A hónap műhelye: a ceglédi cselgáncsozóké és a NEKA kézilabdázóié a díj

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 10:51
Címkék
Kiváló júniusi teljesítményük elismeréseként a Ceglédi VSE cselgáncsozói nyerték el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A 2017 második negyedévében nyújtott produkciójáért a csapatsportok képviselői között kiosztott elismerés az Nemzeti Kézilabda Akadémia sportolóit illette, a közönségdíjat és a százezer forintos utalványt pedig a KSI SE vízilabdázói nyerték.

UP-info Egyaránt első alkalommal érdemelte ki júniusban a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye elismerést a Ceglédi VSE cselgáncsszakosztálya, valamint a negyedévente díjazott csapatsportok kategóriában győztes Nemzeti Kézilabda Akadémia.UP-info Egyaránt első alkalommal érdemelte ki júniusban a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye elismerést a Ceglédi VSE cselgáncsszakosztálya, valamint a negyedévente díjazott csapatsportok kategóriában győztes Nemzeti Kézilabda Akadémia.

Özbas Szofi teljesítménye nagyban hozzájárult a ceglédi dzsúdósok sikeréhez Fotó: Klaus Müller
Özbas Szofi teljesítménye nagyban hozzájárult a ceglédi dzsúdósok sikeréhez Fotó: Klaus Müller

Özbas Szofi teljesítménye nagyban hozzájárult a ceglédi dzsúdósok sikeréhez  •  Fotó: Klaus Müller

A ceglédi dzsúdósok éppen csak bekerültek A hónap műhelye díj júniusi jelöltjei közé az egyéni sportágak kategóriában, mivel a szakosztály versenyzője, Özbas Szofi a hónap utolsó napján nyert ifjúsági Európa-bajnoki címet a litvániai Kaunasban. Az 52 kg-ban induló versenyző magabiztos győzelmével hosszú szünetet zárt le, mivel a lányok mezőnyében legutóbb négy évvel ezelőtt Gercsák Szabina nyert ifjúsági kontinensbajnoki címet. Szofi klubtársa, Klein Dorina is pontszerző helyen zárt a viadalon, a 44 kilósok között hetedik lett. A fiatalabbak, a serdülők között is remekelt a szakosztály, a győri Európa Kupa-versenyen öt ceglédi nyakába akasztottak bronzérmet. A klub emblematikus versenyzője az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós, aki maga is előszeretettel segíti a fiatalok felkészülését.

A NEKA játékosai először érdemelték ki A hónap műhelye-díjat Forrás: siofokkc.hu
A NEKA játékosai először érdemelték ki A hónap műhelye-díjat Forrás: siofokkc.hu

A NEKA játékosai először érdemelték ki A hónap műhelye díjat  •  Forrás: siofokkc.hu

A negyedévente a csapatsportokban kiemelkedőt nyújtó műhelynek odaítélt elismerést ezúttal a kézilabda-utánpótlás centruma, a Nemzeti Kézilabda Akadémia kapta. A kiemelt sorozatokban dominált a balatonboglári egyesület a mögöttünk hagyott idényben. A lányok valósággal taroltak: a juniorok százszázalékos eredménnyel nyerték meg a korosztályos bajnokságot, az ifjúságiak diadalát egyetlen vereség „árnyékolja be”, míg a kiemelt serdülőbajnokságban a Győr mögött a második helyen zártak a dunántúliak. Ami a fiúkat illeti, a Balatonfüred az ifjúságiak és a kiemelt serdülők sorozatában is a déli partiak előtt végzett, ám az akadémisták mindkétszer ezüstérmet szereztek, így az öt sorozatot összegezve két első és három második hely került a vitrinükbe. Az intézményben a korosztályos válogatottak edzői foglalkoznak a fiatalokkal.

A sok-sok leadott jelölés közül a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt-öt műhely kerüljön fel a szavazólapra, a helyezésekről pedig a kuratórium és a közönség közösen határozott. Az egyéni sportágak összevetésében a ceglédi dzsúdósok mögött a Dunaferr SE (kajak-kenu), a Barcza Gedeon SC (sakk), a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület (öttusa) és a Budafóka XXII. SE (úszás) végzett. A csapatok versenyében a Nemzeti Kézilabda Akadémiát a Budapest Honvéd-MFA (labdarúgás), a KSI SE (vízilabda), a Csata DSE (kosárlabda) és a Kecskeméti Röplabda Club követte.

A közönségszavazást ezúttal a KSI SE vízilabdázói nyerték, így ők örülhettek a 100 ezer forintos sportszervásárlasi utalvánnyal járó díjnak. (A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon Magyarország és az Utanpotlassport.hu szerkesztősége alkotta kuratórium – A hónap műhelye díjat felügyelő informatikus csapat bejelentése nyomán – szabálytalanságot észlelt a júniusi közönségszavazással kapcsolatban. A szervezők megállapították, hogy a Barcza Gedeon SC sakkszakosztályára érkezett voksok jelentős része – a díj kiírásában rögzítettekkel ellentétben – úgynevezett ideiglenes e-mail címekről érkezett, ezért a kuratórium a szakosztályra leadott szavazatoknak csupán a 30 százalékát vette figyelembe a végelszámolásnál.)

A részletes eredményeket ITT találja meg, az egyéni sportágakban nyújtott júliusi teljesítményeken alapuló jelöléseket pedig augusztus 5-ig ITT adhatja le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik