3x3 kosárlabda: visszafogott várakozások az U18-as leány vk előtt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 18:32
Címkék
Az U18-as 3x3-as leány kosárválogatottnak kedden kezdődik a korosztályos világkupa Mongólia fővárosában, Ulánbátorban. A csapat vezetőedzője, Földi Attila beszélt a várakozásairól, és arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük a megméretés előtt.

Krasznai Bence − utanpotlassport.huU18-as, 3x3-as leány kosárválogatottunknak kedden kezdődik Ulánbátorban a korosztályos világkupa (amely a szakág világbajnokságának felel meg). A Földi Attila vezette alakulat két évvel ezelőtt Európa-bajnoki címet szerzett Debrecenben, ám azóta megváltozott a csapat összetétele: Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter képviseli a magyar színeket Mongólia fővárosában.Krasznai Bence − utanpotlassport.huU18-as, 3x3-as leány kosárválogatottunknak kedden kezdődik Ulánbátorban a korosztályos világkupa (amely a szakág világbajnokságának felel meg). A Földi Attila vezette alakulat két évvel ezelőtt Európa-bajnoki címet szerzett Debrecenben, ám azóta megváltozott a csapat összetétele: Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter képviseli a magyar színeket Mongólia fővárosában.

Kedden kezdi meg szereplését az U18-as 3x3-as leány kosárválogatott Forrás: fiba.com
Kedden kezdi meg szereplését az U18-as 3x3-as leány kosárválogatott Forrás: fiba.com

Kedden kezdi meg szereplését az U18-as 3x3-as leány kosárválogatott  •  Forrás: fiba.com

Földi mindenekelőtt arra tért ki, hogy cseppet sem ment zökkenőmentesen a felkészülés:

„Az ötös válogatottból− amely rendkívül erős lesz az idén− senkit nem engedtek el hozzánk, így nem volt túl nagy a merítési lehetőségem. Ha mindez nem lett volna elég, több olyan klub is volt, amely nem járult hozzá kosarasainak szerepléséhez a csapatban. Ráadásul ez az FIBA-naptár első viadala ebben az évben, így az összetartásokat is nehéz volt időzíteni a bajnokságok vége és az érettségi miatt. Mindettől eltekintve úgy vélem: a lehető legtöbbet hoztuk ki a helyzetből.”

A lányok a lengyelekkel, az oroszokkal, az új-zélandiakkal, valamint az Egyesült Államok alakulatával kerültek egy csoportba, amelyből csupán a legjobb kettő juthat tovább a kieséses szakaszba.

„Egyértelmű, az amerikaiak és az oroszok a legesélyesebbek. Szerintem a sorsolásunk sem lehetett volna ennél rosszabb. Nehéz volt információkat szerezni a játékosokról, mivel az országok kevés olyan sportolót hoztak magukkal, akik szerepeltek már komolyabb világversenyen az ötös válogatottban. Ha jól tudom, csak az oroszok között van. Igaz, náluk kettő is. Az amerikaik talán a torna legnagyobb favoritjai; ők nyerték tavaly a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, míg a kétezer-tizenhetes világkupán is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.”

A mester elmondta, bravúr lenne továbbjutni a csoportból, ugyanakkor nem lehetetlen, hiszen rendkívül motiváltak a lányok, nagyon szeretnének bizonyítani.

„Nem kirándulni jöttünk Mongóliába! Mindent megteszünk azért, hogy felborítsuk a papírformát”− zárja le a szakember.

U18-AS 3X3-AS VILÁGKUPA, MONGÓLIA
A magyar csapat programja
Kedd. Magyarország−Lengyelország (13.00), Magyarország−Oroszország (14.30)
Csütörtök. Magyarország−Új-Zéland (14.30), Magyarország−Egyesült Államok (16.00)

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik