Amerikaifutball: strandkupa a Lupa-tó partján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.21. 16:15
Címkék
Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a hazai amerikaifutball-szövetség az első Beach Flag Magyar Kupát, amelyen a résztvevők a sportág kontakt nélküli változatát játsszák homokos pályán. A szombati versenyt a Lupa-tó partján bonyolítják le.

Mezei Sándor Ugyan az amerikaifutball-szezon csak ősszel kezdődik, a hazai szövetség vezetői úgy gondolták, hogy a sportág szerelmesei a nyári holtidényben sem maradjanak játék nélkül. Éppen ezért szombaton első alkalommal rendezik meg a Beach Flag Magyar Kupát, amely a versenynaptár színesítése mellett az amerikaifutball népszerűsítését is szolgálja.Mezei Sándor Ugyan az amerikaifutball-szezon csak ősszel kezdődik, a hazai szövetség vezetői úgy gondolták, hogy a sportág szerelmesei a nyári holtidényben sem maradjanak játék nélkül. Éppen ezért szombaton első alkalommal rendezik meg a Beach Flag Magyar Kupát, amely a versenynaptár színesítése mellett az amerikaifutball népszerűsítését is szolgálja.

1. kép
1. kép

A Lupa-tó partja is benépesül  •  Forrás: beachflagfootball.org

„A flag futball az amerikaifutball kontakt nélküli változata, amelyben a játékosok szalagokkal felszerelt övet hordanak, és ütközés helyett a szalagok elfogásával fegyverezik le egymást. Hazánkban a nyolc és tizenhat éves kor közötti utánpótlás-bajnokságban játsszák ezt a változatot – mondja honlapunknak Garajszki Beáta, a szövetség utánpótlás-bizottságának tagja, egyben a verseny szervezője. – Az európai trendnek megfelelően mi sem akartunk kimaradni a sportág fejlődéséből. A szervezés már tavaly elindult, de akkor a rossz idő miatt törölni kellett a versenyt.”

Az idén azonban az időjárással sem lesz probléma, egyedül a hőség nehezítheti meg a résztvevők dolgát.

„Mivel a fiatalok homokban játszanak, ezért szinte elengedhetetlen kellék a strand. Sok érkelődőt várunk a kupára, reméljük, hogy az egész napos eseményen minél több embernek megtetszik ez a gyönyörű sportág.

A jó hangulat garantált, de a szövetség arról is gondoskodott, hogy komoly tétje legyen a versenynek. A strandtorna győztese ugyanis automatikusan eljut a szakág Európa-bajnokságára. A kupa további érdekessége, hogy nem csupán a proficsapatokat vártak a szervezők.

„A versenyre bárki nevezhetett, olyan vegyes csapatok is részt vesznek, akik baráti társaságból verbuválódtak össze” – mondja zárásként Garajszki Beáta.

Az esemény Facebook-oldalán részletes információk találhatóak a versenyről.

További korosztályos hírek AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik