdeburgi meneteléséről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.18. 09:50
Címkék
Majoros Bence mindössze húsz évesen remekelt a világ legjobbjai ellen a németországi Magdeburgban rendezett versenyen, amely „nehézsúlyú” erőpróbának számít a sportágban. A nyírbátori játékos éppen befejezte a tanulmányait, így mindent egy lapra feltéve küzd azért, hogy a sportban egyre feljebb törjön a ranglétrán.

Prezsnyák Péter – utanpotlassport.hu Majoros Bence bravúrt bravúrra halmozott a németországi Magdeburgban, az év egyik legerősebb felnőttversenyén. „Pontosan tudtam, itt nem lesz könnyű ellenfél. Titkon azonban reménykedtem benne, hogy jó eredményt tudok elérni” – mondta Bence a verseny előtti érzéseiről.Prezsnyák Péter – utanpotlassport.hu Majoros Bence bravúrt bravúrra halmozott a németországi Magdeburgban, az év egyik legerősebb felnőttversenyén. „Pontosan tudtam, itt nem lesz könnyű ellenfél. Titkon azonban reménykedtem benne, hogy jó eredményt tudok elérni” – mondta Bence a verseny előtti érzéseiről.

Az erős mezőnyben a harmadik kalapból várhatta az ellenfeleket, de az sem tántorította el. Taktikus és jó játékkal dominálva verte meg a cseh és a nigériai vetélytársat is. „A cseh ellen 4-0-ra sikerült nyernem, ami nagy löketet adott a későbbiekre. A nigériai Quadri Aruna ellen úgy mentem ki, hogy nincs veszítenivalóm. A mérkőzés előtt videókat néztem, próbáltam minél jobban felkészülni belőle, és meg is lett az eredménye. Nem tudta felvenni a stílusomat, így magabiztosan nyertem a világranglista 27. helyezettje ellen.”

A portugál Monteiro már úgy tűnhetett: tényleg nagy falat lesz. De nem így történt. Az Európa-bajnok előzőleg kínai favoritot ejtett ki, de a magyar eszén nem tudott túljárni. „Próbáltam félretenni a gondolataimat, és csak a mérkőzésre koncentrálni. Újra nagyon jól ment a játék, sikerült dominálni, valamint mentálisan is erős tudtam maradni.”

A magyar a legjobb 32 közé jutott a legjobbak között, és csak a későbbi győztes Dimitrij Ovtcharov tudta megállítani, aki nem mellesleg a világranglista harmadik helyét foglalja el.

Bence életútja nem mindennapos: kisvárosban, Nyírbátorban nőtt fel, ott kezdett el foglalkozni a sportággal is. Szülőföldjén azóta is nagy népszerűségnek örvend, a lakosok büszkék az eredményeire és megbecsülik.

Majoros Bence mindent egy lapra tett fel a további sikerekért
Majoros Bence mindent egy lapra tett fel a további sikerekért

Majoros Bence mindent egy lapra tett fel a további sikerekért

Két évvel ezelőtt, tíz esztendőnyi játék után azonban hirtelen minden megváltozott. Felfigyeltek rá Németországból. „Két edző megadta a lehetőséget, hogy ott építsen tovább a karrieremet. Óriási esély volt, nem szalaszthattam el. Ugyanakkor sosem felejtem, honnan jöttem, és az egykori mesteremmel, Csekő Sándorral a mai napig nagyon jó a kapcsolatunk.”

Bence így már Németországban él, ahol a sportág legnagyobbjaitól tanulhatja el a szakma mesterfogásait. „Ez az európai centrum. Ide hozzák a legnagyobb tehetségeket, a legkiválóbb edzőket, így minden egyes nap a legjobbaktól tanulhatok” – értékeli a helyzetét.

Az iskolai tanulmányait magántanulóként folytatta, mígnem az idén érettségizett, így még többet tud edzeni és fejlődni. Szeretné a lehető legtöbb időt eltölteni a sporttal, mindent egy lapra tett fel a sikerért. Élete legjobb eredményének tartja a magdeburgi remeklést, amelyet vérrel és verejtékkel hozott össze, de nem elégszik meg ennyivel. „Nincsenek konkrét eredménycéljaim, de szeretnék egyre jobb és jobb lenni, megismerni önmagam.”

Finoman azért utalt rá, hogy a 2020-as olimpiára való kvótával nagy álma valósulna meg.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik