utanpotlassport.hu 2017.12.07 12:06 Frissítve: 2017.12.07 14:50

A hónap műhelye-díjátadó: újpesti sportlövők a középpontban

Második alkalommal érdemelte ki a Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat az UTE sportlövőszakosztálya, ezúttal az októberi teljesítménye elismeréseként. A közönségdíjat és a vele járó százezer forintos vásárlási utalványt a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület nyerte. Az 58. díjátadó ünnepségen jártunk.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu A Magyar Olimpiai Bizottság székházában, a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj ötvennyolcadik díjátadóján az UTE győztes sportlövőszakosztályának képviselői már gyakorlottan vehették át a kiváló októberi teljesítményükkel kiérdemelt díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Tavaly májusban sikerült először az élen végezniük, s az akkori nyereményükből – a versenyzők legnagyobb örömére – a konditermüket sikerült berendezniük. A mostani győzelem előjelének is tekinthető, hogy már az előző hónapban, vagyis szeptemberi teljesítményük alapján is a jelöltek között voltak, ám a tűzfegyveres országos bajnokságon elért kiemelkedő eredményeik akkor csak a harmadik helyre volt elegendőek.

A közönségdíjat, s vele a százezer forint értékű utalványt az eddig még soha sem díjazott Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület nyerte.

A hónap műhelye díj nyertesei ezúttal az UTE sportlövői Fotó: Szalmás Péter/MOB

A hónap műhelye díj nyertesei ezúttal az UTE sportlövői lettek  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A hónap műhelye díj jelöltjei közé elsősorban nem a hagyományosan kiemelkedő hazai utánpótlás-eredményeik, hanem utolsó éves junior-versenyzőjük, Péni István szenzációs nemzetközi teljesítménye miatt kerültek. A 20 esztendős sportoló Indiában, a felnőttvilágkupa-döntő 10 méteres légpuskaszámában juniorvilágcsúcs-beállítással nyert aranyérmet, a 3x40 lövéses összetett versenyben pedig bronzot. Az utóbbi alapszakaszában is korosztályos világrekordot állított be. Bravúros teljesítményének köszönhetően megszerezte a felnőtt-világranglista első helyét a 10 méteres légpuskaszámban, a összetettben pedig a másodikra jött fel. Mindezt juniorkorú versenyzőként tette, igaz, ebben a minőségében utoljára. Januártól hivatalosan is a felnőttek között folytatja karrierjét.

Ezúttal is sok jelölés érkezett szerkesztőségünkbe a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A szavazólapra felkerült öt műhelyt a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórum választotta ki a jelöltek teljesítménye alapján. A helyezésekről a kuratórium és a közönség közösen döntött.

A közönségszavazást első alkalommal nyerte meg a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, amely így a 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt vehetett át.

A MOB székházában megtartott ünnepségen Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője köszöntötte a résztvevőket, régi ismerősként az UTE sportlövőit, s nemcsak azért, mert második alkalommal nyerték meg a díjat, de azért is, mert a jelöltek között is már sokadjára szerepeltek.

A házigazda MOB nevében Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a résztvevőket, és a sportággal kapcsolatban örömmel osztotta meg riói élményeit. A legutóbbi ötkarikás játékokon népes sportlövő delegáció képviselte a magyar színeket, amely azt mutatja, hogy a korábbi hagyományokat folytatják a jelen sikeres versenyzői is. Péni Istvánnal kapcsolatban bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadta, hogy a jövő októberi ifjúsági olimpián ő legyen a magyar csapat mentora. Fábián László szerint a fiatal sportlövő emberi és sportolói kvalitásainak köszönhetően minden bizonnyal nagyszerűen fogja ellátni ezt a különleges feladatot. A sportigazgató külön köszöntötte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt, a Nemzet Sportolóját, aki maga is hosszú éveken át versenyzett az UTE színeiben.

Román Gergely, a Decathlon Magyarország ügyfélélmény-igazgatója köszöntőjében azt emelte ki, hogy az újpestiek folyamatosan képesek szállítani a jobbnál jobb eredményeket, amire nincs jobb bizonyíték, mint a jelölések sokasága. S mivel a szavazásban is rendre az elsők között végeznek, ez arra utal, hogy remek közösség áll a sikerek mögött. A Decathlon üzletpolitikájának is fontos része a közösségépítés, így külön öröm, hogy ezúttal támogató és támogatott az értékrendjében is egymásra talált.

Joó Éva, a sportlövőszövetség sportági koordinátora külön kiemelte, hogy az UTE mindig is élen járt az utánpótlás-nevelésben, valamint az élsportban, így a magyar sportlövősikerek egyik pillérévé vált. A hónap műhelye díj nem is kerülhetett volna jobb helyre.

A díjazottak részéről Péni Istvánné Lencz Erika, az UTE szakosztályvezetője köszönte meg az elismerést, majd elmondta, hogy pillanatnyilag 181 igazolt versenyzőjük van, amelyből 53 utánpótláskorú. Ezzel a sportágban a legnagyobb szakosztálynak számítanak, az eredményeik alapján pedig a fiatalok között a legeredményesebbek. A tavalyi nyereményükből megkezdett konditerem-fejlesztésüket kívánják az újabb vásárlási utalvány segítségével folytatni. Az UTE által nemrégiben rendelkezésükre bocsátott fizikai edző és gyógytornász tanácsai alapján vásárolják meg a szükséges kellékeket.

A közönség kedvencei először lettek a csepeli öttusázók, akiket Pataki Zoltán, az egyesület elnöke képviselt. A Csepel SC felbomlása után a korábbi sikeres szakosztály nehéz helyzetbe került, és 2003-ban, önálló egyesületként kezdte újra a munkát, amelynek az első, igazán sikeres képviselője Simon Sarolta. A 19 éves versenyző az U24-es Európa-bajnokságon szerzett két arany- és egy ezüstérmével (utóbbit az egyéni viadalon nyerte) juttatta klubját a jelöltek közé. Reményeik szerint legközelebb már a szakmai díjat is sikerül elnyerniük.

A szavazás végeredményét ITT találhatják.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

További korosztályos híreink ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

A hónap műhelye díj természetesen folytatódik, december 5-ig a novemberi teljesítmények alapján lehet jelölni.

A közönségszavazás december 10-én kezdődik.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.