3x3-as kosár, U18-as Eb: mindkét csoportmeccsüket magabiztosan nyerték a leányok

Vágólapra másolva!
2017.09.01. 21:10
Címkék
Mindkét csoportmeccsét megnyerte a magyar leányválogatott a Debrecenben zajló U18-as 3x3-as Európa Kupa nyitónapján. Bár a csapat edzője, Földi Attila bízott a hibátlan kezdésben, ilyen magabiztos győzelmekre azért ő sem számított. A legjobb nyolc között az a Franciaország lesz az ellenfél, amelyiktől a tavalyi döntőben kikapott válogatottunk. A gárdát érhetően hajtja a bizonyítás vágya.

gy. sz. cs.Hiábavaló volt a magyar leánycsapat edzőjének, Földi Attilának minden aggódása, a játékosai kiváló formában mutatkoztak be a Debrecenben megkezdődött U18-as 3x3-as Európa Kupán. A mutatott játék alapján bizton meg lehet állapítani, a klubjukban hátuk mögött hagyott kemény alapozás nem hagyott nyomot a játékosok formáján. Sőt. Az együttes mindkét csoportmeccsét magabiztosan megnyerte, s ugyanilyen magabiztossággal lett csoportelső.gy. sz. cs.Hiábavaló volt a magyar leánycsapat edzőjének, Földi Attilának minden aggódása, a játékosai kiváló formában mutatkoztak be a Debrecenben megkezdődött U18-as 3x3-as Európa Kupán. A mutatott játék alapján bizton meg lehet állapítani, a klubjukban hátuk mögött hagyott kemény alapozás nem hagyott nyomot a játékosok formáján. Sőt. Az együttes mindkét csoportmeccsét magabiztosan megnyerte, s ugyanilyen magabiztossággal lett csoportelső.

„Olyan jól játszottak a lányok, hogy nem is tudok közülük senkit sem kiemelni. Így együtt, csapatként lehet csak értékelni a teljesítményüket, s ezt az eredménynél jobban nem is bizonyítja semmi” – nyilatkozta a mérkőzések után honlapunknak Földi Attila, aki bízott ugyan a hibátlan kezdésben, de ilyen fölényes győzelmekre azért nem számított.

Bármilyen nagy reményekkel is vágott az együttes a tornának, a mérkőzések előtt csak az elhatározásban lehetett biztos a magyar együttes. Az első ellenfél, Lettország U18-as csapata kiváló ajánlólevéllel érkezett Debrecenbe. A kvalifikációs tornán döntőt játszott, és a csoport legerősebb csapatának látszott.

Földi Attila szerint azonban a pályán minden egészen másképp alakult:

A lettek ellen könnyebb volt a vártnál Forrás: FIBA
A lettek ellen könnyebb volt a vártnál Forrás: FIBA

A lettek ellen könnyebb volt a vártnál  •  Forrás: FIBA

„Sokkal nehezebbnek ígérkezett a mérkőzés, de az is lehet, hogy egyszerűen megleptük a letteket. Nagyon jól védekeztünk, s ebből sok könnyű pontot tudtunk szerezni. Jó ritmusban játszottunk, dinamikusan, miközben a védekezésben végig kifejezetten agresszívek voltak a lányok. A tizenöt pontos győzelem magáért beszél.”

A második, az olaszok elleni mérkőzésre ugyanolyan eltökélten lépett pályára a csapat, mint az elsőre. A lányok ismerték az ellenfelüket, hiszen a selejtezők során már találkozott a két csapat, s akkor magyar győzelemnek örülhettünk. Csakhogy az olaszok időközben megerősítettek a gárdájukat, a kontinensviadalon már mindenkinek a topcsapatával illik rajthoz állnia. Hiába volt azonban minden trükközés, a magyar csapat a második mérkőzését is magabiztosan nyerte, még ha nem is olyan nagy különbséggel, mint a lettek elleni nyitómeccset.

„Az olaszok ellen is alapvetően jól védekeztünk, a támadásban azonban alábbhagyott a lendületünk. Kihagytunk néhány ziccert, s ettől kicsit görcsössé vált a játékunk. Aztán holtpont jött, amely után megint beindult a gépezet. Végül is, ha csupán egy ponttal nyerünk, a folytatásra az sem változtatott volna semmin, de azért mégiscsak megnyugtatóbb a két nagy különbségű győzelem a vasárnapi nyolcas döntő előtt.”

Hiába végzett a magyar válogatott száz százalékos teljesítménnyel a csoportja élén, pont olyan ellenféllel találkozik elsőként vasárnap, amellyel jobb lett volna kicsit később összefutni. Azokról a franciákról van szó, akik a tavalyi Eb-döntőben egyetlen ponttal legyőzték a mieinket, s lettek aranyérmesek. Most úgy hozta a sors, hogy a franciák egyetlen ponttal ugyan, de kikaptak az oroszoktól, csoportmásodikként pedig váratlanul velünk találták szemben magukat.

„Nem félünk a franciáktól. Sőt, bennem élt is a visszavágás vágya, és titokban szerettem volna, ha játszunk ellenük, bár nem ilyen korán. De hát ez van... A torna két legesélyesebb csapata játszik egymás ellen vasárnap, aki nyer, annak minden esélye meglehet a végső győzelemre is” – sóhajtott végül Földi Attila.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

U18-AS 3×3-AS EURÓPA KUPA, DEBRECEN
A csoport
Magyarország–Lettország 20-5, Magyarország–Olaszország 13-5, Olaszország–Lettország 12-1.
1. Magyarország 2/2, 2. Olaszország 2/1, 3. Lettország 2/0
Negyeddöntő.
Szeptember 3., vasárnap 13.50: Magyarország–Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik